Πολιτιστικός Σύλλογος Κουτσελιού Ιωαννίνων – Κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας

Το Σάββατο 15 Ιανουαρίου και ώρα 7μ.μ. ο Μορφωτικός Εκπολιτιστικός Σύλλογος Κουτσελιού έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα στο χώρο συνελεύσεων του κοινοτικού καταστήματος. Η αίθουσα χρησιμοποιείται για πολιτιστικές εκδηλώσεις του Συλλόγου. Ο χώρος ήταν κατάμεστος από κόσμο, ακόμα και στο χώρου του διαδρόμου καθότανε όρθιοι. Η πιτα ήταν αφιερωμένη στον στον εθελοντισμό ,επειδή το 2011 είναι το Ευρωπαϊκό έτος εθελοντισμού.
Στήν εκδήλωση παρευρέθηκαν εκ μέρους του δημάρχου οι αντιδήμαρχοι κ.κ. Γ. Βίνης, Θ. Μπέγκας και ο πρόεδρος του Δ.Σ. κ. Δ. Γιωτίτσας . Στό χαιρετισμό του ο Αντιδήμαρχος κ. Βίνης αναφέρθηκε στην έννοια του εθελοντισμού και στην πολιτιστική αναβάθμιση της περιοχής. Ιδαίτερα τόνισε ότι ο χώρος είναι μικρός για τέτοιου είδους εκδηλώσεις ,και πρέπει να αξιοποιηθεί το παλιό δημοτικό σχολείο .

Ο αντιδήμαρχος κ. Θωμάς Μπέγκας ευχήθηκε καλή χρονιά στους κατοίκους και μετέφερε τους χαιρετισμούς και τις ευχές του Δημάρχου κ. Φίλληππα Φίλιου. Επίσης χαιρέτησε και ο πρόεδρος του δημοτικού σύμβουλίου κ. Δημήτρης Γιωτίτσαςκαι είπε ότι θα συμβάλλει στην αναπτυξη του πολιτισμού.

Ο κ. Γεώργιος Μανουσαρίδης πρόεδρος του Συλλόγου Αιμοδοτών Ανατολής και ειδικός γραμματέας του Δ.Σ. της Π.Ο.Σ.Ε.Α. (ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΑΙΜΟΔΟΤΩΝ), αναφέρθηκε στην έννοια του εθελοντισμού της αιμοδοσίας και τονισε με έμφαση ότι άν το έδινε αίμα μόνο το 4% του ελληνικού πλυθησμού η Ελλάδα θα ηταν επαρκής σε αιμα. και ευχήθηκε καλή επιοτυχία στο έργο του Συλλόγου.

Τους χαιρετισμούς έκλεισε ο Γ.Γραμματέας του Δ.Σ. του Συλλόγου Ξενοφών Δρόσος που επικέντρωσε τον χαιρετισμό του στις δραστηριότητες του Συλλόγου με την Συμμετοχή των χορευτικών τμημάτων σε φεστιβαλ παραδοσιακών χορών εντός και εκτός της Ελλάδας. Εκτενέστερα αναφέρθηκε στον εθελοντισμό ,τονίζοντας ότι ο κάθε αιμοδότης πρέπει να φέρει ένα ακόμη αιμοδότη . Αν γίνει αυτό σε πανελλήνια εμβέλεια τότε η Ελλάδα θα καλύψει όλες τις ανάγκες και δεν θα κάνει εισαγωγή από άλλες Ευρωπαϊκές χώρες. Αυτό αντιστοιχεί στο 4% του ενεργού πλυθησμού.

Αξίζει να σημειωθεί οτι ο γραμματέας έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στο χαιρετισμό του για τον εξωραϊσμό του παλιού δημοτικού σχολείου διότι αν παραμείνει έτσι θα καταρρεύσει από τον πανδαμάτορα χρόνο. Τέλος ευχαρίστησε όλα τα μέσα μαζικής ενημέρωσης διότι την προηγούμενη χρονιά κάλυψαν τις εκδηλώσεις για την αιμοδοσία.

Η εκδήλωση τελείωσε με την τέλεση της δέησης για την καινούρια χρονιά από τον εφημέριο του Δ.Δ. ΚΟΥΤΣΕΛΙΟΥ κ. Γεώργιο Σιούλα, που έκοψε και την πίτα. Ο εφημέριος μας είναι τακτικός εθελοντής αιμοδότης. Το φλουρί της πίτας έπεσε στην Παρασκευή Δασκάλου-Αγγέλη , που ήταν ένα Κωσταντινάτο. Η Παρασκευή είναι μέλος του χορευτικού τμήματος γυναικών του συλλόγου.

Για το Δ.Σ.

Ο Γ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΚΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΤΥΠΟΥ
ΔΡΟΣΟΣ ΞΕΝΟΦΩΝ

Κοινοποίηση
Scroll to Top