ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΑΙΜΟΔΟΤΩΝ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΠΡΟΕΔΡΩΝ

ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΑΙΜΟΔΟΤΩΝ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ

Την Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου 2023, με πρωτοβουλία του Προέδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών (Π.Ο.Σ.Ε.Α.), πραγματοποιήθηκε έκτακτη σύσκεψη μέσω τηλεδιάσκεψης μεταξύ των Προέδρων των Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών – Μέλη της ΠΟΣΕΑ και σύσσωμου του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΟΣΕΑ.

Σημαντική ήταν και η συμμετοχή του Προέδρου της Ελληνικής Ομοσπονδίας Θαλασσαιμίας (Ε.Ο.ΘΑ.) κ. Ανδρέα Λίβανου και του Προέδρου του Συλλόγου Θαλασσαιμίας Ηπείρου Δρ. Λεωνίδα Ρουμπάτη.

Κύρια θέματα συζήτησης στην τηλεδιάσκεψη ήταν οι τεράστιες ελλείψεις αίματος που θα προκύψουν στη χώρα μας εξαιτίας των καταστροφικών πλημμυρών που έπληξαν την Θεσσαλία καθώς και ο στρατηγικός σχεδιασμός ενός πλάνου ανθρωπιστικής βοήθειας προς τους πληγέντες συνανθρώπους μας.

Μετά από την ουσιαστική τοποθέτηση του προέδρου της ΠΟΣΕΑ για τα δύο σημαντικά θέματα, ζητήθηκε από τους συμμετέχοντες να καταθέσει ο καθένας τη δική του πρόταση.

Σημαντική παρατήρηση όλων ήταν οι διάφορες δυσκολίες των αιμοδοτών και των σταθμών αιμοδοσίας στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλίας που θα έχει ως αποτέλεσμα τη δραματική μείωση της προσφοράς αίματος με όλες τις συνέπειες που θα επακολουθήσουν.

Επιπρόσθετα τονίστηκε η αναγκαιότητα για την άμεση και αμέριστη στήριξη των δοκιμαζόμενων, αδελφών συνανθρώπων μας.

Έτσι αποφασίστηκε ομόφωνα η αύξηση των εθελοντικών αιμοδοσιών από τους κατά τόπους συλλόγους Εθελοντών Αιμοδοτών – Μέλη της ΠΟΣΕΑ που δραστηριοποιούνται σε όλη τη χώρα, τηρώντας όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα που προκύπτουν ανά περιόδους.

Επιπρόσθετα αποφασίστηκε η συγκέντρωση χρημάτων από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών με σκοπό την αγορά και την ομαδοποίηση μεγάλης ποσότητας αγαθών με οργανωτικότητα και μεθοδικότητα και στοχεύοντας στην ανεύρεση ευέλικτου τρόπου αποστολής τους προς τη περιοχή της Θεσσαλίας.

Ο Πρόεδρος και σύσσωμο το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών ευχαριστούν από καρδιάς όλους τους Προέδρους και τους εκπροσώπους των συλλόγων που συμμετείχαν στη συνάντηση και κυρίως για τη δέσμευση τους να στηρίξουν μέσα στα πλαίσια των δυνατοτήτων τους την πρωτοβουλία της ΠΟΣΕΑ.

“Όποιος φροντίζει για τον αδερφό του, φροντίζει για τον εαυτό του”.

( Ξενοφών)

Με εκτίμηση,

                                        Για το Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ο.Σ.Ε.Α.

Ο Πρόεδρος                                                                                Ο Γενικός Γραμματέας
Χρήστος Εμ. Πρωτόπαπας                                                         Θεολόγος Χρ. Ζώτος

Κοινοποίηση
Scroll to Top