ΣΕΑ ΛΕΡΟΥ – 7 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΣΧΟΛΙΚΗ ΜΕΡΑ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑΣ

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θέμα: Πραγματοποίηση ενημερωτικών επισκέψεων του συλλόγου των Εθελοντών Αιμοδοτών της Λέρου ‘’Η ΖΩΗ’’ στα σχολεία του νησιού.

Η 7η Νοεμβρίου έχει θεσπιστεί από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ως σχολική ημέρα αφιερωμένη στον εθελοντισμό για την αιμοδοσία και τη δωρεά μυελού των οστών.

Στα πλαίσια των ενημερωτικών δράσεων τις οποίες διοργανώνει κάθε χρόνο ο σύλλογος των Εθελοντών Αιμοδοτών της Λέρου ‘’Η ΖΩΗ’’ προς τους μαθητές του νησιού για να τιμήσει αυτή τη μέρα, θα πραγματοποιήσει επισκέψεις στα δύο Λύκεια του νησιού μας, την Τρίτη 6 Νοεμβρίου και την Πέμπτη 8 Νοεμβρίου.

Οι επισκέψεις αυτές σχεδιάζονται σε συνεργασία και συνεννόηση με τους συλλόγους διδασκόντων και κατά την ενημέρωση χρησιμοποιείται εγκεκριμένο εκπαιδευτικό υλικό το οποίο μας παρέχεται από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών αλλά και το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας.

Απώτερος σκοπός αυτών των δράσεων είναι εκτός του να παρέχουμε στους αυριανούς εθελοντές αιμοδότες εμπεριστατωμένη ενημέρωση σχετικά με την εθελοντική αιμοδοσία και τη δωρεά μυελού των οστών, να προσπαθήσουμε να καταστήσουμε στη συνείδηση των παιδιών αυτές τις πράξεις κοινωνικής προσφοράς ως απόλυτα φυσιολογικές και εξαιρετικά αναγκαίες για το κοινωνικό σύνολο.

Εκ του Διοικητικού Συμβουλίου

Κοινοποίηση
Scroll to Top