67 αφανείς ήρωες της καθημερινότητας στη Νέα Ορεστιάδα

67 ο συνολικός αριθμός των αφανών ηρώων της καθημερινότητας στη χθεσινή εθελοντική αιμοδοσία στη Νέα Ορεστιάδα. Για άλλη μια φορά σύσσωμοι οι πολίτες της Νέας Ορεστιάδας βοηθούν τον άγνωστο συνάνθρωπο με τη συλλογή 67 ασκών αίματος και 5 δειγμάτων μυελού των οστών. Περισσότερες από 206 ζωές μπορούν να σωθούν από αυτή την προσφορά προς τον άγνωστο πάσχοντα.

Σημαντική ήταν η στήριξη της προσπάθειας του συλλόγου εθελοντών αιμοδοτών Νέας Ορεστιάδας «Άγιος Παντελεήμων ο Ιαματικός» από το τοπικό παράρτημα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού της πόλης και το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, όπου πραγματοποιήθηκε η εθελοντική αιμοδοσία.

Η προσέλευση των φοιτητών ήταν μοναδική με τη βοήθεια και την υποστήριξη της Χορευτικής Ομάδας Φοιτητών Νέας Ορεστιάδας, ΧΟΦΟ και του προέδρου της Χρήστο Μουταφίδη και του πανευρωπαϊκού προγράμματος ανταλλαγής φοιτητών του Δημοκρίτειου Πανεπιστήμιου Θράκης ESN DUTH και της υπεύθυνης του τοπικού τμήματος Χρύσας Μιχαηλίδου.

Τη συλλογή των ασκών πραγματοποίησε το κέντρο αίματος του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης με την κινητή μονάδα αιμοληψίας, παρόντος του διευθυντή, ιατρού κυρίου Μαρτίνη Γεωργίου.

Κοινοποίηση
Scroll to Top