Α.Μ.Κ.Ε. Ένωση Σ.Ε.Α. & Φορέων Π.Ε. Καβάλας – Απάντηση στο δελτίο τύπου της ΠΟΣΕΑ

Date: Sun, 23 Nov 2014 01:25:44
Subject: Απάντηση στο δελτίο τύπου της ΠΟΣΕΑ
From: info@akaragiannidis.gr
To: thrakitoday@gmail.com
CC: posea.gr@hotmail.com

Λυπάμαι ειλικρινά για την ανακοίνωση της ΠΟΣΕΑ. Είναι δυνατόν να βγαίνει και να λέει ότι προς αποκατάσταση της αλήθειας. Δηλαδή εμείς λέμε ψέματα? Εκπροσωπούμε τους μεγαλύτερους Συλλόγους της Καβάλας και μάλιστα 2 είναι και μέλη της ΠΟΣΕΑ. Αυτοί μήπως παραπλανήθηκαν? Ας προσέχουνε κάποιοι τι λένε και καλό θα ήταν να κοιτάξουν τα του οίκου τους προσπαθώντας να φέρουν όλους τους Συλλόγους κοντά τους και όχι μόνο 86 από τους 1000 και πλέον που έχει όλη η επικράτεια, από τους οποίους ίσως να μην είναι όλοι  μέλη της ΠΟΣΕΑ.

Άραγε ποιος φταίει? Αντί να είναι στο πλευρό μας, αυτοί άμεσα βγάλανε δελτίο τύπου. Να πουν άραγε τι? Να το στείλουνε στο υπουργείο οικονομικών μήπως και  εξασφαλίσουν κάποια χρηματοδότηση για τις προσφερόμενες υπηρεσίες προς την πολιτεία. Εμείς ποτέ μα ποτέ δεν είπαμε ότι το κράτος βάζει τέλος επιτηδεύματος στους Συλλόγους/Σωματεία. Στις “αστικές μη κερδοσκοπικές” εταιρείες βάζει ανεξάρτητα με τον στόχο και τον σκοπό τους.

Και ερωτώ τους επαΐοντες της ΠΟΣΕΑ, εάν 50 εθελοντές αιμοδότες σήμερα κάνουμε μία ένωση αιμοδοτών με νομική μορφή “αστική μη κερδοσκοπική” για να γλιτώσουμε το 700άρι για τα δικηγορικά θα λεγόμαστε εθελοντές αιμοδότες ή όχι? Όταν θα έρθει το κράτος και βάλει τέλος επιτηδεύματος δεν θα δικαιούμαστε να λέμε ότι έβαλε  τέλος  επιτηδεύματος στους εθελοντές αιμοδότες? Τι θα κάνει σε αυτήν την περίπτωση η ΠΟΣΕΑ? Θα βγει να πει κάτι ή θα σιωπήσει?  Γνωρίζει η ΠΟΣΕΑ σήμερα πόσες ομάδες εθελοντών αιμοδοτών έχουν επιλέξει την νομική μορφή “αστική μη κερδοσκοπική”? Μάλλον όχι. Όταν μας απαντήσει τότε θα δικαιούται να πει και μια κουβέντα παραπάνω.

Αγαπητοί φίλοι το δελτίο τύπου ήταν μία λανθασμένη κίνηση από την πλευρά σας, όσο καλοπροαίρετα και εάν προσπαθήσει να το δει κάποιος.

Δεν είπατε ούτε μία καλή κουβέντα για εμάς. Αιμοδότες είμαστε την στιγμή που κάποιοι από εσάς ίσως και να μην είστε, κάτι που δεν είναι φυσικά κακό γιατί μπορούν να βοηθήσουν όλοι  ακόμα και αυτοί που για κάποιους λόγους δεν μπορούν να αιμοδοτήσουν. Διαδίδεται από μέλη του Δ.Σ. της ΠΟΣΕΑ ότι επιλέξαμε την συγκεκριμένη νομική μορφή για να πάρουμε χρηματοδοτήσεις από το κράτος. Λέτε να είστε εσείς τόσο έξυπνοι και εμείς τόσο βλάκες? Υπάρχει κάποια διαφορά ανάμεσα σε “αστική μη κερδοσκοπική”, και σε σωματείο? Μήπως έχουν τα ίδια δικαιώματα ακριβώς? Λέτε να μην το ξέρω εγώ που είμαι στο Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Καβάλας με τόσους Συμβούλους και φοροτεχνικούς και το ξέρετε εσείς? Και εάν μπορούσαμε να πάρουμε χρηματοδότηση θα είχαμε πρόβλημα να δώσουμε και 700 ευρώ για τέλος επιτηδεύματος?

Σας έχω βάλει πολλά ερωτήματα και θα παρακαλούσα κάποιος από εσάς να απαντήσει, αν φυσικά έχει κάτι να πει. Μπορεί και να καταπιείτε την γλώσσα σας. Εμείς θα περιμένουμε. Αντώνης Καραγιαννίδης Πρόεδρος της κακής. Ένωσης Συλλόγων και Ομάδων Εθελοντών Αιμοδοτών Π.Ε. Καβάλας.

ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΙΔΗΣ
Aισθητική και Aνατομία Oδοντοπροσθετικής
http://www.akaragiannidis.gr
Τηλ: 25102 31401
skype/oovoo: antwnis_karagiannidis

Κοινοποίηση
Scroll to Top