(Σ.ΑΙ.Δ.Ο.Σ.Μ.Υ.) ”ΚΩΣΤΑΚΗΣ ΜΕΣΟΓΙΤΗΣ” – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 62η Διήμερη Εθελοντική Αιμοδοσία Συνδέσμου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

62η Διήμερη Εθελοντική Αιμοδοσία Συνδέσμου «Κωστάκης Μεσογίτης»

Με μεγάλη ανταπόκριση πραγματοποιήθηκε η 62η Διήμερη Εθελοντική Αιμοδοσία που διοργάνωσε ο Σύνδεσμος Αιμοδοτών Δωρητών Οργάνων Σώματος και Μέριμνας Υγείας «Κωστάκης Μεσογίτης» την Κυριακή 1 και τη Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2015. Για να τιμηθεί η Πανελλήνια Ημέρα Δωρεάς Οργάνων Σώματος (1η Νοεμβρίου), η Αιμοδοσία ήταν αφιερωμένη στη μνήμη των Δωρητών Οργάνων Σώματος.

Ο Σύνδεσμος, ως Μέλος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών (Π.Ο.Σ.Ε.Α), συμμετέχει σε μία “εκστρατεία” ενημέρωσης μέσω του ομίλου ΣΚΑΙ για τη μεγάλη ιδέα της Εθελοντικής Αιμοδοσίας. Η  “εκστρατεία” αυτή διαρκεί οκτώ εβδομάδες (Οκτώβριος-Νοέμβριος 2015) και κορυφώνεται με μία Εθελοντική Αιμοδοσία εβδομαδιαίως. Ο ΣΚΑΙ προσφέρει βήμα ενημέρωσης για την Εθελοντική Αιμοδοσία και τα Μέλη της Π.Ο.Σ.Ε.Α διοργανώνουν τις Εθελοντικές Αιμοδοσίες.

Στις δύο ημέρες της Αιμοδοσίας συγκεντρώθηκαν συνολικά 303 μονάδες Αίματος, τυποποιήθηκαν 4 νέοι Δότες Μυελού των Οστών και συλλέχθηκε σημαντική ποσότητα τροφίμων για την Τράπεζα Αγάπης του Ι.Ν. Μεταμόρφωσης του Σωτήρος.

Στην Αιμοδοσία αυτή επίσης, το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας (Ε.ΚΕ.Α) ξεκίνησε την καταγραφή των Εθελοντών Αιμοδοτών στο Εθνικό Μητρώο. Το γεγονός αυτό αποτελεί τιμή για τον Σύνδεσμο.

Παράλληλα, μέλη του Πανελλήνιου Συλλόγου Πασχόντων από Μεσογειακή Αναιμία (ΠΑΣΠΑΜΑ) ενημέρωσαν τους παρευρισκόμενους σχετικά με τη Μεσογειακή Αναιμία, τον προγεννητικό έλεγχο και τα ευεργετήματα της Εθελοντικής Αιμοδοσίας. Πολλά παιδιά, μεταξύ των οποίων και μαθητές του 3ου Δημοτικού Σχολείου Μεταμόρφωσης, μαζί με τους γονείς τους, παρακολούθησαν από κοντά τη διαδικασία της Αιμοδοσίας και ενημερώθηκαν σχετικά.

Ο Σύνδεσμος ευχαριστεί θερμά τους Αιμοδότες που χάρισαν το πολυτιμότερο δώρο, τη Ζωή, καθώς και όσους ήθελαν να αιμοδοτήσουν, αλλά  για διάφορους λόγους δεν μπόρεσαν. Ευχαριστεί ακόμα, τους εθελοντές που προσέφεραν με χαμόγελο τη βοήθειά τους, το ιατρο-νοσηλευτικό προσωπικό των δύο κέντρων Αιμοδοσίας, “Αμαλία Φλέμινγκ” και “Τζάνειο”, το Δήμο Μεταμόρφωσης και την Εκκλησία για τη στήριξη, το 1ο Δημοτικό Σχολείο Μεταμόρφωσης για την φιλοξενία, τον ΣΚΑΙ, τον τοπικό τύπο, τους συλλόγους και τους επιχειρηματίες της Μεταμόρφωσης για την προώθηση της εκδήλωσης, το ΕΚΕΑ για την καταγραφή των πρώτων Αιμοδοτών στο Εθνικό Μητρώο Αιμοδοτών, το Σύλλογο Ποντίων Μεταμόρφωσης «Ο Εύξεινος Πόντος» για τον μπουφέ της Αιμοδοσίας, την εταιρία “PlusEvents” για τον εξοπλισμό που μας παραχώρησε,  τα ζαχαροπλαστεία “MaxPerry” και “Χριστίνα Γαλακτομπούρεκο“ για τα γλυκά κεράσματα, τα Μέλη μας Μαρία Χελιώτη, Γιώργο και Τζίνα Πετρόπουλου και Βιολέτα Τάσση για τα κεράσματα που προσέφεραν, την εταιρία CMT-Print για τις αφίσες της Δωρεάς Οργάνων Σώματος.

Με εκτίμηση

Το Δ.Σ.

Κοινοποίηση
Scroll to Top