Απάντηση στην επιστολή της Αστικής ΜΚΟ ΄Ένωση Συλλόγων Ομάδων Εθελοντών Αιμοδοτών Π.Ε. Καβάλας”

Αθήνα, 24-11-2014
Αρ. Πρωτ.: 3578

Προς: Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία Ένωση Συλλόγων & Ομάδων Εθελοντών Αιμοδοτών Π.Ε. Καβάλας
Υπόψη: Προέδρου κ. Καραγιαννίδη & Μελών Δ.Σ.

Θέμα: Απάντηση στην επιστολή της Αστικής μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας με την επωνυμία ‘Ένωση Συλλόγων & Ομάδων Εθελοντών Αιμοδοτών Π.Ε. Καβάλας” την 23/11/2014.

Αξιότιμε Πρόεδρε & Μέλη του Δ.Σ.,

Ένα από τα καθήκοντα του Δ.Σ. της Π.Ο.Σ.Ε.Α. είναι να παίρνει θέση σε οτιδήποτε δεν ανταποκρίνεται στην αλήθεια και δημιουργεί πανικό, αναστάτωση και ανησυχία στους Συλλόγους Εθελοντών Αιμοδοτών Μέλη της αλλά και σε όλους τους Εθελοντές Αιμοδότες, είναι δεν είναι, Μέλη των Συλλόγων Μελών μας.

Τις τελευταίες μέρες δυστυχώς γίναμε και εμείς μάρτυρες μιας αναστάτωσης όλων αυτών διότι εσείς χειριστήκατε με λάθος τρόπο ένα τόσο σοβαρό ζήτημα. Τα δύο Μέλη μας Σύλλογοι Εθελοντών Αιμοδοτών που επικαλείσθε εσείς πως είναι Μέλη της Π.Ο.Σ.Ε.Α. δεν μας έχουν κάνει γνωστό πως είναι Μέλη σας και συμμετέχουν στην Ένωσή σας και ούτε η συγκεκριμένη Ένωση η οποία εσείς επικαλείσθε δεν ήρθε ποτέ σε κανενός είδους επαφή με την Π.Ο.Σ.Ε.Α. Επίσης σας γνωρίζουμε πως κανείς Σύλλογος Μέλος μας δεν μπορεί να παραπλανηθεί από κανέναν διότι η Π.Ο.Σ.Ε.Α. φροντίζει γι αυτό.

Επικαλείσθε πως στην Ελλάδα υπάρχουν 1.000 και πλέον Σύλλογοι με καταστατικό από τους οποίους οι 86 μόνο είναι Μέλη της Π.Ο.Σ.Ε.Α.. Επειδή συνεχίζετε να παραπληροφορείτε τον Ελληνικό λαό θα θέλαμε ένα αντίγραφο που να αναφέρονται οι εν λόγω Σύλλογοι που επικαλείσθε.

Όσον αφορά για τα 86 Μέλη μας θα πρέπει να γνωρίζετε ότι αυτοί πληρούν τις προϋποθέσεις που επιβάλλεται να έχουν προκειμένου να ενταχθούν ως Μέλη στην Π.Ο.Σ.Ε.Α. Σε καμία περίπτωση η Π.Ο.Σ.Ε..Α. δεν ανοίγει τις πόρτες της για όποιον δεν σέβεται τις καταστατικές της αρχές.

Είναι πάρα πολλοί οι Σύλλογοι όλα αυτά τα χρόνια που ενώ αποδέχτηκαν τους όρους αυτούς προκειμένου να γίνουν μέλη της Π.Ο.Σ.Ε.Α.. στην συνέχεια απέδειξαν πως δεν μπορούσαν να υπηρετήσουν αυτές τις αρχές και τις αξίες της.

Ένας εξ αυτών είναι ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών του Επιμελητηρίου Καβάλας, ο οποίος διαγράφτηκε. Όσον αφορά αυτά που αναφέρετε για το Υπουργείο Οικονομικών θα πρέπει να γνωρίζετε ότι ποτέ δεν έχουμε επιχορηγηθεί από το Υπουργείο Οικονομικών. Δυστυχώς για εσάς παρόλο που όπως αναφέρετε, πλαισιώνεστε από συμβούλους και φοροτεχνικούς του Επιμελητηρίου Καβάλας επιλέξατε να ιδρύσετε Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία με όλες τις γνωστές συνέπειες οι οποίες ισχύουν επί σειρά ετών και διέπουν αυτές τις εταιρείες.

Φυσικά και οι διαφορές είναι μεγάλες από την ίδρυση ενός Συλλόγου μη Κερδοσκοπικού. Όσον αφορά για το έργο σας και την προσπάθειά σας, σας συγχαίρουμε και σας ευχόμαστε να είσαστε πάντοτε δυνατοί και να προσπαθείτε και εσείς για την ανάπτυξη της Εθελοντικής μη Αμειβόμενης αιμοδοσίας.

Θα μπορούσατε να προχωρήσετε στην ίδρυση ενός Συνδέσμου ή μιας Ενώσεως χωρίς καμία φορολογική υποχρέωση όπως ήδη έχουν ιδρυθεί η Ένωση Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών Ν. Έβρου, ο Σύνδεσμος Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και ο Σύνδεσμος Δυτικής Μακεδονίας χωρίς καμία φορολογική υποχρέωση όπως αναφέρεται σαφέστατα στους ισχύοντες φορολογικούς νόμους.

Στην διάθεσή σας για κάθε πληροφορία και συνεργασία προκειμένου να αποφύγετε και επόμενες λανθασμένες ενέργειες που έχουν κόστος.

Με εκτίμηση,

Για το Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ο.Σ.Ε.Α.

            Ο Πρόεδρος                                                       Η Γενική Γραμματέας

                         Χρήστος Εμ. Πρωτόπαπας                                    Αθηνά Κων. Εξάρχου

Θεωρήθηκε για την ακρίβεια
Αλεβίζου Ελένη

Υ.Σ. Σας στέλνουμε τον φορολογικό οδηγό ενημερωμένο όπως μοιράζεται στα Μέλη μας στις Γενικές Συνελεύσεις.

Κοινοποίηση
Scroll to Top