ΣΕΑ ΦΑΡΣΑΛΩΝ – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Εθελοντική αιμοδοσία στο Κέντρο Υγείας Φαρσάλων

Μεγάλη ανταπόκριση στο κάλεσμα εθελοντικής αιμοδοσίας που πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα στο Κέντρο Υγείας Φαρσάλων  καθώς  94 φιάλες εθελοντικού αίματος συγκεντρώθηκαν στην αιμοδοσία που πραγματοποίησε ο ΑΙΜΟΔΟΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΦΑΡΣΑΛΩΝ σε συνεργασία με τον ΣΥΛΛΟΓΟ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΦΑΡΣΑΛΩΝ. Σε ένα μήνα 180 εθελοντές αιμοδότες της επαρχίας μας έδωσαν το παρών για την ζωή και την ελπίδα.

Μέλη του ΔΣ  μιλώντας στον «Πρώτο Τύπο» σχετικά με την αιμοδοσία τόνισαν: «Η αιμοδοσία αποτελεί ένα δώρο ζωής για κάποιον ο οποίος έχει απόλυτη ανάγκη από μετάγγιση αίματος. Σύμφωνα με διεθνείς στατιστικές, 60% του πληθυσμού θα χρειαστεί μετάγγιση ολικού αίματος ή ενός από τα στοιχεία του αίματος σε κάποια στιγμή της ζωής του. Παράλληλα μόνο 5% των ατόμων που θα μπορούσαν να είναι αιμοδότες, να δίνουν αίμα. Το αποτέλεσμα είναι ότι δυστυχώς σε πολλές χώρες παρουσιάζονται ελλείψεις αίματος. Το πρόβλημα γίνεται ιδιαίτερα οξύ όταν υπάρχουν διακοπές και κατά το καλοκαίρι. Ευτυχώς η επαρχία μας είναι ευαισθητοποιημένη με το θέμα αλλά σίγουρα μπορούμε να είμαστε ακόμη περισσότερο. Η δωρεά αίματος δεν περιέχει κανένα κίνδυνο για τον αιμοδότη και είναι σχεδόν εντελώς ανώδυνη. Δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος ο αιμοδότης να μολυνθεί με οποιαδήποτε ασθένεια όπως το AIDS, η ηπατίτιδα και άλλες. Καλούμε τους κατοίκους της επαρχίας Φαρσάλων για μαζικότερη προσέλευση στις επόμενες προγραμματισμένες μας αιμοδοσίες»

Ο Αιμοδοτικός Σύλλογος επαρχίας Φαρσάλων και ο σύλλογος Τριτέκνων ευχαριστούν τα μέλη και τους φίλους των συλλόγων  για την ευαισθησία που έδειξαν στο κάλεσμά του και πρόσφεραν αίμα που είναι το πολυτιμότερο αγαθό για τον άνθρωπο.

 Άλλωστε η αιμοδοσία είναι η εκούσια προσφορά μικρής ποσότητας από το αίμα μας για να σωθεί κάποιος συνάνθρωπός μας που κινδυνεύει.

Κοινοποίηση
Scroll to Top