ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΤΑΚΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΕΚΛΟΓΟΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

                                           ΤΑΚΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΕΚΛΟΓΟΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

Μέσα σε κλίμα συναίνεσης, κατανόησης και αλληλοσεβασμού, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 8 Ιουνίου η Τακτική Γενική Εκλογοαπολογιστική Συνέλευση της Π.Ο.Σ.Ε.Α.

Οι εκπρόσωποι του κινήματος, κατέθεσαν προβληματισμούς, αναζήτησαν λύσεις και αντάλλαξαν εμπειρίες, με αποκλειστικό γνώμονα την προώθηση της Πανανθρώπινης Ιδέας της Εθελοντικής Αιμοδοσίας και απώτερο στόχο την αυτάρκεια της χώρας σε Εθελοντικά προσφερόμενο αίμα.

Όπως τόνισαν χαρακτηριστικά, παρά την οικονομική ασφυξία των συλλόγων που σε ορισμένες περιπτώσεις λειτουργεί ως τροχοπέδη, παρά την αδιαφορία της πολιτείας για το κίνημα, οι Σύλλογοι θα συνεχίσουν με αποφασιστικότητα να κυνηγούν το μεγάλο τους όραμα, που είναι η αυτοδιάλυσή τους, όταν πλέον η ελληνική κοινωνία, θα είναι κοινωνία Εθελοντών Αιμοδοτών και η αυτάρκεια της  χώρας σε αίμα, θα είναι εξασφαλισμένη.

Ο Πρόεδρος της Π.Ο.Σ.Ε.Α. στην κεντρική εισήγησή του, άνοιξε μία χαραμάδα αισιοδοξίας, λέγοντας ότι μετά τις συνεχείς παρεμβάσεις και προτάσεις της Ομοσπονδίας άρχισε να ωριμάζει στην ηγεσία του Ε.ΚΕ.Α., η ιδέα της θεσμοθέτησης πόρων σε ετήσια βάση για το κίνημα της Εθελοντικής Αιμοδοσίας.

      Μάλιστα εξέφρασε την ελπίδα ότι το νέο Διοικητικό Συμβούλιο θα είναι αυτό που θα επιτύχει και θα υλοποιήσει τον μεγάλο αυτό στόχο.

Το Σώμα ενέκρινε ομόφωνα τον διοικητικό απολογισμό που παρουσίασε ο Πρόεδρος κ. Χρήστος Πρωτόπαπας, όπως ομόφωνα ενέκρινε και τον Οικονομικό Απολογισμό, που παρουσίασαν η Ταμίας κ. Σπυριδούλα Παπαγιάννη και ο Οικονομικός Σύμβουλος της Π.Ο.Σ.Ε.Α. κ. Απόστολος Αγγελίδης.

Κατά την παρουσίαση του Οικονομικού Απολογισμού διεφάνει με σαφή τρόπο ότι με την άριστη διαχείριση των πενιχρών οικονομικών της Ομοσπονδίας και μετά από επιτυχής διακανονισμούς μειώθηκαν δραστικά οι οφειλές προηγούμενων χρόνων προς τρίτους, στοιχείο που έγινε δεκτό με ιδιαίτερη ικανοποίηση από το Σώμα.

Μετά την ολοκλήρωση της εκλογικής διαδικασίας με πρωτοβουλία του πλειοψηφήσαντος συμβούλου κ. Χρήστου Πρωτόπαπα συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο Διοικητικό Συμβούλιο ως εξής:

Πρόεδρος                    Πρωτόπαπας Χρήστος

Α’ Αντιπρόεδρος           Αδαμόπουλος  Ανδρέας

Β’ Αντιπρόεδρος          Ζώτος Θεολόγος

Γενική Γραμματέας       Κλούρα Ευαγγελία

Ειδική Γραμματέας       Εξάρχου Αθηνά

Ταμίας                         Παπαγιάννη Σπυριδούλα

Αναπληρωτής Ταμίας    Ροδουσάκη Δέσποινα

Μέλος                         Σπαής Λεωνίδας

Μέλος                         Ιωαννίδης Χρήστος

Για την Ελεγκτική Επιτροπή :

Μιχαλάκης Πέτρος

Γαλάνης Σωτήριος

Κανδυλή Σταματία

       Τέλος γνωστοποιήθηκε ότι εντός των ημερών θα ολοκληρωθούν οι διαδικασίες και θα ανακοινωθεί επίσημα ο χώρος και ο χρόνος που θα πραγματοποιηθεί η Τελετή Αφής της «Φλόγας της Αγάπης» ενώ επιβεβαιώθηκε ότι η 30η Αμφικτιονία θα πραγματοποιηθεί το τελευταίο τριήμερο του Σεπτεμβρίου στο Ξυλόκαστρο.

Η Π.Ο.Σ.Ε.Α. εκφράζει τις θερμές ευχαριστίες της στο Υπουργείο Υγείας για την φιλοξενία της Τακτικής Γενικής Εκλογοαπολογιστικής Συνέλευσης στην ανακαινισθείσα αίθουσα τελετών του υπουργείου.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΤΑΚΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΕΚΛΟΓΟΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΤΑΚΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΕΚΛΟΓΟΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ
Κοινοποίηση
Scroll to Top