ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – Επαφές Προέδρου ΠΟΣΕΑ με εκπροσώπους Φορέων και Αρχών στην Κρήτη

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Επαφές Προέδρου Π.Ο.Σ.Ε.Α. με εκπροσώπους Φορέων και Αρχών στην Κρήτη

Σε πλήρη εξέλιξη είναι η δράση «Σώζουμε ζωές είναι στο αίμα μας», την οποία υλοποιούν από κοινού η ΠΟΣΕΑ και ο Όμιλος ΣΚΑΪ, σε συνεργασία με Συλλόγους μέλη της και την χορηγία της ασφαλιστικής εταιρείας «GROUPAMA».

Την Τετάρτη 11 Νοεμβρίου στο πλαίσιο της συγκεκριμένης δράσης, πραγματοποιήθηκαν Εθελοντικές Αιμοδοσίες στα Χανιά και στο Ρέθυμνο από τους τοπικούς Συλλόγους, που είναι μέλη της Ομοσπονδίας.

Στις Αιμοδοσίες αυτές παρευρέθηκε αντιπροσωπεία της Π.Ο.Σ.Ε.Α., αποτελούμενη από τον Πρόεδρο του Δ.Σ. Χρήστο Πρωτόπαπα και τον Συντονιστή της Επιτροπής Προβολής και Επικοινωνίας Ανδρέα Αδαμόπουλο. Στην συνέχεια ο Πρόεδρος της Π.Ο.Σ.Ε.Α. επισκέφτηκε την Υπηρεσία Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Ρεθύμνου και ενημερώθηκε από την Προϊσταμένη του Τμήματος για την συνεργασία και τα αποτελέσματα των δράσεων του τοπικού συλλόγου «Δότες Ζωής» και ενημερώθηκε για γενικότερα ζητήματα, που έχουν σχέση με την λειτουργία της υπηρεσίας και τα αποτελέσματα της φετινής περιόδου σχετικά με την εθελοντική προσφορά αίματος από όλους τους φορείς.

Με την ευκαιρία της επίσκεψης στην Κρήτη, ο Χρήστος Πρωτόπαπας συνοδευόμενος από την Γενική Γραμματέα της Ομοσπονδίας και Πρόεδρο του Συλλόγου Εθελοντών των Χανίων Δέσποινα Ροδουσάκη, επισκέφθηκε τον Αντιπεριφερειάρχη Χανίων, τον Δήμαρχο Χανίων, τον Πρωτοσύγγελο της Μητρόπολης Χανίων και εκπροσώπους άλλων τοπικών φορέων, τους οποίους ευχαρίστησε για την μέχρι τώρα συμπαράστασή τους στις δραστηριότητες των Εθελοντών Αιμοδοτών της περιοχής.

Παράλληλα ενημέρωσε τους εκπροσώπους των φορέων, για τις δύσκολες συνθήκες κάτω από τις οποίες δραστηριοποιείται και προσφέρει την εποχή αυτή το κίνημα των Εθελοντών Αιμοδοτών και έλαβε την διαβεβαίωση ότι οι φορείς αυτοί, θα συνεχίσουν να στηρίζουν τους τοπικούς Συλλόγους των Εθελοντών Αιμοδοτών.

Ο κ. Πρωτόπαπας συναντήθηκε επίσης στο Ηράκλειο με ομάδα φοιτητών του Πανεπιστημίου της Κρήτης, η οποία την τελευταία διετία αναπτύσσει δυναμικά και αποφασιστικά, πρωτοβουλίες διάδοσης της ιδέας της Εθελοντικής Αιμοδοσίας, ενώ διοργανώνει και Αιμοδοσίες σε συνεργασία με την Αιμοδοσία του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στην πρώτη Αιμοδοσία που διοργάνωσαν για την τρέχουσα εκπαιδευτική περίοδο, έδωσαν το παρών 100 φοιτητές, ενώ συγκεντρώθηκαν 70 μονάδες αίματος.

Η ομάδα αυτή των φοιτητών, με δική της πρωτοβουλία ήρθε σε επικοινωνία με την ΠΟΣΕΑ και ζήτησε να συναντηθεί με τον Πρόεδρο κ. Χρήστο Πρωτόπαπα, προκειμένου να λάβει έγκυρες και αναλυτικές απαντήσεις στα ερωτήματά της, σχετικά με το κίνημα της Εθελοντικής Αιμοδοσίας και τις πρακτικές τις οποίες πρέπει να ακολουθήσει, ώστε να αναπτύξει ακόμα περισσότερο τον αριθμό των Εθελοντών Αιμοδοτών, μέσα στην φοιτητική κοινότητα του Ηρακλείου.

Ο κ. Πρωτόπαπας μετά την μακρά και γόνιμη συζήτηση που είχε με την ομάδα των φοιτητών του Πανεπιστημίου της Κρήτης, δήλωσε πως η Ομοσπονδία θα είναι πάντα ανοικτή να προσφέρει την εμπειρία και την στήριξή της, χωρίς καμία διάθεση παρέμβασης στο έργο της ομάδας.

Τέλος υπενθυμίζεται ότι στο πλαίσιο της δράσης «Σώζουμε ζωές είναι στο αίμα μας», την Πέμπτη 12 Νοεμβρίου είχε προγραμματιστεί Εθελοντική Αιμοδοσία και στο Ηράκλειο, η οποία λόγω της 24ωρης απεργίας μετατέθηκε για τις 5 Δεκεμβρίου.

Κοινοποίηση
Scroll to Top