ΣΕΑ ΧΑΛΑΝΔΡΙΤΣΑΣ – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δ Ε Λ Τ Ι Ο  Τ Υ Π Ο Υ

Με την αναμενόμενη επιτυχία, παρά τους δύσκολους καιρούς, πραγματοποιήθηκε η διπλή εκδήλωση του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών του ΚέντρουΥγείας Χαλανδρίτσας «Ο ΑΓΙΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ», το Σάββατο 28 Ιανουαρίου στην αίθουσα εκδηλώσεων «Αρχοντικό της Ευτυχίας» στην Κρήνη Πατρών.

Η πρώτη ξεκίνησε με την κοπή την Πρωτοχρονιάτικης πίττας, με την τελετή ‘όπως προβλέπεται εκκλησιαστικά, από τον π. Δημήτριο Παπαγεωργίου, εκπρόσωπο του Σεβασμιωτάτου  Μητροπολίτη μας κ.κ. Χρυσοστόμου, μεταφέροντας τις πατρικές του ευχές για μια ευλογημένη και καρποφόρα νέα χρονιά. Ο π. Δημήτριος όπως και όλοι όσοι ακολούθησαν στις προσφωνήσεις τους αναφέρθησαν στο έργο και στις επιτυχίες του Συλλόγου όλα αυτά τα 28 χρόνια αδιάκοπης δράσης του, με τελικό αποτέλεσμα να φθάσουν προοδευτικά  τις 1210 μονάδες αίματος το 2016.

Αίσθηση προκάλεσαν και τα λεγόμενα από τον Περιφερειάρχη Δυτ. Ελλάδος κ. Απ. Κατσιφάρα, ο οποίος μεταξύ άλλων τόνισε: Για να έχουμε και μια αποτίμηση το τι δουλειά γίνεται, τις 1200 μονάδες αίματος σε κάποιους Νομούς δεν τις μαζεύουν σε ολόκληρο τον Νομό. Εμείς ως Περιφέρεια στην προσπάθειά σας, θα είμαστε αρωγοί, δίπλα σας και πίσω,  όχι μπροστά. Στόχος μας, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος να γίνει πρότυπο στην χώρα για την Εθελοντική Αιμοδοσία.

Στους χαιρετισμούς που ακολούθησαν, επαινετικά ήσαν τα λόγια του Αντιδημάρχου Δήμου Ερυμάνθου κ. Ι. Σουβαλιώτη, του Γραμματέα του Δήμου Πατρέων κ. Ανδρ. Τσινογιάννη, του Ανδρ. Αδαμόπουλου Α’. Αντιπρόεδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών, της νέας προέδρου του ΄΄αδελφού΄΄ Συλλόγου Προστασίας Υγείας και Περιβάλλοντος περιοχής Κέντρου Υγείας Χαλανδρίτσας κ Ιωάννα Θεοδωροπούλου, καθώς και από τον Δ/ντή του Κέντρου Υγείας Χαλανδρίτσας κ. Γρηγ. Αλόκριο, ο οποίος άδραξε της ευκαιρίας να αναφερθεί στην απαραίτητη και πολύτιμη παρουσία του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών και του ΄΄αδελφού΄΄ Συλλόγου στην επίτευξη του σκοπού της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας(Π.Φ.Υ.),  Σύλλογοι οι οποίοι προβάλλουν το Κέντρο Υγείας και την περιοχή στο Πανελλήνιο.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου κ. Αθαν. Θεοδωρόπουλος με την παρουσία όλων των μελών του  Διοικητικού Συμβουλίου, καταφανώς συγκινημένος για όσα επαινετικά  για τον Σύλλογο ακούσθηκαν αλλά και για την παρουσία τόσων φορέων και τόσων συνδαιτημόνων σε πείσμα των καιρών, απηύθυνε εγκάρδιες ευχές και ευχαριστίες για την παρουσία όλων αυτών, αλλά και των μελών και φίλων του Συλλόγου.

Τέλος ευχαρίστησε τους εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που απηυθύναν χαιρετισμό καθώς και την κ. Αν. Τογιοπούλου, Πρόεδρο Περιφεριακού Συμβουλίου. κ. Αντών. Χαροκόπο,Εντεταλμένου Περιφερειακού Συμβούλου για θέματα Υγείας και Κοιν. Αλληλεγγύης, τον αντιπρόεδρο του ΣΕΑ Ν.Αχαϊας, «Ο ΑΙΜΟΔΟΤΗΣ»,κ. Παπαδημητρίου,τον Πρόεδρο τουΣύλλ. Εθελ. αιμοδοτών Καραμανδανείου κ Λευτέρη Πολυκρέτη, από το Τμήμα Αιμοδοσίας  του Γ.Ν. Πατρών την Προϊσταμένη κ Κατσαρού καθώς και τα επίτιμα μέλη του Συλλόγου μαςτον

τέως Δ/τη του Γ.Ν. Πατρών κ. Νικόλαο  Κοτσώνη, την κα Χρυσάνθη Σπηλιοπούλου και τους παρισταμένους εκπροσώπους των Πολιτιστικών Συλλόγων:  Σκιαδά, Καλεντζίου,  Σταροχωρίου, Δαφνούλας, Ελληνικού Χρυσοπηγής, Φαρρών, Βασιλικού, Πλατανόβρυσης, Χαλανδρίτσας, Καλάνιστρας,Θέας, Κρήνης, ΦιλοδασικούΣαραβαλίου,Δεμενίκων,Περιβόλας,Λαογραφικού και χορευτικούόμίλουΜεσσάτιδας «Ο ΦΙΛΕΡΗΣ»τωνΣύλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων 1ου και 2ουΔημ. Σχολείων Οβρυάς , Δημ. Σχολείων Δεμενίκων και Κρήνης του Λυκείου Δεμενίκων, καθώς και τους Προέδρους Τοπικών Κοινοτήτων ΧιόναςΚαλουσίου και Χρυσοπηγής.

Αφιέρωσε το κομμάτι τις πρωτοχρονιάτικης πίττας στους εθελοντές αιμοδότες μέλη του Συλλόγου μας, με τους οποίους, όπως είπε, ξεπεράσαμε το 2016 τις 1.210 μονάδες, πετυχαίνοντας ένα νέο ρεκόρ για την περιοχή της Δυτικής Ελλάδος. Με αυτούς, συνέχισε, θα σπάσουμε  το αδιαπέραστο με τα σημερινά δεδομένα φράγμα των 1500 μονάδων που είναι ο καινούργιος στόχος του Συλλόγου μας. Εύχομαι ακόμη να γίνει, κατέληξε, το όραμα του Περιφερειάρχη μας κ. Απ. Κατσιφάρα πραγματικότητα και η δικής μας Περιφέρεια να γίνει πρότυπο στην Ελλάδα.

Το δεύτερο μέρος της εκδήλωσης, αυτό της αποκριάτικης χοροεσπερίδας ξεκίνησε με μουσική από τον μαέστρο στο είδος του,DJκ. Τάκη Κόρδα, ο οποίος μας κράτησε συντροφιά έως αργά τις νυκτερινές ώρες με τις ωραίες αποκριάτικες και λοιπές επιλογές του. Δεν έπρεπε κανείς να μείνει αδιάφορος και το κατάφερε με τους ρυθμούς, το κέφι που μας χάρισε. Μετά το πλούσιο μενού, όλοι ήθελαν να σηκωθούν και να φέρουν μια ‘’γύρα’’ στην πίστα. Όλοι ήθελαν να νοιώσουν με κάθε τρόπο την Αποκριά, να χαρούν, να ευθυμήσουν κόντρα στα σκληρά οικονομικά μέτρα που βιώνουν απέναντι στο καταθλιπτικό σκηνικό που μας σκιάζει όλα αυτά ταδύσκολα χρόνια. Άλλωστε οι εθελοντές αιμοδότες είναι συνηθισμένοι να αντιστέκονται. Όλα αυτά τα χρόνια είναι κόντρα στην υπάρχουσα νοοτροπία που μας θέλει απόμακρους από την εθελοντική αιμοδοσία.

Επίσης ευχαρίστησε τους χορηγούς της λαχειοφόρου που διεξήχθη, χάρις στην ευγενική προσφορά τους και έδωσε οικονομικές  ανάσες στον Σύλλογο, αλλά και την ευκαιρία σε αρκετούς να φύγουν όχι μόνο με γεμάτες τις ψυχικές μπαταρίες από την όμορφη βραδιάπου όλοι έζησαν, αλλά και με τα χέρια γεμάτα με τα δώρα  που κέρδισαν.

Κοινοποίηση
Scroll to Top