ΣΕΑ ΧΑΛΑΝΔΡΙΤΣΑΣ – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 Με το δεξί ξεκίνησαν οι εκδηλώσεις για το 2020 του Συλλόγου Εθελοντών αιμοδοτών του Κ.Υ.Χαλανδρίτσας συνεχίζοντας την 30 ετή και πλέον πορεία του, στην ευρύτερη περιοχή του πρωτοβάθμιου Υγειονομικού μας Ιδρύματος.

 Την Κυριακή 2 Φεβρουαρίου στο φιλόξενο κέντρο δεξιώσεων «Βάκχου Μέλαθρον»(στην Δαφνούλα) έγινε η συνεστίαση των μελών του Συλλόγου και ειδικά αυτοί που κλήθηκαν να τιμηθούν για την προσφορά σε εθελοντικό αίμα με 50 και πλέον μονάδες, με περισσότερες από 25 και από 15 μονάδες αίματος στα 30 χρόνια αδιάκοπης λειτουργίας του.

 Τιμήθηκαν περισσότεροι από 100 αιμοδότες μέλη μας  με χρυσά, αργυρά και χάλκινα μετάλλια από το Υπουργείο Υγείας,τα οποία επέδωσαν οι παρευρισκόμενοι εκπρόσωποι των φορέων, των οποίων ευμενή ήταν τα σχόλια για την εθελοντική αιμοδοσία και για το πλούσιο κοινωνικό έργο του Συλλόγου.

Στην πολυπληθή για την χρονική περίοδο σύναξη παρέστησαν και τίμησαν την γιορτή της  κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίττας και της βράβευσης των αιμοδοτών οι κ Χαράλαμπος Μπονάνος Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος, ο Δήμαρχος Ερυμάνθου κ. Θεόδωρος Μπαρής, ο πρώην Περιφερειάρχης Δυτ. Ελλάδος κ. Απόστολος Κατσιφάρας, οι Αντιδήμαρχοι Πατρέων κα  Αναστασία Τογιοπούλου, Ερυμάνθου κ. Γεώργιος Παρασκευόπουλος, οι εκπρόσωποι παρατάξεων του Δήμου Ερυμάνθου κ.κ. Διαμαντής Κανελλόπουλος και Παναγιώτης Σκιαδάς. Επίσης αρκετοί ήσαν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι και μεταξύ των άλλων ο περιφερειακός Σύμβουλος Δυτ. Ελλάδος κ. Δημήτριος Δριβήλας, η Δ/ντρια της Υπηρεσίας Αιμοδοσίας του Γ.Ν.Π. «ΑΓΙΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ» κα Ελένη Θεοδωρή, ο Α΄.Αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εθελ. Αιμοδοτών κ. Ανδρέας Αδαμόπουλος, ο εκπρόσωπος Συλλόγου Θαλασσαιμικών Αχαϊας, καθώς και αρκετοί εκπρόσωποι Πολιτιστικών Συλλόγων και τοπικών Κοινοτήτων.

Δεν έλειψαν ο νύν και ο τέως Δ/ντής του Κ.Υ.Χαλανδρίτσαςκ.κ Γρηγόρης Αλόκριος και Παναγ. Θεοδωρόπουλος, οι οποίοι εκλήθησαν και αντιχαιρέτησαν την εκδήλωση και έκοψαν ένα κομμάτι από την πίττα.

Την πίττα ευλόγησαν εκ μέρους του ΣεβασμιωτάτουΜητροπολίτου κ.κ. Χρυσοστόμου  ο Πανοσιολογιότατος π. Ιωακείμ Σταματόπουλος, ο π. Θεόδ. Παπαδόπουλος (Ι.Ν. Εισοδίων Φαρρών), ο π. ΣπυριδωνΓκολώνης (Ι.Ν. Αγίου Χαραλάμπους Καλάνιστρας), ο π. Ανδρέας Μπακαλάρος (Ι.Ν. Αγίου Αθανασίου Κρήνης), π. Ανδρέας Τζεφριός (Ι.Ν. Αγίου Ελευθερίου Πατρών ).

Όλοι επεσήμαναν την μακρόχρονη πορεία του Συλλόγου σε μια περιοχή υπαίθρου, όπως είναι η περιοχή του Κ,Υ. Χαλανδρίτσας, απεδόθησαν ευχές και ακούσθηκαν δεσμεύσεις για συμπόρευση στις προσπάθειές του.

Οκ. Μπονάνος ανέφερε χαρακτηριστικά ότι θα συνεχιστεί η στήριξη της Περιφέρειας όπως γινόταν από τους προκατόχους του και ότι σύντομα θα τεθούν σε λειτουργία και θα παραδοθούν στα Νοσοκομεία και στους αιμοδοτικούς Συλλόγους οι δύο κινητές μονάδες αιμοληψίας που ήδη από το περασμένο καλοκαίρι εξασφαλίσθηκαν.

Ο πρόεδρος κ. Αθαν. Θεοδωρόπουλος στον σύντομο χαιρετισμό του καλοσώρισε τους προσκεκλημένους φορείς, τους Εθελοντές Αιμοδότες και ανεφέρθη στις αρετές που καλλιεργήθηκαν με την ένταξη των εθελοντών στην συλλογική προσπάθεια, όπως η αγάπη, η αλληλεγγύη, η κοινωνικοποίηση και  ο σεβασμός στον συνάνθρωπο.

Τέλος ευχαρίστησε ονομαστικά έναν-έναν τους χορηγούς της εκδήλωσης και της συλλογικής προσπάθειας γενικότερα. Ευχαρίστησε τους φορείς της περιοχής τους εκπροσώπους της εκκλησίας, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, των συλλόγων, Πολιτιστικών, αθλητικών, Γονέων & Κηδεμόνων, της Α’ βάθμιας και Β’ βάθμιας Εκπαίδευσης και βεβαίως του ΚΥΧ από όπου ξεκίνησε το 1989 αυτή η απαραίτητη κοινωνική προσπάθεια και η οποία  είναι μέρος της πρόληψης όπου βασικά στηρίζεται η πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας.

 Τα μετάλλια στους δύο  χρυσούς αιμοδότες, αυτών που έχουν δώσει πάνω από  50 μονάδες αίματος, επέδωσε ο π. Ιωακείμ ο οποίος και  μετέφερε τους χαιρετισμούς και τις ευχές του σεπτού μας ποιμενάρχη.

Η τριπλή γιορτή (Βασιλόπιττας, βραβεύσεις αιμοδοτών και η αποκριάτικης συνεστίασης) ολοκληρώθηκε  με τραγούδια και χορούς τις πατρίδας μας.

Πράγματι ο Σύλλογος  με τις πετυχημένες αιμοδοσίες του Γενάρη ξεκίνησε με το δεξί και φιλοδοξεί να ξεπεράσει την προηγούμενη χρονιά σε συλλογή προσφοράς και ανθρωπιάς με την συνεργασία κατοίκων και φορέων.

ΣΕΑ ΧΑΛΑΝΔΡΙΤΣΑΣ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΣΕΑ ΧΑΛΑΝΔΡΙΤΣΑΣ – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΣΕΑ ΧΑΛΑΝΔΡΙΤΣΑΣ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΣΕΑ ΧΑΛΑΝΔΡΙΤΣΑΣ – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΣΕΑ ΧΑΛΑΝΔΡΙΤΣΑΣ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΣΕΑ ΧΑΛΑΝΔΡΙΤΣΑΣ – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΣΕΑ ΧΑΛΑΝΔΡΙΤΣΑΣ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΣΕΑ ΧΑΛΑΝΔΡΙΤΣΑΣ – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΣΕΑ ΧΑΛΑΝΔΡΙΤΣΑΣ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΣΕΑ ΧΑΛΑΝΔΡΙΤΣΑΣ – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΣΕΑ ΧΑΛΑΝΔΡΙΤΣΑΣ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΣΕΑ ΧΑΛΑΝΔΡΙΤΣΑΣ – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΣΕΑ ΧΑΛΑΝΔΡΙΤΣΑΣ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΣΕΑ ΧΑΛΑΝΔΡΙΤΣΑΣ – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΣΕΑ ΧΑΛΑΝΔΡΙΤΣΑΣ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΣΕΑ ΧΑΛΑΝΔΡΙΤΣΑΣ – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Κοινοποίηση
Scroll to Top