ΣΕΑ ΚΑΡΠΑΘΟΥ – ΚΑΣΟΥ – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΘΕΜΑ: «Με πρωτοφανή επιτυχία πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του αυτοβιογραφικού διηγήματος ΣΗΜΑΔΙΑ ΚΑΙ ΣΜΙΛΗ της αείμνηστης εκπαιδευτικού Ριγώς Βασιλαράκη – Σκευοφύλακα στην Αρκάσα της Καρπάθου».

Εκπληκτική ήταν η επιτυχία της πρώτης παρουσίασης του αυτοβιογραφικού διηγήματος  ΣΗΜΑΔΙΑ ΚΑΙ ΣΜΙΛΗ της αείμνηστης δασκάλας Ριγώς Βασιλαράκη – Σκευοφύλακα, που πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Επάρχου Καρπάθου – Κάσου Γιάννη Γεωρ. Μηνατσή την Τρίτη 4 Αυγούστου 2015 στο κατάμεστο από ακροατήριο Εκκλησιαστικό Μέγαρο του Ιερού Ναού της Υπαπαντής του Κυρίου στην Αρκάσα της Καρπάθου.
Η παρουσίαση διοργανώθηκε από την Περιφερειακή Ενότητα Καρπάθου – Κάσου, έκδοση της οποίας αποτελεί το περί ου ο λόγος λογοτεχνικό έργο, σε συνεργασία με την Ενοριακή Εκκλησιαστική Επιτροπή του Ι. Ν. Υπαπαντής του Κυρίου της Αρκάσας. Για την προσωπικότητα και το έργο της συγγραφέως μίλησαν η φιλόλογος Σοφία Παράσχου – Χατζηδημητρίου και ο γιατρός Ντίνος Κωνσταντινίδης, ενώ την ευθύνη του συντονισμού της εκδήλωσης είχε ο Σύμβουλος Πολιτισμού της Περιφερειακής Ενότητας Καρπάθου – Κάσου Γιώργος Νικ. Τσαμπανάκης.

Παραβρέθηκαν ο Ηγούμενος της Ιεράς Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Μονής Αγίου Γεωργίου Βατσών πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης Καλλίνικος Μαυρολέων, ως εκπρόσωπος του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Καρπάθου και Κάσου Αμβροσίου, ο Ευρωβουλευτής Στέλιος Κούλογλου, ο Βουλευτής Δωδεκανήσου Μάνος Κόνσολας, εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης, πολλοί ακαδημαϊκοί δάσκαλοι, πρόεδροι Καρπαθιακών φορέων και άλλοι επίσημοι.

Χαιρετιστήρια μηνύματα έστειλαν ο π. Υπουργός Αρ. Παυλίδης, ο Αντιπεριφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Ηλίας Ζωγραφίδης και ο πρώην Έπαρχος Καρπάθου – Κάσου Μιχάλης Ερωτόκριτος.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι με απόφαση όλων των εμπλεκομένων οι εισπράξεις από τη διάθεση του βιβλίου θα διατεθούν για τη συγκρότηση στο αμέσως προσεχές διάστημα δύο δανειστικών μαθητικών βιβλιοθηκών στα Δημοτικά Σχολεία Αρκάσας και Διαφανίου στη μνήμη της Ριγώς Βασιλαράκη – Σκευοφύλακα.

Η συγκεκριμένη εκδήλωση τέλος ήταν ενταγμένη στον φετινό κύκλο του θεσμού των ετήσιων πολιτισμικών εκδηλώσεων της Περιφερειακής Ενότητας Καρπάθου – Κάσου «ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗ ΟΣΤΡΙΑ – 2015» που περιλαμβάνει και άλλες εξίσου ενδιαφέρουσες πρωτοβουλίες.

Κοινοποίηση
Scroll to Top