ΣΕΑ ΡΟΔΟΥ – 19η ΛΑΜΠΑΔΗΔΡΟΜΙΑ & ΑΔΕΛΦΟΠΟΙΗΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η 19η Λαμπαδηδρομία Συλλόγων και Φορέων Εθελοντών Αιμοδοτών στο ΘΑΡΡΙ.

Η εκδήλωση διοργανώθηκε από το Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών Ρόδου «Άγιος Εφραίμ» και στόχος ήταν σε όλο το νησί μας μα σταλεί το μήνυμα του εθελοντισμού, της προσφοράς αίματος και της δωρεάς οργάνων.

Η «Φλόγα της Αγάπης» παραδόθηκε στους λαμπαδηδρόμους μας, Στάθη Αντωνά, πρωταθλητή του Ολυμπιακού Αθλήματος της Πυγμαχίας, αθλητή του Αθλητικού Συλλόγου Καλυθιών, και τον προπονητή του Μπάμπη Στατιού.

Της λαμπαδηδρομίας από τον Άγιο Εφραίμ στο προαύλιο της Ιεράς Μονής ΘΑΡΡΙ προπορεύθηκε η Ελληνική σημαία με τους Ερυθροσταυρίτες, στέλνοντας το μήνυμα της ευγενούς άμιλλας και του εθελοντισμού κατά τη δύσκολη αποστολή τους, αυτής της υγειονομικής κάλυψης.

Ακολούθησε η σημαία του Συλλόγου των Εθελοντών Αιμοδοτών Ρόδου, οι σημαίες της αιμοδοσίας και το λάβαρο, που με περισσή περηφάνια κράτησαν νέοι εθελοντές αιμοδότες πλαισιωμένοι από εκατοντάδες αναμμένες δάδες που κρατούσε ο συγκεντρωμένος κόσμος.

Στο τέλος της διαδρομής οι λαμπαδηδρόμοι Στάθης Αντωνάς και Μπάμπης Στατιού, με τους πυρσούς τους άναψαν το «Βωμό της Αγάπης».

Κατά της 19ης Λαμπαδηδρομίας πραγματοποιήθηκε και η αδελφοποίηση των Συλλόγων Αιμοδοτών και Ιεροψαλτών Ρόδου «Ευάγγελος Μουτάφης».

Με την αδελφοποίηση τους οι Σύλλογοι ενώνουν τις δυνάμεις τους με σκοπό την παραπέρα συνεργασία τους σε θέματα κοινού ενδιαφέροντος, μέσα σε πνεύμα αλληλοκατανόησης και κοινών αξιών για την ανταλλαγή εμπειριών.

Περαιτέρω δε θα ενισχύσουν την επικοινωνία και τη διαδικτυακή τους συνεργασία, προς όφελος και των δύο μερών.

Η βραδιά έκλεισε με βυζαντινούς ύμνους και τραγούδια της μουσικής μας παράδοσης, υπό τους ήχους παραδοσιακών μουσικών οργάνων και πλούσια εδέσματα προσφορά των φιλόξενων κατοίκων των Λαέρμων.

Κοινοποίηση
Scroll to Top