ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΠΕΡΙ ΕΠΙΒΟΛΗΣ ΦΟΡΟΥ ΕΠΙΤΗΔΕΥΜΑΤΟΣ ΣΤΟΥΣ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΑΙΜΟΔΟΤΕΣ – ΣΩΜΑΤΕΙΑ

Αθήνα, 20-11-2014
Αρ. Πρωτ.: 3566

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΘΕΜΑ: ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΠΕΡΙ ΕΠΙΒΟΛΗΣ ΦΟΡΟΥ ΕΠΙΤΗΔΕΥΜΑΤΟΣ ΣΤΟΥΣ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΑΙΜΟΔΟΤΕΣ – ΣΩΜΑΤΕΙΑ.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών παρακολουθεί με ενδιαφέρον τα όσα αναφέρονται σε Δελτίο Τύπου της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών και Φορέων Π.Ε. Καβάλας καθώς και τα όσα δήλωσε ο Πρόεδρός της κ. Αντώνης Καραγιαννίδης καθώς επίσης και σχόλια έγκριτων δημοσιογράφων και λογιστών.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών (Π.Ο.Σ.Ε.Α.) εκπροσωπεί 86 Συλλόγους Εθελοντών Αιμοδοτών της χώρας μας με καταστατικό.

Κατέχει δύο πιστοποιητικά ένα για την Διασφάλιση Ποιότητας το Διεθνές αναγνωρισμένο πρότυπο ISO 9001:2008 και ένα που αφορά την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη και βασίζεται στις αρχές του προτύπου SA 8000:2008 και εφαρμόζει και τηρεί κατά γράμμα τις διαδικασίες που επιβάλλονται από τα πιστοποιητικά αυτά.

Στις τακτικές κατ’ έτος εκδηλώσεις που έχουν στόχο τον προγραμματισμό των δράσεων μας, την επιμόρφωση των Συλλόγων Μελών μας διανέμεται και αναλύεται Οδηγός για την Λογιστική και Φορολογική παρακολούθηση των Μη Κερδοσκοπικών Νομικών Προσώπων (Σωματείων).

Τελευταία ενημέρωση 4-5 Οκτωβρίου 2014 στην Γενική Συνέλευση της Π.Ο.Σ.Ε.Α. που πραγματοποιήθηκε στην Πτολεμαΐδα του Ν. Κοζάνης. Ο κάθε Σύλλογος και το κάθε φυσικό πρόσωπο είναι υποχρεωμένο να ενημερώνεται από τον λογιστή του για την επιλογή και ίδρυση της προσωπικής επιχείρησης ή του οποιουδήποτε κοινωνικού φορέα που προτίθεται να ιδρύσει ώστε να είναι ενήμερος για το φορολογικό καθεστώτος στο οποίο πρόκειται να υπαχθεί.

Προς αποκατάσταση λοιπόν της αλήθειας θέλουμε να σας διαβεβαιώσουμε πως τα Σωματεία – Σύλλογοι Εθελοντών Αιμοδοτών δεν πρέπει να ανησυχούν διότι δεν τους επιβάλλεται από την φορολογική νομοθεσία κανένας απολύτως φόρος επιτηδεύματος.

Με εκτίμηση,
Για το Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ο.Σ.Ε.Α.

         Ο Πρόεδρος                                                                                   Η Γενική Γραμματέας

     Χρήστος Εμ. Πρωτόπαπας                                                              Αθηνά Κων. Εξάρχου

Θεωρήθηκε για την ακρίβεια
Ελένη Αλεβίζου

Υ.Σ. Σας στέλνουμε τον οδηγό για την λογιστική και φορολογική παρακολούθηση των Μ.Κ.Ο.

Κοινοποίηση
Scroll to Top