5 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2014 – ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ

5 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2014 – ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ

Από το 1985, στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, καθιερώθηκε η 5η Δεκεμβρίου ως η Παγκόσμια ημέρα εθελοντισμού για την οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη. Στόχος είναι όχι μόνο να τιμάμε όλους τους εθελοντές, προβάλλοντας το έργο τους αλλά και να παροτρύνουμε και άλλους συνανθρώπους μας στον εθελοντισμό.

Η έννοια του εθελοντισμού συνδέεται με την αλληλεγγύη και την ανιδιοτελή προσφορά. Ο εθελοντισμός είναι στάση ζωής, είναι η ύψιστη μορφή κοινωνικής ευαισθησίας και κοινωνικής ευθύνης κάθε ενεργού και συνειδητοποιημένου πολίτη. Εκφράζεται με πολλούς τρόπους, με τον καθένα απ’ αυτούς να έχει τη δική του φυσιογνωμία και μέθοδο δράσης με κοινό όμως χαρακτηριστικό όλων την προάσπιση και την εξασφάλιση των θεμελιωδών δικαιωμάτων και την ενδυνάμωση της κοινωνικής συνοχής.

Η δύση του 2014 βρίσκει τη χώρα μας, την ελληνική κοινωνία και τους περισσότερους Έλληνες να βιώνουν πολύ δύσκολες συνθήκες. Οι Έλληνες εθελοντές, ανεξάρτητα από τα προβλήματα που και οι ίδιοι αντιμετωπίζουν, δε μένουν απαθείς θεατές. Με αυξημένο αίσθημα ευθύνης, με καλύτερη οργάνωση, δυναμώνουν τη συλλογική τους δράση, αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες και δίνουν λύσεις στα καθημερινά σοβαρά προβλήματα, υποκαθιστώντας σε πολλές περιπτώσεις το κράτος. Οι Έλληνες Εθελοντές Αιμοδότες, με αίσθημα κοινωνικής αλληλεγγύης και προσφοράς, προσφέρουν το αίμα τους στον άγνωστο πάσχοντα συνάνθρωπό τους.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας των Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών, με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας του εθελοντισμού, ευχαριστεί όλους τους εθελοντές και όλους τους Συλλόγους – μέλη της που δραστηριοποιούνται στην εθελοντική αιμοδοσία και τους παροτρύνει να πυκνώσουν τις τάξεις τους στον καθημερινό αγώνα μας να καταστεί η χώρα μας αυτάρκης σε εθελοντικά προσφερόμενο αίμα και παράγωγά του.

Παράλληλα, καλεί όλους τους Έλληνες πολίτες να πλαισιώσουν τις εθελοντικές οργανώσεις, να γίνουν ενεργοί πολίτες, να γίνουν εθελοντές, να συμβάλλουν στη δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου. Οι σημερινές συνθήκες στη χώρα μας το επιβάλλουν.

Με εκτίμηση,
Για το Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ο.Σ.Ε.Α.

         Ο Πρόεδρος                                                                                    Η Γενική Γραμματέας

     Χρήστος Εμ. Πρωτόπαπας                                                              Αθηνά Κων. Εξάρχου

Κοινοποίηση
Scroll to Top