ΕΚΕΑ – ΔΙΗΜΕΡΗ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ 29 & 30 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΟ ΜΕΤΡΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Διήμερη Εθελοντική Αιμοδοσία
Τετάρτη 29 και Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου
Μετρό Συντάγματος, 15.00-20.00

Μπαίνοντας στη νέα εποχή του Φθινοπώρου, που πάντα σηματοδοτεί νέα ξεκινήματα και νέους προγραμματισμούς, δεν πρέπει να ξεχάσουμε ότι η προστασία της υγείας και της ζωής είναι το υπέρτατο αγαθό, που μπορεί ο καθένας και η καθεμιά να υπηρετήσει, δίνοντας ζωή από το αίμα που κυλάει στις φλέβες του.

Το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας παραμένοντας πιστό στο στόχο του, να μην αφήσει καμία ζωή να κινδυνέψει, συνεχίζει τη διοργάνωση εξορμήσεων εθελοντικής αιμοδοσίας σε χώρους εκτός νοσοκομείων, σε μία προσπάθεια να ξεπεραστούν τα συγκεκριμένα προβλήματα που έχουν προκύψει λόγω της πανδημίας του κορονοϊού. Αύτη τη στιγμή, παρά τη σταθεροποίηση των κρουσμάτων κορονοϊού λόγω των εμβολιασμών, η μειωμένη προσέλευση εθελοντών αιμοδοτών στις αιμοδοσίες της χώρας συνεχίζεται, με αποτέλεσμα τη μείωση των εθνικών αποθεμάτων αίματος και τη δημιουργία σοβαρών προβλημάτων στους ασθενείς που χρειάζεται να μεταγγιστούν.

Για τους λόγους αυτούς, το ΕΚΕΑ σε συνεργασία με τη ΣΤΑΣΥ, διοργανώνουν διήμερη  Εθελοντική Αιμοδοσία που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 29 και την Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου, στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων του ΜΕΤΡΟ Συντάγματος, από τις 3μμ έως τις 8μμ και καλούν νέους και παλιούς εθελοντές αιμοδότες  να ανταποκριθούν στις ανάγκες αυτής της δύσκολης περιόδου.

Οι εθελοντές αιμοδότες που έχουν λάβει μέρος στο Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολισμών μπορούν να αιμοδοτήσουν εφόσον αισθάνονται καλά, ενώ στην περίπτωση που μετά τον εμβολιασμό παρουσιαστούν τυχόν αντιδράσεις, μπορούν να προσφέρουν αίμα 7 ημέρες μετά την πάροδο των συμπτωμάτων.

Για τη διεξαγωγή της αιμοδοσίας θα ληφθούν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα:

Θερμομέτρηση κατά την είσοδο,

Χορήγηση του απαραίτητου εξοπλισμού ατομικής προστασίας (μάσκες, γάντια, αντισηπτικό),

Αποστείρωση στις καρέκλες αιμοδοσίας,

Τήρηση των αποστάσεων,

Τηλεφωνικά ραντεβού, προκειμένου να αποφευχθούν φαινόμενα συγχρωτισμού.

Για ραντεβού μπορείτε να επικοινωνείτε στα τηλέφωνα 213214616 και 2132146726 (από 24/9 έως και 28/9,  καθημερινές 9.00-15.00)

Για να δώσεις αίμα χρειάζεται:

Να είσαι 18-65 ετών
Να έχεις πάρει ένα ελαφρύ γεύμα πριν την αιμοδοσία
Να έχεις κοιμηθεί τουλάχιστον 5 ώρες
Εάν έχεις κάνει τατουάζ ή piercing να έχουν παρέλθει 4 μήνες

Ας μην αφήσουμε καμία ζωή να κινδυνέψει!
Ας κάνουμε το βήμα της εθελοντικής αιμοδοσίας!
Ας χαρίσουμε το πιο σημαντικό δώρο, τη ζωή!

Κοινοποίηση
Scroll to Top