ΣΕΑ ΦΑΛΑΝΗΣ – 21η Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία

Αναψαν τη φλόγα της αγάπης στη Φαλάνη

Σε ειδική τελετή στην πλατεία Παιδιά με δάδες στα χέρια μετέφεραν το μήνυμα της 21ης Πανελλήνιας Λαμπαδηδρομίας στην κοινότητα.

Την «Φλόγα της Αγάπης», της 21ης Πανελλήνιας Λαμπαδηδρομίας Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών υποδέχθηκε 15 Οκτωβρίου η Φαλάνη, με ειδική τελετή που πραγματοποιήθηκε στην πλατεία της κοινότητας.
Την οργάνωση της υποδοχής είχε ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Φαλάνης, ο οποίος παράλληλα πραγματοποίησε και αιμοδοσία στην αίθουσα του ΚΑΠΗ, από τις 8.30 το πρωί ως τη 1.30 το μεσημέρι, όπου βρήκε μεγάλη ανταπόκριση.

Η Φλόγα στη Φαλάνη άναψε στην πλατεία της κοινότητας και ακολούθως μικροί και μεγάλοι άναψαν τις δάδες τους και προχώρησαν σε πορεία στους δρόμους περιμετρικά της πλατείας, μεταφέροντας έτσι το σημαντικό μήνυμα της προσφορά αίματος, το μήνυμα ζωής.
Να σημειωθεί ότι η «Φλόγα της Αγάπης», η 21η Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία Εθελοντών Αιμοδοτών της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Εθελoντών Αιμοδοτών – ΠΟΣΕΑ, ξεκίνησε από τις εγκαταστάσεις του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας-ΕΚΕΑ ένα ελπιδοφόρο ταξίδι, όπου εκατοντάδες εθελοντές αιμοδότες θα τη μεταφέρουν από χέρι σε χέρι, σε κάθε πόλη της Ελλάδας, μεταφέροντας το μήνυμα της εθελοντικής προσφοράς αίματος. Σύμφωνα με το πρόγραμμα του ταξιδιού της θα καταλήξει στην Καστοριά στις 20 Οκτωβρίου.
Σε μήνυμά τους η πρόεδρος του Συλλόγου Ειρήνη Μάνη και τα μέλη σημειώνουν: «Φως ανεκτίμητο στη δράση μας, η «Φλόγα της Αγάπης» που ξεκίνησε ήδη το ταξίδι της σε όλη τη χώρα και έφτασε στη Φαλάνη.
«Φωτεινοί» μας λαμπαδηδρόμοι είναι οι νέοι από την εθελοντική ομάδα Φαλάνης, μαθητές σχολείων, αθλητές σωματείων του Φαλανιακού, του Σμόλικα, του Γυμναστικού Συλλόγου και των Δρομέων Φαλάνης, του Συλλόγου Γυναικών.
Με δάδες αναμμένες «μετέφεραν» την ελπίδα, την αγάπη, την ανάγκη για προσφορά και αλληλεγγύη στους δρόμους, στην πλατεία και κατέληξαν στην κοινότητα του χωριού, όπου άναψαν τη φλόγα στον βωμό.
Τίποτα δεν είναι τόσο ισχυρό όσο η καρδιά του εθελοντή, τίποτα δεν απελευθερώνει το μεγαλείο μας ως την επιθυμία να βοηθήσουμε και να υπηρετήσουμε. Όταν τα πράγματα φαίνονται σκοτεινά, οι εθελοντές μπορούν να διαδώσουν το φως. Ας γίνουμε ακόμη πιο πολλοί για τους συνανθρώπους μας που παίρνουν ζωή από τη ζωή μας».

Κοινοποίηση
Scroll to Top