ΣΕΑ ΛΕΡΟΥ – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 16η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΛΑΜΠΑΔΗΔΡΟΜΙΑ

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θέμα: Πραγματοποίηση της 16ης Πανελλήνιας Λαμπαδηδρομίας Εθελοντών Αιμοδοτών στη Λέρο.

Ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Λέρου, Δωρεάς Οργάνων Σώματος & Αιμοποιητικών Κυττάρων ”Η ΖΩΗ” σε συνεργασία με τον αδελφοποιημένο Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών Ρόδου ”ΑΓΙΟΣ ΕΦΡΑΙΜ” διοργανώνουν από κοινού, το Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου στο νησί της Λέρου την 16η Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία Εθελοντών Αιμοδοτών.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών στην προσπάθεια της να προσελκύσει, να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει περισσότερους Εθελοντές Αιμοδότες έχει εντάξει στο θεσμικό της πλαίσιο από το 2002 την ιδέα της Πανελλήνιας Λαμπαδηδρομίας Εθελοντών Αιμοδοτών, η οποία θεσμοθετήθηκε από το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης με σκοπό την διάδοση του Εθελοντικού Κινήματος καθώς και του μηνύματος της αγάπης και της προσφοράς σε κάθε συμπατριώτη μας.

Στα πλαίσια της κοινωνικής αλληλεγγύης και της κοινωνικής προσφοράς οι δύο αδελφοποιημένοι σύλλογοι Εθελοντών Αιμοδοτών των νησιών Λέρου και Ρόδου αποφάσισαν ομόφωνα η 16η Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία Εθελοντών Αιμοδοτών να είναι αφιερωμένη στις κοινωνικά ευαίσθητες ομάδες που κατοικούν ή φιλοξενούνται στο νησί της Λέρου διαχρονικά, και αυτές κυρίως είναι, οι ασθενείς με ψυχικές και διανοητικές παθήσεις οι οποίοι διαμένουν ή φιλοξενούνται στο Κρατικό Θεραπευτήριο καθώς και πρόσφυγες διάφορων εθνικοτήτων που φιλοξενούνται στο νησί μας και προέρχονται από εμπόλεμες ζώνες.

Η έναρξη της εκδήλωσης και η αφή της φλόγας θα πραγματοποιηθούν στον προαύλιο χώρο του κάστρου της Παναγίας στις 20:00 μμ. Θα ακολουθήσει η λαμπαδηδρομία αγάπης με την συμβολική συμμετοχή όλων των παραβρισκόμενων και η κάθοδος από την παραδοσιακή διαδρομή των σκαλοπατιών του κάστρου προς την πλατεία Πλατάνου και από εκεί προς το λιμάνι της Αγίας Μαρίνας όπου στις 20:45 μμ. θα πραγματοποιηθεί η τελετή λήξης της Λαμπαδηδρομίας και θα ακολουθήσουν οι εορταστικές εκδηλώσεις με τη συμμετοχή του Κέντρου Έρευνας, Πολιτισμού και Ανάπτυξης Λέρου ”ΑΡΤΕΜΙΣ” καθώς και του συλλόγου Μικρασιατών Λέρου ”Η ΚΑΘ’ ΗΜΑΣ ΑΝΑΤΟΛΗ”.

Προς διευκόλυνση όλων όσων επιθυμούν να συμμετέχουν θα πραγματοποιούνται από τις 18:00 μμ δρομολόγια από το λιμάνι της Αγίας Μαρίνας προς το κάστρο από τα πούλμαν που διέθεσε για να βοηθήσει ο Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός ECHO 100PLUS.

Στους συμμετέχοντες επίσης θα διανέμονται δωρεάν (μέχρι εξαντλήσεως των αποθεμάτων) τα μπλουζάκια της λαμπαδηδρομίας  τα οποία και είναι προσφορά της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου όπως και δάδα αναμμένη με τη φλόγα της αγάπης την οποία θα μεταφέρουν μέχρι τον τερματισμό της λαμπαδηδρομίας.

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν άπαντες ανεξαρτήτου ηλικίας και δεν υπάρχει απολύτως κανένας περιορισμός.

Ο βασικός συνδιοργανωτής της 16ης Πανελλήνιας Λαμπαδηδρομίας Εθελοντών Αιμοδοτών είναι ο Δήμος Λέρου καθώς επίσης το Κέντρο Έρευνας, Πολιτισμού και Ανάπτυξης Λέρου ”ΑΡΤΕΜΙΣ” και ο σύλλογος Μικρασιατών Λέρου ”Η ΚΑΘ’ ΗΜΑΣ ΑΝΑΤΟΛΗ”.

Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου η οποία πάντα στέκεται αρωγός στο έργο και τη δράση των συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών της Ρόδου και της Λέρου.

Εκ του Διοικητικού Συμβουλίου.

Κοινοποίηση
Scroll to Top