Άναψε και στον Αμπελώνα Ηλείας η «Φλόγα της Αγάπης» – 20η Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία

Από το χωρίο του Αμπελώνα πέρασε 24 Σεπτεμβρίου, μέσα από ένα κλίμα γιορτής, η «Φλόγα της Αγάπης»  όπως έχει καθιερωθεί να ονομάζεται, που πραγματοποιήθηκε για 20η συνεχόμενη χρονιά  από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών, με την φλόγα να περνά από τα χέρια εκατοντάδων εθελοντών διασχίζοντας σχεδόν όλη τη χώρα μεταφέροντας και διαδίδοντας το μήνυμα της αγάπης.

Η συγκεκριμένη λαμπαδηδρομία έγινε για 5η συνεχόμενη χρονιά στον Αμπελώνα από τον Πολιτιστικό και Αιμοδοτικό Σύλλογο της περιοχής, με την στήριξη της ΠΟΣΕΑ και την προσφορά της σε μπλουζάκια αλλά και δάδες, αλλά και την συμμετοχή μικρών και μεγάλων που γέμισαν με ελπίδα και αγάπη, κρατώντας δάδες, τους δρόμους του χωριού.

Μάλιστα, ο Πολιτιστικός και Αιμοδοτικός Σύλλογος Αμπελώνα ευχαρίστησε από καρδιάς όλους όσους παραβρέθηκαν στην λαμπαδηδρομία το βράδυ του Σαββάτου.

«Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους μικρούς φίλους και στους εθελοντές αιμοδότες μου μετέφεραν τη Φλόγα της Αγάπης. Ευχαριστούμε για την παρουσία τους τον αναπληρωτή δήμαρχο Πύργου Γιάννη Αργυρόπουλο, τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Πύργου Νώντα Κυριαζή, το διευθυντή του πολιτικού γραφείου του δημάρχου Γιώργο Καραστέργιο, τον Ερυθρό Σταυρό Πύργου, τον πρόεδρο του τοπικού συμβουλίου του χωριού μας Χρήστο Γαλανόπουλο, τον Αιμοδοτικό Σύλλογο Ελαιώνα, τους Πολιτιστικούς Συλλόγους Αγ.Γεωργίου, Ελαιώνα, Φωναϊτικων, Λασταιίκων, Κουζουλίου.

Δίνουμε Αίμα! Σώζουμε ζωές! Γινόμαστε Εθελοντές Αιμοδότες!».

Το επιτυχημένο διήμερο δράσεων για την διάδοση της ιδέας της εθελοντικής αιμοδοσίας ολοκληρώθηκε χθες με εθελοντική αιμοδοσία που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του Πολιτιστικού και Αιμοδοτικού Συλλόγου Αμπελώνα.

Όπως ανέφερε σε δηλώσεις της η πρόεδρος του Αιμοδοτικού Συλλόγου Αμπελώνα Φανή Ζαχιώτη, «εύχομαι η φλόγα που θα ταξιδέψει σε πολλά σημεία της Ελλάδας να αποτελέσει αφορμή ευαισθητοποίησης και ενίσχυσης της εθελοντικής αιμοδοσίας. Σκοπός του Συλλόγου είναι η ανεύρεση εθελοντών αιμοδοτών οι οποίοι με την προσφορά τους θα σώσουν κάποιους συνανθρώπους μας. Έχουμε πολλά παραδείγματα στο χωριό μας που ζήτησαν αίμα και εξυπηρετήθηκαν όσο ήταν δυνατόν παρότι δεν ήταν αιμοδότες. Υπάρχουν κανόνες για την απόδοση αίματος το οποίο δεν επαρκεί για την εξυπηρέτηση όλων. Για αυτό πρέπει να έχουμε περισσότερες φιάλες και περισσότερους αιμοδότες. Η προσπάθειά μας είναι μεγάλη και ακούραστη και ελπίζουμε σε καλύτερα αποτελέσματα. Οι άνθρωποι που εξυπηρετήθηκαν από το σύλλογό μας είναι από το αίμα των εθελοντών αιμοδοτών και τους αξίζουν πολλά συγχαρητήρια. Θέλω να ευχαριστήσω με όλη μου την καρδιά όλους τους μικρούς μας φίλους που συμμετέχουν σε όλες τις ενέργειες της αιμοδοσίας με ζήλο και αγάπη ένα μεγάλο μπράβο σε όλα αυτά τα παιδιά στους αυριανούς εθελοντές της αγάπης».

Η Διευθύντρια του Τμήματος Αιμοδοσίας του Γ.Ν. Ηλείας-Ν.Μ. Πύργου Έλσα Ζαχαριαδάκη τόνισε ότι «ολοκληρώθηκε άλλη μια αιμοδοσία από το Σύλλογο του Αμεπλώνα με πολύ καλή συμμετοχή. Ευχαριστούμε πολύ όλους τους αιμοδότες που προσήλθαν να δώσουν λίγο από το αίμα τους και να χαρίσουν ζωή στον συνάνθρωπο. Ο Σύλλογος του Αμπελώνα είναι ιδιαίτερα ενεργός. Ξεκίνησε με λίγα άτομα και κάθε χρόνο αυξάνονται λόγω της προσπάθειας που καταβάλλουν ώστε να κινητοποιήσουν το νέο πληθυσμό του χωριού και της ευρύτερης περιοχής. Τα νέα παιδιά είναι οι νέοι αιμοδότες».

Από την πλευρά της η Κωνσταντίνα Πανέτα δήλωσε πως «θέλω να ευχαριστήσω τον Πολιτιστικό και Αιμοδοτικό Σύλλογο του Αμπελώνα για τις δράσεις που κάνουν για τη διάδοση της Εθελοντικής Αιμοδοσίας. Το Σάββατο έγινε μια λαμπαδηδρομία που είχε μεγάλη επιτυχία και με αυτόν τον τρόπο πέρασε το μήνυμα και η ιδέα της εθελοντικής αιμοδοσίας. Σε αυτό θα πρέπει να στηριχθούμε όλοι για να αυξήσουμε τους εθελοντές αιμοδότες. Γιατί αν έχουμε πολλούς εθελοντές αιμοδότες δε θα χρειάζεται να υπάρχουν οι αιμοδότες αναπλήρωσης και δε θα αγωνιά κανένας για αίμα».

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Κοινοποίηση
Scroll to Top