ΣΕΑ Ν. ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ ‘’Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ’’ – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΕΘΕΛΟΝΤΗ ΑΙΜΟΔΟΤΗ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στις 14 Ιουνίου σε όλο τον κόσμο και στην Ελλάδα γιορτάζουμε την Παγκόσμια  Μέρα του Εθελοντή Αιμοδότη με διάφορες εκδηλώσεις για  να ενημερώσουμε και να ευαισθητοποιήσουμε την κοινή γνώμη σχετικά με την ανάγκη για ασφαλές αίμα και παράγωγα του αλλά και για να τιμήσουμε τους εθελοντές και μη ,αμειβόμενους  αιμοδότες για το δώρο ζωής που προσφέρουν με το αίμα τους

Οι εθελοντές αιμοδότες σε πείσμα των καιρών και παρά τις δύσκολες συνθήκες ζωής που επιφέρει η βαριά οικονομική κρίση αντιπαραθέτουν τις  αξίες του αλτρουϊσμού, της αλληλεγγύης και προσφέρουν το πολυτιμότερο αγαθό της ζωής το αίμα τους στον άγνωστο πάσχοντα συνάνθρωπο και είναι επιτακτική ανάγκη να αντιληφθούμε όλοι την τεράστια σημασία της προσφοράς αυτής. Η εθελοντική προσφορά αίματος αποτελεί στάση ζωής και έμπρακτη έκφραση κοινωνικής αλληλεγγύης.

Με σύνθημα «Πρόσφερε Αίμα – Χάρισε Ζωή» ας ανταποκριθούμε στο κάλεσμα Αγάπης και Ελπίδας. Ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών σε συνεργασία με τον Σύλλογο εργαζομένων στην τοπική Περιφέρεια Μαγνησίας  καλούν όλους τους Εθελοντές Αιμοδότες να δώσουν ένα ακόμη βροντερό παρόν την Τετάρτη 15 Ιουνίου 2016 στο προαύλιο χώρο της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας (πρώην Νομαρχία) από 9.00 ως 13.00.

Επίσης καθ’ όλη  την διάρκεια της αιμοδοσίας θα γίνεται  ενημέρωση και  για την  εθελοντική δωρεά μυελού των οστών και θα εγγράφει εθελοντές δότες, βοηθώντας ασθενείς που χρήζουν μεταμόσχευσης μυελού των οστών να βρουν το συμβατό εθελοντή δότη που θα τους «χαρίσει» ζωή.

Κοινοποίηση
Scroll to Top