ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – Ο Πρόεδρος της ΠΟΣΕΑ στα εγκαίνια των νέων γραφείων του ΣΕΑ Ανατολής Ελπίδας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Πρόεδρος της ΠΟΣΕΑ στα εγκαίνια των νέων γραφείων του Συλλόγου Αιμοδοτών Ανατολής Ιωαννίνων

Στα εγκαίνια των νέων σύγχρονων γραφείων του δραστήριου και φιλοπρόοδου Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Ανατολής Ιωαννίνων «Ανατολή Ελπίδας», παρευρέθηκε ο πρόεδρος της ΠΟΣΕΑ Χρήστος Πρωτόπαπας, κατόπιν επίσημης πρόσκλησης του Προέδρου του Συλλόγου κ. Γιώργου Μανουσαρίδη και του Δ.Σ..

Στην διάρκεια της σεμνής, αλλά συγκινητικής εκδήλωσης, ο Πρόεδρος του Συλλόγου έκανε ειδική αναφορά στις προσπάθειες ενός και πλέον χρόνου, για την εξασφάλιση του χώρου από τον Δήμο, την ανακαίνισή του και την εγκατάσταση σύγχρονου εξοπλισμού γραφείων.

Επισήμανε δε με έμφαση, την αποφασιστικότητα του Διοικητικού Συμβουλίου και των μελών του Συλλόγου, να συνεχίσουν να προωθούν με σταθερά βήματα την ιδέα της Εθελοντικής Αιμοδοσίας και της Δωρεάς Ιστών και Οργάνων Σώματος στην περιοχή τους.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της ΠΟΣΕΑ Χρήστος Πρωτόπαπας εξήρε τις προσπάθειες του Προέδρου του Συλλόγου Γιώργου Μανουσαρίδη και του Δ.Σ., και όλων των συναδέλφων που υπηρέτησαν τον Σύλλογο από την ίδρυσή του με μοναδικό τους στόχο την ανάπτυξη του κινήματος της Εθελοντικής Αιμοδοσίας στην ευρύτερη περιοχή του πρώην Δήμου Ανατολής, υπογραμμίζοντας παράλληλα τα μεγάλα βήματα που έχει σημειώσει η Εθελοντική Αιμοδοσία τα τελευταία χρόνια στα Ιωάννινα, ως αποτέλεσμα της πολύπλευρης δράσης των Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών και Φορέων της πόλης.

Ο κ. Πρωτόπαπας έκανε ιδιαίτερη αναφορά στους δύο μεγάλους χορηγούς της Πανελλήνιας Λαμπαδηδρομίας των Εθελοντών Αιμοδοτών, την εταιρεία «ΒΙΚΟΣ» και την εταιρεία «ΔΩΔΩΝΗ», οι οποίες συνεχίζουν την παράδοση των μεγάλων ευεργετών της Ηπείρου.

Χωρίς την υποστήριξη των δύο αυτών κορυφαίων εταιρειών και της ΟΠΑΠ Α.Ε.-όπως είπε-δεν θα ήταν δυνατή η διοργάνωση της μεγάλης αυτής εκδήλωσης με την Πανελλαδική εμβέλεια.

Μάλιστα ο κ. Πρωτόπαπας παρέδωσε στις εκπροσώπους της εταιρείας «ΒΙΚΟΣ», κυρίες Χρυσοβιτσινού και Ραγκούση από ένα αντίτυπο της έκδοσης των πεπραγμένων της Λαμπαδηδρομίας του καλοκαιριού.

Ειδική αναφορά έκανε ο κ. Πρωτόπαπας στον Περιφερειάρχη Ηπείρου, ο οποίος από όποια θέση και αν βρέθηκε στην τοπική αυτοδιοίκηση Α’ και Β’ βαθμό στήριξε όλους τους συλλόγους της Περιφέρειας για να πραγματοποιούν όλες τις δράσεις που αφορούν την ανάπτυξη της Εθελοντικής Αιμοδοσίας στην Περιφέρεια Ηπείρου.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο βουλευτής Γιάννης Καραγιάννης και οι Αντιπεριφερειάρχες Οδυσσέας Πότσης, Γιάννης Καραμπίνας και Κώστας Σιαράβας, οι οποίοι στους σύντομους χαιρετισμούς τους εξήραν την κοινωνική προσφορά του Συλλόγου και διαβεβαίωσαν ότι θα συνεχίσουν να στηρίζουν το έργο του.

Τέλος ο κ. Πρωτόπαπας είχε επαφές με τους εκπροσώπους των φορέων που συμμετείχαν στην 13η Λαμπαδηδρομία στην Περιφέρεια Ηπείρου, ενώ συναντήθηκε και με τον Νικόλαο Τζίμα, εκπαιδευτικό, Συντονιστή της Επιτροπής Παιδείας της ΠΟΣΕΑ, γνωστό για την προσφορά του στο Κίνημα της Εθελοντικής Αιμοδοσίας, με τον οποίο αντήλλαξε απόψεις για την προώθηση της ιδέας της Εθελοντικής Αιμοδοσίας σε όλες τις βαθμίδες Εκπαίδευσης, στην ευρύτερη περιοχή των Ιωαννίνων.

Κοινοποίηση
Scroll to Top