ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ – ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ 11 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

Δελτίο Τύπου

Η Περιφέρεια Αττικής σε συνεργασία με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών (ΠΟΣΕΑ), διοργανώνουν νέα εθελοντική αιμοδοσία αύριο, Τετάρτη 11 Νοεμβρίου, στον Ιερό Ναό Προφήτου Δανιήλ (Λεωφόρος Αθηνών 17, Μεταξουργείο)

Γ. Πατούλης: « Σ΄αυτή την πολύ δύσκολη περίοδο για τη χώρα οφείλουμε όλοι να δείξουμε την αλληλεγγύη μας, συμβάλλοντας έμπρακτα στη μεγάλη εθνική προσπάθεια»

Η Περιφέρεια Αττικής σε συνεργασία με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών (ΠΟΣΕΑ), διοργανώνουν νέα εθελοντική αιμοδοσία αύριο, Τετάρτη 11 Νοεμβρίου,στον Ιερό Ναό Προφήτου Δανιήλ (Λεωφόρος Αθηνών 17, Μεταξουργείο), από τις 9 το πρωί έως και τη 1 το μεσημέρι.

Στόχος της αιμοδοσίας είναι η ενίσχυση της τράπεζας αίματος που έχει δημιουργηθεί από το Μάιο 2020 με πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Αττικής προκειμένου να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες των συμπολιτών μας.

Το αίμα θα διατεθεί στην Υπηρεσία  Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου«ΕΛΠΙΣ» το οποίο και παρέχει τον αναγκαίο εξοπλισμό και το νοσηλευτικό προσωπικό για την αιμοδοσία.

Τον συντονισμό από την πλευρά της Περιφέρειας Αττικής έχει η ειδική συνεργάτης Άθλησης του Περιφερειάρχη Αττικής Χριστίνα Γαλανοπούλου.

Σε μήνυμα του ο Περιφερειάρχης Αττικής επισημαίνει τα εξής:

«Σ΄αυτή την πολύ δύσκολη περίοδο για τη χώρα οφείλουμε όλοι να στηρίξουμε τους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη, συμβάλλοντας έμπρακτα στη μεγάλη εθνική μάχη. Η αιμοδοσία αποτελεί μία προσφορά αγάπης και κοινωνικής αλληλεγγύης προκειμένου το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, να μπορεί να ανταποκριθεί στις ιδιαίτερα αυξημένες ανάγκες εκείνων, που χρειάζονται μετάγγιση αίματος.

Καλούμε, όλους που μπορούν να δώσουν αίμα, να συμμετέχουν στην εθελοντική αιμοδοσία. Λίγα λεπτά είναι αρκετά για να συμβάλουμε σε μια εθνική προσπάθεια».

Τρόπος μετακίνησης των εθελοντών αιμοδοτών

Σύμφωνα με  ανακοίνωση που εξέδωσε η ΠΟΣΕΑ σχετικά με τον τρόπο μετακίνησης των εθελοντών αιμοδοτών, επισημαίνονται τα εξής:

«Μέχρι να ανακοινωθεί επίσημα από την Πολιτική Προστασία  ο σχετικός  αριθμός του SMS για την μετακίνηση με σκοπό την προσφορά αίματος, πλάσματος ή αιμοπεταλίων, oι Εθελοντές Αιμοδότες θα πρέπει να έχουν μαζί τους την αστυνομική τους ταυτότητα ή άλλο δημόσιο έγγραφο που να αποδεικνύεται η ταυτοπροσωπία και μια απλή ιδιόχειρη ατομική και ενυπόγραφη δήλωση, που να αναφέρει ότι μετακινείται για να προσφέρει εθελοντικά το αίμα του, στην περιοχή που διενεργείται η Εθελοντική Αιμοδοσία ή από Συλλόγους Εθελοντών Αιμοδοτών ή από άλλον Φορέα, τον ακριβή τόπο και την ώρα που πραγματοποιείται η Αιμοδοσία.

Επίσης μπορούν να ζητούν και Βεβαίωση από την Υπηρεσία Αιμοδοσίας που διενεργεί την αιμοληψία για την επιστροφή τους στην οικία τους».

Κοινοποίηση
Scroll to Top