Μορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος Κουτσελιού – Εθελοντική αιμοδοσία

ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ     ΚΟΥΤΣΕΛΙΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ  29 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2010-11-30

Την 29Η Νοεμβρίου 2010  πραγματοποιήθηκε  εθελοντική αιμοδοσία , που προγραμμάτισε Ο ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ – ΕΚΠΟ0ΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ –ΣΥΛΛΟΓΟΣ – ΚΟΥΤΣΕΛΙΟΥ στο ΙΔ. ΚΟΥΣΕΛΙΟΥ του Δήμου Παμβώτιδας, που συνεργάζεται με το Γενικό Περιφερειακό Νοσοκομείο Γ. Χατζηκώστα. Η προσέλευση  των αιμοδοτών ήταν ικανοποιητική  παρότι  έχουν αρχίσει να εμφανίζονται και τα πρώτα συμπτώματα από τις  ιώσεις της συνηθισμένης γρίπης.

Για να πριμοδοτήσουν προσήλθαν και νέοι αιμοδότες  , που έδιναν αίμα για πρώτη φορά. Μ’ αυτό τον τρόπο ανανεώνεται το δυναμικό στο Σύλλογο μας.
Για την διάδοση της αιμοδοσίας  η υπεύθυνη διαχείρισης  αίματος κ. Νικούμη – Μπέγκα- Αλεξάνδρα  ως πρόεδρος του Συλλόγου γονέων και κηδεμόνων  μοίρασε προσκλήσεις  στο δημοτικό  Σχολείο  Κουσελιού  για την ενημέρωση των μαθητών . Οι δάσκαλοι  στα πλαίσια  του προγράμματος της  εμβέλειας  ζώνης  ενημέρωσαν τους μαθητές  για τον εθελοντισμό και την αιμοδοσία

Την δραστηριότητα  του Συλλόγου  την κάλυψαν  τα Μ. Μ. Ε.  έντυπα και ηλεκτρονικά  και τα διαδικτυακά  τα BLOGwww.Epirusgate. Blogspot.com   και το http://www.kapistri. Blogspot.com. Το Epirusgate δημοσίευσε ολόκληρο ρεπορτάζ σχετικά με την κατάσταση της κάλυψης σε εθελοντικό αίμα. Αναφέρει δε ότι το 60% των αναγκών στο νομό Ιωαννίνων  το καλύπτουν οι Σύλλογοι και οι περιστασιακοί εθελοντές αιμοδότες , που δίνουν σε συγγενικά τους άτομα.

Αξίζει να σημειωθεί  ότι ο Σύλλογος  έχει το μεγαλύτερο αποθεματικό  σε αίμα  στο νοσοκομείο 138 μονάδες  περίπου ισόπαλος με την Ελεούσα . Με την διαφορά ότι ο Σύλλογος Ελεούσας έχει πολλά περιστατικά .
Για την κάλυψη της αιμοδοσίας  από τα τοπικά Μ. Μ. Ε.  Προσήλθε μόνο το  τοπικό κανάλι ITV.Δηλώσεις έκανε ο Γ. Γραμματέας και υπεύθυνος τύπου

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ & ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΤΥΠΟΥ

ΔΡΟΣΟΣ  ΞΕΝΟΦΩΝ

Κοινοποίηση
Scroll to Top