ΣΕΑ ΧΑΛΑΝΔΡΙΤΣΑΣ – ΕΠΕΤΕΙΑΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ 30 ΧΡΟΝΩΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

      Στην φιλόξενη αίθουσα του «κτήματος Διαμαντή», θέση Κουρλαμπά, έγινε με κάθε επισημότητα η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίττας μέσα στα πλαίσια της συνεστίασης που οργάνωσε με επιτυχία ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών του Κέντρου Υγείας Χαλανδρίτσας «Ο ΑΓΙΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ».

     Η Συνεστίαση έγινε το βράδυ του Σαββάτου στις 2 Φεβρουαρίου και είναι η απαρχή μιας σειράς εκδηλώσεων για τα 30 χρόνια δράσης και προσφοράς του Συλλόγου στην περιοχή υγειονομικής ευθύνης του Κέντρου Υγείας Χαλανδρίτσας στην περιοχή των τέως Δήμων Φαρών, Μεσσάτιδας και Κοινότητας Λεοντίου, όπου συνεχίζει τον αγώνα του.

     Ένας Σύλλογος ο οποίος διέγραψε χωρίς υπερβολή, μια θριαμβευτική πορεία στα 30 χρόνια που πέρασαν, χάρις στον αγώνα της ενημέρωσης, την δύναμη, την υπομονή, το πάθος και το μεράκι των εθελοντικά ασχολουμένων στα εκάστοτε Διοικητικά Συμβούλια. Με συγκομιδή 1200 μονάδων αίματος ετησίως τα τελευταία χρόνια έφθασε να συγκαταλέγεται σήμερα ανάμεσα στους πέντε πρώτους Συλλόγους αιμοδοτών της χώρας. Αυτά και άλλα ανέφερε στον χαιρετισμό του ο Πρόεδρος κ. Αθανάσιος Θεοδωρόπουλος εκ μέρους των μελών του Δ.Σ. καλωσορίζοντας και ευχαριστώντας τους παρευρισκόμενους, οι οποίοι κατέκλυσαν την σάλα του κέντρου. Ευχαρίστησε τους Συλλόγους και τους φορείς για την συνεργασία και τους χορηγούς για την στήριξη.

    Οι στιγμές για τα μέλη του Συλλόγου ήταν μοναδικές, επικράτησε χαρά και συγκίνηση για την επιτυχία του Συλλόγου ο οποίος κατάφερε να κρατήσει ψηλά την σημαία της εθελοντικής αιμοδοσίας, με την διαρκή προσφορά του προς τον άγνωστο πάσχοντα συνάνθρωπο, δικαιώνοντας επίσης πλήρως την δυναμική του παρουσία.

    Ο αρχιμανδρίτης π. Κων. Θεοδωρόπουλος, μετέφερε τις ευχές και τις ευλογίες του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου τον οποίον εκπροσωπούσε και μαζί με τον π. Μιχ. Γκότση ευλόγησαν την πίτα.

    Η βραδιά επεφύλασσε εκπλήξεις. Μια από αυτές ήσαν οι τιμητικές διακρίσεις. Με απόφαση του Δ.Σ., τιμήθηκαν κατ’ αρχάς ο Περιφερειάρχης Δυτ. Ελλάδος κ. Απ. Κατσιφάρας και ο Διοικητής του Γεν. Νοσοκομείου Πατρών «Ο ΑΓΙΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ», κ. Θεόδωρος Σερεμέτης για την ηθική και υλική συμπαράστασή τους στον δύσκολο αγώνα του Συλλόγου. Στους  χαιρετισμούς τους απέδωσαν ευχές και ευχαριστίες και εξέφρασαν τον θαυμασμό τους για το επιτελούμενο έργο, σε μια περιοχή υπαίθρου από έναν υποδειγματικό Σύλλογο, όπως είπαν.

    Ο κ. Παν. Θεοδωρόπουλος, ως ιδρυτής του Συλλόγου και τέως Δ/ντής  Κέντρου Υγείας Χαλανδρίτσας είχε την τιμητική ευκαιρία, όπως είπε, να επιδώσει την πλακέτα στον κ. Κατσιφάρα, τον οποίο ευχαρίστησε για την διαχρονική βοήθειά του. Την επόμενη διάκριση στον κ. Σερεμέτη,  εκ μέρους του Δήμου Ερυμάνθου παρέδωσε ο υποψήφιος Δήμαρχος και νυν Δημοτ. Σύμβουλος κ. Μπαρής Θεόδωρος ο οποίος, δεν παρέλειψε και αυτός να εξάρει τη δυναμική του Συλλόγου και να ευχηθεί, όπως και όλοι, χρόνια πολλά στον Σύλλογο.

    Επιπλέον ο κ. Παν. Θεοδωρόπουλος μεταξύ των άλλων τόνισε την δραστηριότητα του Κέντρου Υγείας Χαλανδρίτσας από το οποίο, όπως είπε, ξεπήδησαν οι δύο δραστήριοι και δημιουργικοί Σύλλογοι, ο Αιμοδοτών αρχικά και ο Σύλλογος Προστασίας Υγείας και Περιβάλλοντος μετέπειτα, οι οποίοι με τον αγώνα τους ξεχώρισαν και διακρίθηκαν Πανελληνίως.

    Με γευστικά εδέσματα και με διασκέδαση, έκλεισε η πρώτη σημαντική εκδήλωση για τα 30 χρόνια του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών.

   Από νεότερο Δ.Τ. μάθαμε ότι ο Σύλλογος προσκαλεί τα μέλη και τους φίλους του και τους κατοίκους, με την ευκαιρία της εορτής του Αγίου Χαραλάμπους, προστάτη και πολιούχου του Συλλόγου, την προσεχή Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2019 στον Ι.Ν. Αγίου Αθανασίου Χαλανδρίτσας, όπου θα τελεστεί Θεία Λειτουργία με αρτοκλασία υπέρ υγείας των αιμοδοτών του Συλλόγου και των οικογενειών τους.

    Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Περιφερειάρχης Δυτ. Ελλάδος κ. Αποστ. Κατσιφάρας, ο Πρόεδρος του Περιφεριακού Συμβουλίου κ. Γεωργ. Αγγελόπουλος, ο Αντιπεριφερειάρχης κ Δριβήλας Δημήτριος, και   ο βοηθός Περιφερειάρχη σε θέματα Υγείας και Κοιν. Αλληλεγγύης κ. Αντων. Χαροκόπος.

Από τον Δήμο Ερυμάνθου ο Δημοτ. Σύμβουλος  κ. Θεοδ. Μπαρής

Από τον  Δήμο Πατρέων ο Δημ. Σύμβουλος και Δ/ντής του  61ου Δημ. Σχολείου κ. Ανδρ. Φίλιας.

Οι Πρόεδροι των Τοπικών Κοινοτήτων Χαλανδρίτσας, Καλουσίου, Χιόνας, Πετρωτού.

Ο Δ/της του Γεν. Νοσοκομείου Πατρών κ. Θεοδ. Σερεμέτης, από το Κέντρο Αιμοδοσίας του η Συντονίστρια Διευθύντρια κ. Ελ. Θεοδωρή, η Δ/ντρια ΕΣΥ κ. Παρθ. Τσέλιου και η αναπλ. Προϊσταμένη κ. Δημ. Θεοδωροπούλου.

Ο Δ/ντης του Κέντρου Υγείας Χαλανδρίτσαςκ.  Γρηγ. Αλόκριος.

Ο Α΄ Αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών και πρόεδρος του ΣΕΑ  Καραμανδανείου Νοσοκομείου Πατρών κ. Ανδρ. Αδαμόπουλος.

Εκπρόσωποι  από τους Πολιτιστικούς Συλλόγους: Σκιαδά, Ξηροχωρίου, Καλεντζίου, Χρυσοπηγής, Σταροχωρίου, Δαφνούλας, Ελληνικού, Φαρρών, Χαλανδρίτσας, Πλατανόβρυσης, Καλάνιστρας, Λεοντίου, Κρήνης, του club “Alfa Romeo” και του  Συλλόγου Προστασίας Υγείας & Περιβάλλοντος περιοχής Κ.Υ. Χαλανδρίτσας

ΣΕΑ ΧΑΛΑΝΔΡΙΤΣΑΣ - ΕΠΕΤΕΙΑΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ 30 ΧΡΟΝΩΝ
ΣΕΑ ΧΑΛΑΝΔΡΙΤΣΑΣ – ΕΠΕΤΕΙΑΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ 30 ΧΡΟΝΩΝ
ΣΕΑ ΧΑΛΑΝΔΡΙΤΣΑΣ - ΕΠΕΤΕΙΑΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ 30 ΧΡΟΝΩΝ
ΣΕΑ ΧΑΛΑΝΔΡΙΤΣΑΣ – ΕΠΕΤΕΙΑΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ 30 ΧΡΟΝΩΝ
ΣΕΑ ΧΑΛΑΝΔΡΙΤΣΑΣ - ΕΠΕΤΕΙΑΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ 30 ΧΡΟΝΩΝ
ΣΕΑ ΧΑΛΑΝΔΡΙΤΣΑΣ – ΕΠΕΤΕΙΑΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ 30 ΧΡΟΝΩΝ
ΣΕΑ ΧΑΛΑΝΔΡΙΤΣΑΣ - ΕΠΕΤΕΙΑΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ 30 ΧΡΟΝΩΝ
ΣΕΑ ΧΑΛΑΝΔΡΙΤΣΑΣ – ΕΠΕΤΕΙΑΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ 30 ΧΡΟΝΩΝ
ΣΕΑ ΧΑΛΑΝΔΡΙΤΣΑΣ - ΕΠΕΤΕΙΑΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ 30 ΧΡΟΝΩΝ
ΣΕΑ ΧΑΛΑΝΔΡΙΤΣΑΣ – ΕΠΕΤΕΙΑΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ 30 ΧΡΟΝΩΝ
Κοινοποίηση
Scroll to Top