Συναντήσεις Προέδρου ΠΟΣΕΑ, κ. Χρήστου Πρωτόπαπα, στον Ν. Ηλείας: Τα επόμενα δύο χρόνια η καρδιά της Εθελοντικής Αιμοδοσίας θα χτυπάει στην Πελοπόννησο

Σειρά συναντήσεων πραγματοποίησε ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών (Π.Ο.Σ.Ε.Α.), κ. Χρήστος Πρωτόπαπας, με έμφαση στην Εθελοντική Αιμοδοσία και την προετοιμασία για την 34η Αμφικτιονία των Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών στη Σπάρτη και το Παγκόσμιο Συνέδριο των Οργανισμών Εθελοντικής Αιμοδοσίας που θα πραγματοποιηθεί το 2025, στο Ξυλόκαστρο Κορινθίας.

Η πρώτη συνάντηση έγινε στο Δημαρχείο του Δήμου Ζαχάρως, όπου ο Δήμαρχος Κωνσταντίνος Μητρόπουλος, υποδέχθηκε θερμά τον  Πρόεδρο της Π.Ο.Σ.Ε.Α. κ. Χρήστο Πρωτόπαπα. Άλλωστε ο Δήμαρχος και ο Πρόεδρος έχουν παλιά συνεργασία και φιλική σχέση.

Στη συνάντηση τονίστηκε ότι η Αιμοδοσία αποτελεί μία υπέρτατη πράξη αγάπης και κοινωνικής αλληλεγγύης προς το συνάνθρωπο, καθώς μόνο λίγα λεπτά από το χρόνο μας προσφέρουν την ελπίδα να σωθεί μια ανθρώπινη ζωή που έχει ανάγκη. Επίσης, τέθηκαν οι βάσεις για μια προγραμματική συνεργασία με τους Συλλόγους και Φορείς της περιοχής, μέσα από δράσεις, με στόχο την Προώθηση της Εθελοντικής Αιμοδοσίας.

Ο Πρόεδρος παρουσίασε το έργο της Ομοσπονδίας μέσα από σύντομο βίντεο και διαφάνειες, ανέπτυξε τη φιλοσοφία της διαδικτυακής πλατφόρμας ΠΟΣΕΑ-ΟΤΑ, συνεχάρη τους Συλλόγους της περιοχής της Ζαχάρως και της Φιγαλείας, που αφιερώνουν χρόνο και κόπο, ώστε να στηρίζουν τον συνάνθρωπο μέσω της Αιμοδοσίας και τόνισε ότι «πρέπει να τιμούμε και να ευχαριστούμε τους Εθελοντές Αιμοδότες για το πολύτιμο δώρο της ζωής και ευχόμαστε να γίνουμε  παράδειγμα για περισσότερους Εθελοντές Αιμοδότες».

Ο Δήμαρχος Ζαχάρως, Κωνσταντίνος Μητρόπουλος, αφού παρέδωσε τιμητικά δώρα επί την ευκαιρία της επίσκεψης και της ενημέρωσης του κ.  Πρωτόπαπα, ανέφερε ότι «Ο Δήμος είναι έτοιμος και πρόθυμος να οργανώσει και να στηρίξει δράσεις Εθελοντικής Αιμοδοσίας. Θέλουμε μέσα από τη σημερινή συνάντηση, να προχωρήσουμε στο επόμενο βήμα. Να εξετάσουμε το ενδεχόμενο διοργάνωσης περαιτέρω τακτικών δράσεων Εθελοντικής Αιμοδοσίας στο Δήμο μας. Ας ξεκινήσουμε από τη σημερινή μέρα για να αναπτύξουμε σε όλο το Δήμο μας την ιδέα του εθελοντισμού, για να στείλουμε όλοι μαζί ένα μήνυμα ανθρωπιάς και αλληλεγγύης».

Στη συνάντηση συμμετείχαν εκπρόσωποι Συλλόγων και φορέων που δραστηριοποιούνται εντατικά στην Αιμοδοσία της περιοχής, όπως η Τοπική Κοινότητα Ζαχάρως με τον Πρόεδρο της Παναγιώτη Γκόγκα, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ξηροχωρίου με τον Γιάννη Κόσσυφα, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ταξιαρχών με την Πρόεδρο Θεοδώρα Παναγοπούλου, η Διασωστική Ομάδα Φιγαλείας με τον Πρόεδρο της Χρήστο Καπλάνη και τον διασώστη Αναστάσιο Κατσώλη,  η Διασωστική Ομάδα Ηλείας με τον Χρήστο Μάντεση, έναν από τους παλαιότερους αιμοδότες της περιοχής, ο Ολυμπιακός Ζαχάρως με τον Θεόδωρο Γουργούλη, κλιμάκιο των Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου Ζαχάρως, της Βοήθειας στο Σπίτι και του Κέντρου Κοινότητας με επικεφαλής την  κοινωνική λειτουργό Αλεξάνδρα Θεοφιλοπούλου, οι νοσηλεύτριες του Κέντρου Υγείας Ζαχάρως  με την Προϊσταμένη Κωνσταντίνα Κλιμαντήρη και την νοσηλεύτρια Νίκη Κοτσαρίνη καθώς και από τον Εμπορικό Σύλλογο Ζαχάρως.

Θερμή υποδοχή είχε ο Προέδρος και στο Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο, στον Δήμο Πύργου. Εκεί τον περίμεναν ο σεβασμιώτατος Μητροπολίτης  Ηλείας & Ωλένης κ. κ. Αθανάσιος, ο Δήμαρχος Πύργου κ. Στάθης Καννής, η Διευθύντρια της Υπηρεσίας Αιμοδοσίας του Γ.Ν. Πύργου κα Κωνσταντίνα Πανέτα, η Διευθύντρια του ΕΣΥ κα Ελισάβετ Ζαχαριαδάκη, η Πρόεδρος του Αιμοδοτικού Συλλόγου Αμπελώνα -Κουζουλίου «σταγόνα ελπίδας» κα Φανή Ζαχιώτη, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Ελαιώνα «Ο Άγιος Τρύφωνας» κ. Γιάννης Κανελλόπουλος, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Καράτουλα «Ο Άγιος Δημήτριος» Πατήρ Αθανάσιος και εκπρόσωπος της Σχολής Εκπαίδευσης Τεχνιτών Τηλεπικοινωνίας (ΣΕΤΤΗΛ), Γιατρός Σπύρος Παπαγεωργίου, ιδρυτής του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών «Αιμοδωρητής», και ο κ. Κολοβάδης Θεόδωρος από το Σύλλογο Αιμοδοτών Ωλένης ”Ο Φιλάρετος”.  Στη συνάντηση παραβρέθηκε και ο πατήρ Νικόλαος Κατσιδήμας, ο οποίος ήταν πρωτοπόρος στην καθιέρωση της Εθελοντικής Αιμοδοσίας στον Πύργο και ανέπτυξε μεγάλες σχέσης φιλίας με τον Πρόεδρο μας και τη συνέχεια υποδέχτηκε την πρώτη Λαμπαδηδρομία των Εθελοντών Αιμοδοτών όπου έγινε μεγάλη εκδήλωση με πολυάριθμους Λαμπαδηδρόμους στον Πύργο με τις ευλογίες του μακαριστού Μητροπολίτη Ηλείας Γερμανού.

Εδώ πρέπει να τονίσουμε την απόλυτη και αμέριστη στήριξη της Εκκλησίας στο έργο της Εθελοντικής Αιμοδοσίας στον Πύργο Ηλείας. Ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε τον Πρόεδρο για το έργο που επιτελεί η Ομοσπονδία και οι Σύλλογοι Μέλη της και χαρακτήρισε τη στήριξη της Εκκλησίας στην Αιμοδοσία ως «καθήκον».

Ο Πρόεδρος του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας (Ε.ΚΕ.Α.) κ. Παναγιώτης Κατσίβελας, λόγω του βεβαρυμμένου προγράμματος και των έκτακτων υποχρεώσεών του χαιρέτησε τους παρευρισκόμενους διαδικτυακά και σημείωσε μεταξύ άλλων ότι «Στόχος μας είναι να βελτιώσουμε τις επιδόσεις του Νοσοκομείου του Πύργου. Η Εκκλησία και ο Δήμος είναι βασικοί παράγοντες ελπίδας».

Ο Δήμαρχος Πύργου κ Στάθης Καννής επεσήμανε πως θα σταθεί αρωγός σε κάθε προσπάθεια που θα έχει ως στόχο να ευαισθητοποιήσει τους πολίτες πάνω σε αυτό το ζήτημα ζωής καθώς και ότι προς αυτή την κατεύθυνση θα αναληφθούν πρωτοβουλίες από την πλευρά του Δήμου.

Στην επιστροφή του έκανε σύντομη στάση στη Γαστούνη και συναντήθηκε με φίλους που υπηρετούν τον Εθελοντισμό ώστε να υπάρξει συνεργασία για την ανάπτυξη της Εθελοντικής Αιμοδοσίας και στην ευρύτερη περιοχή.

Τον Πρόεδρο της Π.Ο.Σ.Ε.Α. συνόδευσε στις συναντήσεις του, ο στενός συνεργάτη του και Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης κ. Σπύρος Καραβάς, ο οποίος ανέκαθεν στηρίζει με κάθε δυνατό τρόπο την Εθελοντική Αιμοδοσία και τις πρωτοβουλίες του Προέδρου.

Κοινοποίηση
Scroll to Top