Σ.ΑΙ.Δ.Ο.Σ.Μ.Υ. ‘’ΚΩΣΤΑΚΗΣ ΜΕΣΟΓΙΤΗΣ’’ – ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΣΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ Ε.ΚΕ.Α.

Αγαπητοί μας,

Κατ’ αρχάς, ευχόμαστε καλή επιτυχία στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας μας, έτσι ώστε να καταφέρει να εκφράσει το Εθελοντικό Κίνημα και να συμβάλλει αποτελεσματικά στην πραγματοποίηση των οραμάτων του.

Ο Σύνδεσμος «Κωστάκης Μεσογίτης» κλήθηκε από το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας (Ε.ΚΕ.Α.) να συμμετάσχει στην εκδήλωση της 14ης Ιουνίου για την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη και τη συζήτηση που διοργανώνει σχετικά με τον Εθελοντή Αιμοδότη και την Εθελοντική Αιμοδοσία.

Με αυτό τον τρόπο επέλεξε να τιμήσει τη μνήμη και το έργο της Νίτσας Μεσογίτου, μητέρας του Συνδέσμου και πάνω απ’ όλα μητέρας του πρώτου Έλληνα Πολυδωρητή Οργάνων Σώματος του Κωστάκη Μεσογίτη. Όπως είναι φυσικό, ο Σύνδεσμος απεδέχθη με χαρά αυτή την τιμητική πρόσκληση.

Θέλουμε να είστε βέβαιοι ότι  θα εκφράσουμε απόλυτα τον Εθελοντή Αιμοδότη και το Εθελοντικό Κίνημα. Πιστεύουμε ακράδαντα πως το μήνυμα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (Π.Ο.Υ.) για τον εορτασμό της 14ης Ιουνίου πως «το αίμα μας ενώνει όλους/ (blood connect us all» πρέπει να γίνει σύνθημα και πράξη όλων μας.

Το αίμα σαφώς ενώνει τον Αιμοδότη με τον Αιμολήπτη, αλλά παράλληλα ενώνει και τους ανθρώπους που στηρίζουν έμπρακτα την Εθελοντική Αιμοδοσία, από όποια θέση και αν το πράττουν.

Οι Εθελοντές Αιμοδότες και οι Σύλλογοί μας, πραγματικά ενωμένοι, με πρωτοστάτες τους νέους μας, πρέπει να αποτελούμε ένα «δίκτυο» ενημέρωσης, ευαισθητοποίησης και αφύπνισης της ελληνικής κοινωνίας. Αυτό το «δίκτυο» που σημαίνει σαφέστατα και δυνατή Ομοσπονδία, έχει το δικαίωμα αλλά και την ευθύνη να μεταφέρει στο Υπουργείο Υγείας και πρωταρχικά στο αρμόδιο όργανο του- το Ε.ΚΕ.Α.- τα μηνύματα της κοινωνίας, συμβάλλοντας με αυτό τον τρόπο καθοριστικά στον εθνικό σχεδιασμό για την Εθελοντική Αιμοδοσία στην Ελλάδα και την υλοποίησή του. Μόνο κατ’ αυτό τον τρόπο, συνεργαζόμενοι Πολιτεία και Εθελοντές, όπως συμβαίνει σε όλες τις ανεπτυγμένες κοινωνίες, εκφράζουμε το μήνυμα του Π.Ο.Υ. και παρεμβαίνουμε θετικά και καταλυτικά στην ελληνική πραγματικότητα προωθώντας τη μεγάλη ιδέα.

Η Εθελοντική Αιμοδοσία είναι δικαίωμα-προσφορά του ατόμου που αιμοδοτεί αλλά ταυτόχρονα δικαίωμα-δώρο του ατόμου που έχει ανάγκη μετάγγισης. Και οι δύο αποτελούν μέλη της κοινωνίας μας. Και τους δύο τους χρειάζεται η κοινωνία μας.

Γι’ αυτό μεταφέρουμε όλες και όλοι μαζί το εξής μήνυμα: Σήμερα ξεκινάμε να αιμοδοτούμε τακτικά για τον άγνωστο συνάνθρωπό μας. Σήμερα θα σταματήσουν να μας ζητούν αίμα για τον άνθρωπό μας.

Με εκτίμηση

Ο Πρόεδρος                               Η Γραμματέας

Πέρρος Ραπανάκης                         Ελένη Λεοντή

Κοινοποίηση
Scroll to Top