ΣΕΑ ΑΜΠΕΛΩΝΑΣ ΛΑΡΙΣΑΣ -19η ΛΑΜΠΑΔΗΔΡΟΜΙΑ & 78 ΠΟΛΥΤΙΜΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΑΙΜΑΤΟΣ

ΤΙΜΗΣΑΝ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΤΡΟΠΟ ΤΙΣ ΘΥΣΙΕΣ ΤΩΝ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ ΤΟΥ 1821 ΣΤΕΛΝΟΝΤΑΣ ΗΧΗΡΟ ΜΗΝΥΜΑ ΑΓΑΠΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΗΜΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΜΠΕΛΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΘΡΟΑ ΚΑΙ ΣΥΓΚΙΝΗΤΙΚΗ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ ΔΕΚΑΔΕΣ ΑΙΜΟΔΟΤΕΣ ΣΤΗΝ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΠΟΥ ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΣΑΝ “Η ΕΛΠΙΔΑ” ΜΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ Π.Ε. ΛΑΡΙΣΑΣ ΤΟ 1ο ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΡΟΣΚΟΠΩΝ ΑΜΠΕΛΩΝΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ.

Η Πρωτοφανής, αθρόα, συγκινητική και ανιδιοτελής προσέλευση των Εθελοντών αιμοδοτών, που έστειλαν ηχηρό μήνυμα Ανθρωπιάς και Αλληλεγγύης, αποτελεί την καλύτερη τιμή για τις θυσίες των Αγωνιστών του 1821, αφού με την ευγενική αιμοπροσφορά τους, συμβάλλουν σημαντικά στην σωτηρία πασχόντων Συνανθρώπων μας!

Με μεγάλη και αθρόα προσέλευση και ιδιαίτερα νέων εθελοντών αιμοδοτών και χωρίς κανένα πρόβλημα, αφού ο Σύλλογος φρόντισε για την αυστηρή τήρηση, όλων των μέτρων πρόληψης και προστασίας, σύμφωνα πάντα με τις οδηγίες και τα πρωτόκολλα ασφαλείας του ΕΟΔΥ,  με την χρήση του απαραίτητου Υγειονομικού  υλικού (Μάσκες προσώπου,  γάντια και αντισηπτικά υγρά) τα οποία προμηθεύτηκε δωρεάν απ’ την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εθελοντών Αιμοδοτών (Π.Ο.Σ.Ε.Α.), πραγματοποιήθηκε χθες Κυριακή 26-09- 2021 στην Κεντρική Πλατεία του Αμπελώνα η καθιερωμένη 94η εθελοντική αιμοδοσία των κατοίκων του Αμπελώνα για το φθινόπωρο 2021.

Αξίζει, βέβαια να σημειωθεί ότι, απ’ τους προσερχόμενους αιμοδότες που  έφτασαν τους ενενήντα  πέντε (95) δώδεκα (12) εθελοντές προσήλθαν για 1η φορά.

Τους αιμοδότες αυτούς που προσέφεραν το αίμα τους σ’ αυτή την αιμοδοσία της “ΕΛΠΙΔΑΣ” το Δ.Σ. του Συλλόγου τους ευχαριστεί θερμά, τους συγχαίρει από καρδιάς για την προσφορά τους και προβάλλει την πράξη τους ως παράδειγμα προς μίμηση και για άλλους κατοίκους του Αμπελώνα και της περιοχής.

Την Πρόεδρο κ. Ελισάβετ Καρανίκα και την ομάδα Ερυθροσταυριτών του Περιφερειακού Παραρτήματος Λάρισας του Ερυθρού Σταυρού, ευχαριστούν Θερμά, ο Πρόεδρος και το Δ/Σ του Συλλόγου, που με την εμπειρία, την Ευγενική τους διάθεση για προσφορά και το υψηλό αίσθημα ευθύνης απ’ το οποίο διαπνέονται, συνέβαλαν τα μέγιστα στη μεγάλη της επιτυχία!

Επίσης, ο Πρόεδρος και το Δ.Σ. εκφράζουν τις πολύ θερμές ευχαριστίες και στο προσωπικό του Κέντρου Αιμοδοσίας του Γ.Ν. Λάρισας, στους εξαίρετους Γιατρούς κ.κ Μαίρη Βασιλούδη και Τζορτζάτο Αναστάσιο

καθώς και στις τρεις ακούραστες νοσηλεύτριες, τις κ.κ. Γεωργία Αθανασιάδου Κουμπούρα Αγλαΐα και Στέλλα Μαχάτου, που χάρη στην ευσυνειδησία τους και στο υψηλό αίσθημα ευθύνης, από το οποίο διακατέχονται, η χθεσινή Αιμοληψία πραγματοποιήθηκε ομαλά και με πολύ μεγάλη επιτυχία!

Παράλληλα, χθες στον ίδιο χώρο  πραγματοποιήθηκε και η άλλη μεγάλη εκδήλωση του Συλλόγου “Η ΕΛΠΙΔΑ” για την υποδοχή της φλόγας της 19ης Πανελλήνιας Λαμπαδηδρομίας Αιμοδοσίας στον Αμπελώνα.

Τη φλόγα οδήγησαν από την είσοδο της πόλης μέχρι την Κεντρική Πλατεία Εθελοντές Λαμπαδηδρόμοι,  οδηγοί και πρόσκοποι του 1ου Συστήματος Προσκόπων Αμπελώνα, μαθητές του 2ου και 3ου Δημοτικού Σχολείου και Αθλητές του Α.Ο. Αμπελωνιακού, όπου έλαβε χώρα μία μικρή και λιτή, αλλά ζεστή και μεστή περιεχομένων και μηνυμάτων τελετή, για την υποδοχή της και το άναμμα του βωμού.

Τους λαμπαδηδρόμους συνόδευαν και προστάτευαν δύο περιπολικά του Α.Τ. Τυρνάβου, ένα αυτοκίνητο του Ε.Κ.Α.Β. Λάρισας, τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου και το ειδικό αυτοκίνητο της κινητής μονάδας αιμοληψίας του Γ.Ν. Λάρισας, για να θυμίζει σε όλους το σκοπό για τον οποίο έγινε η 19η Λαμπαδηδρομία στον Αμπελώνα.

Την εκδήλωση άνοιξε ο Πρόεδρος του Συλλόγου κ.Γιαννόπουλος Γιάννης, ο οποίος, αφού ευχαρίστησε όλους τους συμμετέχοντες Λαμπαδηδρόμους και όλους τους παρευβρισκόμενους στην τελετή στο άναμμα του βωμού, αναφέρθηκε στο σκοπό για τον οποίο πραγματοποιήθηκε η 19η Λαμπαδηδρομία. Στη συνέχεια την εκδήλωση χαιρέτησαν, ο Πρωτοπρεσβύτερος Πατέρας Νεκτάριος, ο Δήμαρχος Τυρνάβου κ. Γιάννης Κόκουρας, η Βουλευτής του Νομού μας, κ.Ευαγγελία Λιακούλη, ο Αντιπεριφερειάρχης, αρμόδιος σε θέματα Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας κ. Λιούπας Νικόλαος και η Γιατρός της Αιμοδοσίας κ.Μαίρη Βασιλούδη.

Όλοι οι παραπάνω ομιλητές, οι οποίοι τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση, συνεχάρησαν  τον Πρόεδρο και τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου, για το σημαντικό έργο που επιτελούν, καθώς και τους αιμοδότες και τους Λαμπαδηδρομείς που συμμτείχαν στην εκδήλωση και αναφέρθηκαν ιδιαίτερα στον σκοπό και την σημασία της 19ης Πανελλήνιας Λαμπαδηδρομίας και στην πολύ σημαντική συμβολής της στο αιμοδοτικό κίνημα!

Συγχαρητήρια μηνύματα στον Πρόεδρο και το Δ.Σ. του Συλλόγου έστειλαν οι Βουλευτές Ν. Λάρισας κ.κ.Μάξιμος Χαρακόπουλος και Χρήστος Κέλλας, που λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων δεν μπόρεσαν να παραστούν στην εκδήλωση, ενώ τον Βουλευτή Βασίλη Κόκκαλη εκπροσώπησε η Διευθύντρια του Πολιτικού του Γραφείου κ.Χρύσα Κοθρά.

Στην  εκδήλωση  παρεύθηκαν ακόμα  και τίμησαν με την παρουσία τους, ο πρώην Πρόεδρος της “ΕΛΠΙΔΑΣ” κ.Απόστολος Παπαϊωάννου, ο Διευθυντής του Κέντρου Υγείας Τυρνάβου και μέλος του Συλλόγου κ. Γιάννης Αντωνόπουλος, ο νέος Αντιδήμαρχος Τυρνάβου κ.Ανδρέας Γιαννόπουλος, ο κ. Αμάρι Σάμερ- Θανάσης, επικεφαλής της δημοτικής Παράταξης “Η Πόλη που θέλουμε”, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι  κ. Ρούλα Σουρλατζή και Θωμάς Κόμπος, η Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Αμπελώνα κ.Τσακνάκη Παρασκευή, καθώς επίσης και οι Τοπικοί Σύμβουλοι, κ.κ Έλη Μασούρα και  Μάριος Δημάκης.

Τέλος, ο Πρόεδρος της “ΕΛΠΙΔΑΣ” αναφέρθηκε  στους χορηγούς,  Αφοί Μπρέζα Ο.Ε., την ΚΑΒΑ Καρακώστα, και τον Στεφάνη Κωνσταντίνο, τους οποίους ευχαρίστησε θερμότατα για την σημαντική τους συμβολή στην πραγματοποίηση των εκδηλώσεων, κάνοντας όμως,  ιδιαίτερη αναφορά στην Συνδιοργανώτρια  Περιφέρειας Θεσσαλίας Π.Ε. Λάρισας, η οποία με πρωτοβουλία του Αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού,  Αθλητισμού και Νεολαίας κ. Νίκου Λιούπα, ανέλαβε εξ ολοκλήρου την δαπάνη των δύο Αεροπανό, των Αφισών για την προβολή της εκδήλωσης και βέβαια  της ειδικά  διαμορφωμένης,Τεντοκατασκευής- Σκεπάστρου, στην οποία και πραγματοποιήθηκε η αιμοδοσία μας, δείχνοντας έτσι ότι,  η Περιφέρεια Θεσσαλίας αναγνωρίζει, τιμά και στηρίζει το έργο και την προσφορά του Συλλόγου αυτού στο κοινωνικό σύνολο.

Κοινοποίηση
Scroll to Top