ΣΕΑ ΤΕΡΠΝΙΩΤΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ – ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΕΘΕΛΟΝΤΗ ΑΙΜΟΔΟΤΗ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗΣ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑΣ – ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΕΘΕΛΟΝΤΗ ΑΙΜΟΔΟΤΗ

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, ο Ερυθρός Σταυρός, η Ερυθρά Ημισέληνος, η Παγκόσμια Ομοσπονδία Εθελοντών Αιμοδοτών και ο Διεθνής Οργανισμός Μετάγγισης Αίματος όρισαν την 14η Ιουνίου ως Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη.

Αφορμή στάθηκαν τα γενέθλια του αυστριακού γιατρού Κάρλ Λαντστάινερ ο οποίος ανακάλυψε το 1900 τις ομάδες αίματος και αργότερα τα ρέζους και τιμήθηκε με το Νόμπελ ιατρικής το 1930.

Την ημέρα αυτή τιμάται διεθνώς ο ανώνυμος εθελοντής αιμοδότης και ο αλτρουισμός που επιδεικνύει προσφέροντας, χωρίς ανταμοιβή, λίγο από το πολύτιμο αίμα του.

Φέτος μετά από αίτημα του Υπουργείου Υγείας στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας η χώρα μας ανέλαβε τη διοργάνωση του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Εθελοντή Αιμοδότη 2018. Όπως αναφέρει το Ε.ΚΕ.Α σε δελτίο τύπου, η ανάληψη αυτής της διοργάνωσης είναι μία μεγάλη ευκαιρία να αναδειχθεί σε διεθνές επίπεδο, ότι η εθελοντική αιμοδοσία είναι κομμάτι της κουλτούρας και του πολιτισμού μας και ότι απέναντι σε μία περίοδο οικονομικής κρίσης απαντάμε με αλληλεγγύη και προσφορά στο συνάνθρωπο.

Για το λόγο αυτό διοργανώνονται σε διάφορες πόλεις της Ελλάδος εκδηλώσεις με σκοπό την προσέλκυση νέων εθελοντών αιμοδοτών, την ενθάρρυνση όσο το δυνατόν περισσότερων ανθρώπων ώστε να γίνουν τακτικοί εθελοντές αιμοδότες και τη διάδοση της ιδέας της μη αμειβόμενης Εθελοντικής Αιμοδοσίας.

Ο Σύλλογος Τερπνιωτών Θεσσαλονίκης εδώ και 35 χρόνια που ασχολείται με την εθελοντική αιμοδοσία, έχει τους ίδιους ακριβώς στόχους και προσπαθεί να συμβάλλει ώστε η χώρα μας να καταστεί αυτάρκης σε εθελοντικά προσφερόμενο αίμα.

Συμμετέχοντας στον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Εθελοντή Αιμοδότη 2018 διοργανώνει Εβδομάδα Εθελοντικής Αιμοδοσία (4 έως 10 Ιουνίου) στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ αλλά και σ΄ όλα τα νοσοκομεία της χώρας, και καλεί όλους τους εθελοντές αιμοδότες να ανταποκριθούν για μία ακόμη φορά στο κάλεσμα ανθρωπιάς και αλληλεγγύης προς τον άγνωστο πάσχοντα συνάνθρωπο.

Κοινοποίηση
Scroll to Top