ΣΕΑ ΑΜΠΕΛΩΝΑ – Τοπική μέρα Γιορτής, Τιμής και Μνήμης των Αιμοδοτών από το Σύλλογο “Η ΕΛΠΙΔΑ”.

 Σεβαστοί Πατέρες της Εκκλησίας,

             Κε Δήμαρχε, κ. κ.  Βουλευτές, κ. Περιφερειάρχη

             κ. Πρόεδρε του Δ.Σ., κ. κ. Αντιδήμαρχοι, κα Πρόεδρε της Δ.Κ.

             Αμπελώνα κ. κ. Δημ. Σύμβουλοι. κ. κ. Διευθυντές των Σχολείων

             μας, κ. κ.  Πρόεδροι των Συλλόγων και Φορέων που είστε σήμερα

             μαζί μας …………………………………………………….

Κυρίες και κύριοι, Αγαπητοί Αιμοδότες,

             Αρχικά, και εκ μέρους όλων των μελών του Δ.Σ. και της Ε.Ε. του Συλλόγου «Η ΕΛΠΙΔΑ» και από μένα προσωπικά, σας καλωσορίζουμε στη σημερινή μικρή και λιτή, αλλά μεστή περιεχομένου και μηνυμάτων εκδήλωση του Συλλόγου μας για την Τοπική Ημέρα Γιορτής, Τιμής και Μνήμης των Εθελοντών Αιμοδοτών Αμπελώνα, σας ευχαριστούμε  για την παρουσία σας και σας ευχόμαστε υγεία και ευτυχία, ατομική και οικογενειακή, καθώς και ένα Ειρηνικό, Ευτυχισμένο και Δημιουργικό  Νέο Έτος, 2019, με λιγότερες ανάγκες για αίμα και μεγαλύτερη προσφορά αίματος από τους Εθελοντές Αιμοδότες.

           Στη συνέχεια θα προσπαθήσουμε με λίγα λόγια να σας εκθέσουμε τις δράσεις και εκδηλώσεις του Συλλόγου μας τη διετία 2017-2018, για να επισημάνουμε για άλλη μια φορά, ποιος είναι και πώς λειτουργεί ο Σύλλογος «Η ΕΛΠΙΔΑ» και ποιο είναι το έργο του και η προσφορά του στο κοινωνικό σύνολο, καθώς και τους λόγους για τους οποίους οργανώνουμε την εκδήλωσή μας αυτή.

          Αγαπητοί Αιμοδότες και φίλοι της αιμοδοσίας του Αμπελώνα, όπως όλοι σας γνωρίζετε, με το Σύλλογο «Η ΕΛΠΙΔΑ» πραγματοποιούμε κάθε χρόνο τις παρακάτω δράσεις και εκδηλώσεις:

Την 4η Κυριακή του Ιανουαρίου, όπως σήμερα, έχουμε την τοπική ημέρα Γιορτής, Τιμής και Μνήμης των αιμοδοτών μας, με τον ομαδικό εκκλησιασμό, το κόψιμο της πρωτοχρονιάτικης πίτας και τις βραβεύσεις των αιμοδοτών και εκείνων, που στηρίζουν το Σύλλογο.
Τη Μεγάλη Τρίτη οργανώνουμε την 1η αιμοδοσία μας στον Αμπελώνα ειδικά για τις ανάγκες του Πάσχα.
Το Μάιο και στα πλαίσια των εκδηλώσεων για την Παγκόσμια Ημέρα του Εθελοντή Αιμοδότη, που είναι η 14η Ιουνίου, έχουμε  τον   Ποδηλατικό Γύρο του Αμπελώνα με μεγάλη συμμετοχή μαθητών από τα σχολεία μας.
Τον Ιούνιο πραγματοποιούμε το 1ο Τακτικό Τριήμερο Αιμοδοσίας για το Καλοκαίρι στα Δελέρια, στη Ροδιά και στον Αμπελώνα.
Τον Ιούλιο οργανώνουμε την καθιερωμένη ημερήσια εκδρομή μας για τους αιμοδότες και τους φίλους της αιμοδοσίας μας.
Τον Αύγουστο στήνουμε το Περίπτερο του Συλλόγου στο χώρο της Γιορτής Κρασιού Αμπελώνα.
Το Σεπτέμβριο συμμετέχουμε στην Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία Αιμοδοσίας της ΠΟΣΕΑ με την υποδοχή της φλόγας στην είσοδο

 του Αμπελώνα, περιφορά αυτής με εθελοντές λαμπαδηδρόμους στην πόλη μας και μικρή εκδήλωση για το άναμμα του βωμού.

Την ίδια μέρα το Σεπτέμβριο οργανώνουμε και την αιμοδοσία μας για το Φθινόπωρο στον Αμπελώνα.
Τον Οκτώβριο και το Νοέμβριο, και όποτε άλλοτε μας καλούν, πάμε στα σχολεία μας και αναπτύσσουμε στους μαθητές διάφορα θέματα σχετικά με τον εθελοντισμό, το αίμα και την εθελοντική αιμοδοσία.
Τέλος, το Δεκέμβριο έχουμε το 2ο Τακτικό Τριήμερο Αιμοδοσίας για τα Χριστούγεννα στα Δελέρια, στη Ροδιά και στον Αμπελώνα.

            Με τις δράσεις μας αυτές επιδιώκουμε να ευαισθητοποιήσουμε ακόμη περισσότερο τους κατοίκους της περιοχής μας στο θέμα της εθελοντικής αιμοδοσίας και να παρακινήσουμε και άλλους συνανθρώπους μας και ιδιαίτερα τους νέους  να γίνουν, αν δεν είναι ακόμη, εθελοντές αιμοδότες.

            Με τις δράσεις μας αυτές πετύχαμε να έλθουν και να προσφέρουν το αίμα τους για πρώτη φορά στη διετία 2017-2018 στο Σύλλογό μας 46 νέοι αιμοδότες, τους οποίους και καλωσορίζουμε σήμερα στη μεγάλη οικογένεια των εθελοντών αιμοδοτών του Αμπελώνα.

            Με τις δράσεις μας αυτές μπορέσαμε στις αιμοδοσίες που οργανώσαμε να  συγκεντρώσουμε συνολικά μέσα στη διετία 670 φιάλες- μονάδες αίματος, 335 το 2017 και 345 το 2018.

           Για να οργανώνουμε τις δράσεις μας αυτές και για να πετυχαίνουμε αυτά τα τόσο σημαντικά αποτελέσματα απαιτούνται κάποια έξοδα, τα οποία πρόθυμα μας τα προσφέρουν κάποιοι συμπατριώτες μας δωρητές και χορηγοί μας.

           Αυτοί είναι: οι τροφοδοσίες Papageprgiou Food Service, τα οικοδομικά υλικά Μηλιώνης Α.Ε., οι ζωοτροφές Αγρόκτημα Φάκα, οι ζωοτροφές ΓΙΑΝΝΑΣ Αθανάσιος, τα Carpet Clean Τσακνάκη, οι Σιδηροκατασκευές ΜΑΥΡΙΔΗΣ, τα είδη υγιεινής Κάγιας Δημήτριος, ο Σύλλογος Ατόμων Τρίτης Ηλικίας ΚΑΠΗ Αμπελώνα, ο Τζεζαϊρλίδης Κων/νος και κάποιοι άλλοι με μικρότερα ποσά.

           Όλους αυτούς τους ευχαριστούμε θερμά και προβάλουμε τη χειρονομία τους ως παράδειγμα προς μίμηση και για άλλους συμπολίτες μας που έχουν τη διάθεση να προσφέρουν. Χάρη σ’ αυτούς και σ’ εκείνους με τις μικρότερες προσφορές λειτούργησε χωρίς προβλήματα ο Σύλλογος «Η ΕΛΠΙΔΑ» και πρόσφερε ελπίδα στον άρρωστο συνάνθρωπό μας.

            Για το 2019 ελπίζουμε και θα προσπαθήσουμε με τη συνδρομή και της Περιφέρειας Θεσσαλίας, που για πρώτη φορά έρχεται αρωγός μας και συνδιοργανωτής τριών εκδηλώσεών μας, της κ. Δέσποινας Μπακοπούλου της κ. Ιωάννας Αρχοντή και πολλών άλλων που ελπίζουμε ότι θα μας συνδράμουν με κάποια μικρότερα ή μεγαλύτερα ποσά να υπερβούμε τις 370 φιάλες.

   Για να το πετύχουμε αυτό όμως χρειάζεται να προσπαθήσουμε όλοι, γιατί όπως λέμε στο Σύλλογό μας:

 «Ο ένας δε φτάνει.

                    Οι λίγοι δεν αρκούν.

                                          Χρειάζονται πολλοί.

                                                                Χρειαζόμαστε όλοι.

    Κάθε σπίτι, κάθε οικογένεια κι ένας Εθελοντής Αιμοδότης».

Καθώς επίσης και το:

«Η Ελπίδα ταξιδεύει μαζί μας.

 Γι’ αυτό γίνουμε όλοι Εθελοντές Αιμοδότες».

             Τώρα όσον αφορά στη σημερινή μας εκδήλωση με ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. του Συλλόγου θα βραβεύσουμε:

Με το Ειδικό Δίπλωμα Τιμής Νέου Αιμοδότη τους 46 Νέους αιμοδότες μας, που στη διετία 2017-2018 ξεκίνησαν να δίνουν αίμα στο Σύλλογό μας.
Με το ειδικό Δίπλωμα Τιμής Τακτικού Αιμοδότη & το χάλκινο Μετάλλιο του Συλλόγου τους 25 αιμοδότες μας, που στη διετία 2017-2018 συμπλήρωσαν πάνω από 10 αιμοδοσίες.
Με το ειδικό Δίπλωμα Τιμής Τακτικού Αιμοδότη & το αργυρό Μετάλλιο του Συλλόγου τους 8 αιμοδότες μας, που στη διετία 2017-2018 συμπλήρωσαν πάνω από 25 αιμοδοσίες.
Με το ειδικό Δίπλωμα Τιμής Τακτικού Αιμοδότη, το χρυσό Μετάλλιο και την Πλακέτα του Συλλόγου τους 2 αιμοδότες μας, που στη διετία 2017-2018 συμπλήρωσαν πάνω από 50 αιμοδοσίες.
Στη συνέχεια και με την ειδική πλακέτα του Συλλόγου μας θα τιμήσουμε, θα ευχαριστήσουμε όλους εκείνους, που στα χρόνια λειτουργίας του Συλλόγου μας συμπαραστάθηκαν με κάθε τρόπο και μας βοήθησαν με τη συμμετοχή τους και τον καλό λόγο τους να περάσουμε καλύτερα το μήνυμα της εθελοντικής αιμοδοσίας στην κοινωνία μας και να παρακινήσουμε και άλλους συνανθρώπους μας να γίνουν εθελοντές αιμοδότες.

Κλείνοντας σας γνωρίζουμε ότι οι αιμοδοσίες μας για το 2019 θα πραγματοποιηθούν ως εξής:

Τη Μεγάλη Τρίτη, 23 Απριλίου 2019, η αιμοδοσία για το Πάσχα.
Την Πέμπτη, την Παρασκευή & την Κυριακή, 6, 7 και 9 Ιουνίου 2019, στα Δελέρια, στη Ροδιά & στον Αμπελώνα, το 1ο τριήμερο για το Καλοκαίρι.
Την Κυριακή, 15 Σεπτεμβρίου 2019, η αιμοδοσία μας για το Φθινόπωρο και
Την Πέμπτη, την Παρασκευή & την Κυριακή, 12, 13 και 15 Δεκεμβρίου 2019  στα Δελέρια, στη Ροδιά και στον Αμπελώνα το 2ο τριήμερο αιμοδοσίας μας για τα Χριστούγεννα.

             Παράκληση θερμή, σημειώστε κάπου τις ημερομηνίες αυτές, μεταφέρετε τις  και σε άλλους, που δεν είναι σήμερα εδώ και φροντίστε να είστε και πάλι όλοι παρόντες για να μην αφήσουμε την ελπίδα, που προσφέρει σε πολλούς άρρωστους συνανθρώπους μας με το αίμα που τους παρέχει ο Σύλλογος «Η ΕΛΠΙΔΑ» να μαραθεί και να σβήσει.

Στο χέρι όλων μας είναι να  πετύχουμε το 2019, που πριν από λίγες μέρες ξεκίνησε την πορεία του μέσα στο χρόνο, να είναι μια καλύτερη χρονιά και στην Εθελοντική Αιμοδοσία.

            Και πάλι σας ευχαριστούμε και σας ευχόμαστε ολόψυχα οι συνεργάτες μου στο Δ.Σ.: Μπίτης Χαράλαμπος, Αντ/δρος,  Κουκοβίνος Μάριος, Γραμματέας, Γιαννόπουλος Γιάννης, Ταμίας και Μηλιώνη Αγγελική, Αλεξόπουλος Σταύρος και Καφφές Αστέριος, μέλη,  και στην Ε.Ε.: Σπανός Βασίλειος, Πρόεδρος, Ντιντόκας Αντώνιος Αντιπρόεδρος  και Τσακνάκη Αγγελική, Γραμματέας και ο ίδιος προσωπικά: Χρόνια Πολλά, Καλή Χρονιά και να είμαστε όλοι πάντα καλά, να μην χάνουμε την ελπίδα μας, να μην το βάζουμε κάτω, αλλά  να αγωνιζόμαστε, να προσπαθούμε και να ελπίζουμε ότι το 2019 θα είναι ένα έτος ανάκαμψης και ανάτασης για όλους και για όλα, ένα έτος κατά πολύ καλύτερο από όλα τα τελευταία δύσκολα χρόνια, που όλοι μας βιώνουμε.

Σας ευχαριστώ.

Κοινοποίηση
Scroll to Top