ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΔΗΜΟΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ – ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ: Πρωτοπόρος στην στήριξη του Δικτύου Π.Ο.Σ.Ε.Α. – ΟΤΑ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΔΗΜΟΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ – ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ:

Πρωτοπόρος στην στήριξη

του Δικτύου Π.Ο.Σ.Ε.Α. – ΟΤΑ

Στους πρωτοπόρους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, που στηρίζουν ενεργά και αποφασιστικά το Κίνημα της Εθελοντικής Αιμοδοσίας, καταγράφεται ο Δήμος Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης, ο οποίος πρώτος πανελλαδικά, εντάχθηκε επίσημα στην διαδικτυακή συνεργασία ΠΟΣΕΑ – ΟΤΑ.

Οι συμμετέχοντες στο δίκτυο ΠΟΣΕΑ – ΟΤΑ, φιλοδοξούν να αναπτύξουν και να συντονίσουν δράσεις, για την ενίσχυση του Κινήματος της Εθελοντικής Αιμοδοσίας σε τοπικό επίπεδο, με πρώτο στόχο την απαλλαγή των τοπικών κοινωνιών από την αγωνιώδη αναζήτηση μιας μονάδας αίματος και σε τελικό στάδιο την αυτάρκεια της χώρας σε εθελοντικά προσφερόμενο αίμα.

Όπως δηλώνει ο Δήμαρχος Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης κ. Βλάσης Τσιώτος «Ο Δήμος μας αισθάνεται ως καθήκον την στήριξη της κοινωνίας και συμπαραστέκεται ενεργά στους φορείς που υπηρετούν την Εθελοντική προσφορά.

Στην προκειμένη περίπτωση, ο Δήμος μας όφειλε να είναι πρωτοπόρος, αφού πρωτοπόρος είναι και η πόλη μας στο Κίνημα της Εθελοντικής Αιμοδοσίας».

Αναλυτικά το δίκτυο θα περιλαμβάνει την κεντρική πλατφόρμα Αιμοδοσιών – Εκδηλώσεων και το Παρατηρητήριο του Εθελοντικού Κινήματος. Συγκεκριμένα μέσα από την αμφίδρομη ενημέρωση και την διαρκή συνεργασία των εμπλεκομένων φορέων, θα παρουσιάζονται στο δίκτυο Π.Ο.Σ.Ε.Α. – ΟΤΑ, όλες οι δράσεις που αφορούν την Εθελοντική Αιμοδοσία με στόχο την ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινωνίας, ενώ παράλληλα στο πλαίσιο του Παρατηρητηρίου, θα επιχειρείται ανά τακτά διαστήματα η αποτίμηση των αποτελεσμάτων των δράσεων αυτών.

Επίσης το σύνολο των δράσεων Εθελοντικού και Κοινωνικού χαρακτήρα του Δήμου θα παρουσιάζεται με στόχο την ενημέρωση, ευαισθητοποίηση και συστράτευση της τοπικής κοινωνίας στις δράσεις αυτές.

Με εκτίμηση,

Για το Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ο.Σ.Ε.Α.

        Ο Πρόεδρος                                                                                 Η Γενική Γραμματέας

Χρήστος Εμ. Πρωτόπαπας                                                             Ευαγγελία Ιωαν. Κλούρα

ΔΗΜΟΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ – ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ:  Πρωτοπόρος στην στήριξη  του Δικτύου Π.Ο.Σ.Ε.Α. – ΟΤΑ
ΔΗΜΟΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ – ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ:
Πρωτοπόρος στην στήριξη
του Δικτύου Π.Ο.Σ.Ε.Α. – ΟΤΑ

#ΠΟΣΕΑ_ΟΤΑ
#posea_ota

#ΔΗΜΟΣ_ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ_ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ

#municipality_of_xylokastro
#ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ
#blood_donation

 

Κοινοποίηση
Scroll to Top