Με την Αντιπεριφερειάρχη Αττικής κ. Κατερίνα Θανοπούλου, συναντήθηκε ο Πρόεδρος της ΠΟΣΕΑ

Αριθ. Εθν. Μητρώου: 0 9 1 1 0 Σ Υ Δ 1 1 0 1 6 Ο 5 8 Ν 0 3 4 3
Τηλ/Φαξ: 210 2430560
Email: posea.gr@hotmail.com
Site: www.posea.gr
Διεύθυνση: Ολυμπιονίκη Χρ. Μάντικα 7 Αχαρνές, Τ.Κ.: 13671, Αττική

Αθήνα, 04/03/2015
Αρ. Πρωτ.:  3880

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με την Αντιπεριφερειάρχη Αττικής κ. Κατερίνα Θανοπούλου, συναντήθηκε ο Πρόεδρος της ΠΟΣΕΑ κ. Χ. Πρωτόπαπας.

Ο Πρόεδρος της ΠΟΣΕΑ κ. Χρήστος Πρωτόπαπας, επικεφαλής αντιπροσωπείας του Διοικητικού Συμβουλίου καθώς και Μελών της Συμβουλευτικής Επιτροπής, συναντήθηκε την Δευτέρα 2 Μαρτίου 2015, στην Αθήνα με την Θεματική Αντιπεριφερειάρχη Κοινωνικής Πολιτικής της Περιφέρειας Αττικής κ. Κατερίνα Θανοπούλου.

Στην διάρκεια της συνάντησης διερευνήθηκαν οι δυνατότητες συστηματικής συνεργασίας των δύο πλευρών, για την ακόμη μεγαλύτερη προώθηση της Εθελοντικής Αιμοδοσίας στην Περιφέρεια Αττικής, με το σκεπτικό ότι τα πληθυσμιακά δεδομένα της συγκεκριμένης Περιφέρειας, γεννούν αισιοδοξία για θεαματική αύξηση του Εθελοντικά προσφερόμενου αίματος.

Συγκεκριμένα συζητήθηκε η συνεργασία με τους Δήμους της Περιφέρειας Αττικής για την διοργάνωση δράσεων που θα απευθύνονται σε Σχολεία, προκειμένου να δημιουργηθεί η νέα γενιά Εθελοντών Αιμοδοτών, αλλά και η ανάληψη κοινών εκδηλώσεων για την προώθηση της ιδέας της Εθελοντικής Αιμοδοσίας.

Η κ. Θανοπούλου έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την Λαμπαδηδρομία των Εθελοντών Αιμοδοτών και δεσμεύτηκε ότι αφού μελετήσει όλες τις παραμέτρους, θα αναλάβει πρωτοβουλία για νέα συνάντηση με τους εκπροσώπους της ΠΟΣΕΑ, ώστε να σχεδιαστεί από κοινού, η διέλευση της φλόγας της αγάπης από την Περιφέρεια Αττικής.

Επίσης η Αντιπεριφερειάρχης ζήτησε από την ΠΟΣΕΑ να τις καταθέσει άμεσα προτάσεις, για να εξετάσει τις δυνατότητες οικονομικής στήριξης των επόμενων πρωτοβουλιών της Ομοσπονδίας, όπως είναι το Πανελλήνιο Συνέδριο Νέων (ΠΕΝΕΑ), το οποίο φέτος προγραμματίζεται να πραγματοποιηθεί στην Αθήνα.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας κ. Χρήστος Πρωτόπαπας καθώς και τα υπόλοιπα Μέλη της Αντιπροσωπείας, αφού παρουσίασαν το έργο της Ομοσπονδίας και των Συλλόγων μελών της, επεσήμαναν την ανάγκη στήριξης της ΠΟΣΕΑ, η οποία παρά το ότι αποτελεί με το Νόμο 3402/2005 θεσμικό και στρατηγικό εταίρο του Υπουργείου Υγείας, στερείται έστω και μιας συμβολικής οικονομικής ενίσχυσης.

Τέλος ευχαρίστησε την κ. Θανοπούλου για την συνεργασία, υπογραμμίζοντας την προθυμία με την οποία η κ. Θανοπούλου, ανταποκρίθηκε στο αίτημα της ΠΟΣΕΑ για την συγκεκριμένη συνάντηση, αλλά και για την διάθεση που έδειξε να εξαντλήσει όλα τα περιθώρια που υπάρχουν για την ενίσχυση του έργου της.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ο.Σ.Ε.Α.

Ο Πρόεδρος                                                                           Η Γενική Γραμματέας
Χρήστος Εμμ. Πρωτόπαπας                                                     Αθηνά Κων. Εξάρχου

Θεωρήθηκε για την ακρίβεια
Αλεβίζου Ελένη

Κοινοποίηση
Scroll to Top