ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αριθ. Εθν. Μητρώου: 0 9 1 1 0 Σ Υ Δ 1 1 0 1 6 Ο 5 8 Ν 0 3 4 3
Τηλ/Φαξ: 210 2430560
Email: posea.gr@hotmail.com
Site: www.posea.gr
Διεύθυνση: Ολυμπιονίκη Χρ. Μάντικα 7 Αχαρνές, Τ.Κ.: 13671, Αττική

Αθήνα, 15 Ιανουαρίου 2015
Αρ. Πρωτ.:  3690

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ο.Σ.Ε.Α. αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει όλα τα Μέσα Ενημέρωσης της Ελλάδος για την προβολή των θεμάτων που έχουν να κάνουν με την Εθελοντική Αιμοδοσία και την Δωρεά Οργάνων και Ιστών Σώματος.

Με αυτό τον τρόπο και με τα στοιχεία τα οποία δημοσιεύουν βοηθούν στην ενημέρωση, κεντρίζουν το ενδιαφέρον του κάθε Έλληνα Εθελοντή και ενεργού πολίτη αλλά τραβούν και την προσοχή αυτών που έχουν την ευθύνη και διαμορφώνουν τις πολιτικές που χρειάζονται ώστε να γίνει η χώρα μας αυτάρκης εθελοντικά προσφερόμενου αίματος.

Διαβάζοντας το πολύ καλό ρεπορτάζ του έγκριτου δημοσιογράφου του κυρίου Καραγιώργη Δημήτρη της εφημερίδας Έθνος την Τετάρτη 14/1/2015 αλλά και το Δελτίο Τύπου που εξέδωσε το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας την ίδια ημέρα έχουμε να προσθέσουμε τα εξής:

Για να αποφεύγονται εσφαλμένα συμπεράσματα όπως επικαλείται το Ε.ΚΕ.Α θα πρέπει η ενημέρωση για την προσφορά αίματος των Ελλήνων πολιτών εθελοντών ή φιλικού και συγγενικού περιβάλλοντος να είναι πλήρης και να δημοσιοποιούνται εγκαίρως προκειμένου όλοι οι εμπλεκόμενοι να βγάζουν τα ασφαλή και πραγματικά συμπεράσματα.

Είναι αδιανόητο να είμαστε στον Γενάρη του 2015 και να μην γνωρίζουμε την προσφορά αίματος των Ελλήνων πολιτών. Ο νόμος καθώς και αποφάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας βγαίνουν και ορίζουν πως πρέπει να γίνεται η αποστολή των στοιχείων από τις Υπηρεσίες Αιμοδοσίας της χώρας μας. Είναι αδιανόητο γιατί από την έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση των στοιχείων αυτών βγαίνουν συμπεράσματα που αυτά βοηθούν ώστε όλοι οι εμπλεκόμενοι να σχεδιάζουν και να υλοποιούν δράσεις που στηρίζονται στα στοιχεία αυτά.
Όπως επίσης είναι βέβαιο και το γνωρίζουμε όλοι πως αν θέλουν οι Υπηρεσίες Αιμοδοσίας μπορούν με το γνωστό και απαράδεκτο τρόπο που κάποιες χρησιμοποιούν δηλαδή της πίεσης που ασκείται στο συγγενικό και φιλικό περιβάλλον των ασθενών και μόνο με αυτήν μπορούν να καλύψουν όλα τα περιστατικά με αίμα ώστε να έχουμε επάρκεια.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών είναι αντίθετη ως προς την συμπεριφορά αυτή και αγωνίζεται από το 1986 μέχρι σήμερα προκειμένου να αντιστρέψει και να καταργήσει αυτή την μέθοδο. Αν κάποιος επεξεργαστεί τα στοιχεία αυτά διαπιστώνει τα ανωτέρω, όπως και την μέθοδο που προτείνουμε εμείς της ευγένειας, της καλής συμπεριφοράς, της σωστής ενημέρωσης και για αυτό βλέπουμε να ξεχωρίζουν αρκετές Υπηρεσίες Αιμοδοσίας στην χώρα μας, τις οποίες και συγχαίρουμε.

Είναι αδιανόητο για όλους εμάς τους συνειδητοποιημένους εθελοντές μη αμειβόμενους αιμοδότες να διαβάζουμε και να βλέπουμε εκκλήσεις από θαλασσαιμικούς, νεφροπαθείς, αιμορροφιλικούς και άλλες κατηγορίες ασθενών να εκλιπαρούν σε πολύ τακτικά χρονικά διαστήματα για την εξασφάλιση αίματος προκειμένου να μεταγγισθούν.
Είναι επίσης αδιανόητο για όλους εμάς η χώρα μας να δαπανά τεράστια ποσά εκατομμυρίων ευρώ για την συλλογή – αποστολή –  αποθήκευση πλάσματος για να το καταστρέψει πετώντας το στα σκουπίδια και αγοράζοντας φάρμακα τα οποία θα μπορούσαν να εξασφαλισθούν από την κλασματοποίηση και την επεξεργασία του πλάσματος δωρεάν. Και όχι να τα προμηθεύεται το ελληνικό κράτος από την ελεύθερη αγορά δαπανώντας εκατομμύρια ευρώ κάθε χρόνο.

Κλείνοντας για ακόμη μία φορά και εκμεταλλευόμενοι την περίοδο των εθνικών εκλογών ρωτάμε και περιμένουμε μία ενημέρωση από κάθε αρμόδιο και ιδιαιτέρως από τους αρχηγούς των κομμάτων που κόπτονται για την καλή τύχη της πατρίδας μας αν θα λειτουργήσει και πότε το εργοστάσιο «φάντασμα» κλασματοποίησης του πλάσματος του αίματος στους Θρακομακεδόνες. Καλούμε όλους τους Έλληνες πολίτες που διακρίνονται για την ανθρωπιά τους να προσφέρουν εθελοντικά το αίμα τους και να γίνουν δωρητές οργάνων και ιδιαιτέρως δωρητές μυελού των οστών.

Ευχαριστούμε όλα τα Μέσα Ενημέρωσης που συνεχίζουν και προβάλουν ότι έχει σχέση με την Εθελοντική Προσφορά Αίματος καθώς και με την Δωρεά Οργάνων και Ιστών Σώματος.

Με εκτίμηση,

Για το Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ο.Σ.Ε.Α.

Ο Πρόεδρος
Χρήστος Εμμ. Πρωτόπαπας

Κοινοποίηση
Scroll to Top