ΣΕΑ ΤΕΡΠΝΙΩΤΩΝ – ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΕΘΕΛΟΝΤΗ ΑΙΜΟΔΟΤΗ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗΣ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑΣ – ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΕΘΕΛΟΝΤΗ ΑΙΜΟΔΟΤΗ

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, ο Ερυθρός Σταυρός, η Ερυθρά Ημισέληνος, η Παγκόσμια Ομοσπονδία Εθελοντών Αιμοδοτών και ο Διεθνής Οργανισμός Μετάγγισης Αίματος όρισαν την 14η Ιουνίου ως Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη.

Αφορμή στάθηκαν τα γενέθλια του αυστριακού γιατρού Κάρλ Λαντστάινερ ο οποίος ανακάλυψε το 1900 τις ομάδες αίματος και αργότερα τα ρέζους και τιμήθηκε με το Νόμπελ ιατρικής το 1930.

Την ημέρα αυτή τιμάται διεθνώς ο ανώνυμος εθελοντής αιμοδότης και ο αλτρουισμός που επιδεικνύει προσφέροντας, χωρίς ανταμοιβή, λίγο από το πολύτιμο αίμα του.

Ο Σύλλογος Τερπνιωτών Θεσσαλονίκης εδώ και 36 χρόνια που ασχολείται με την εθελοντική αιμοδοσία, έχει τους ίδιους ακριβώς στόχους και προσπαθεί να συμβάλλει ώστε η χώρα μας να καταστεί αυτάρκης σε εθελοντικά προσφερόμενο αίμα.

Συμμετέχοντας στον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Εθελοντή Αιμοδότη 2019 διοργανώνει Εβδομάδα Εθελοντικής Αιμοδοσία (3 έως 9 Ιουνίου) στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ αλλά και σ΄ όλα τα νοσοκομεία της χώρας, και καλεί όλους τους εθελοντές αιμοδότες να ανταποκριθούν για μία ακόμη φορά στο κάλεσμα ανθρωπιάς και αλληλεγγύης προς τον άγνωστο πάσχοντα συνάνθρωπο.

ΣΕΑ ΤΕΡΠΝΙΩΤΩΝ - ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΕΘΕΛΟΝΤΗ ΑΙΜΟΔΟΤΗ
ΣΕΑ ΤΕΡΠΝΙΩΤΩΝ – ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΕΘΕΛΟΝΤΗ ΑΙΜΟΔΟΤΗ
Κοινοποίηση
Scroll to Top