ΣΕΑ ΛΕΡΟΥ – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε, η πρώτη για το 2018, εθελοντική αιμοδοσίαστο νησί μας την οποία διοργάνωσε ο σύλλογος των Εθελοντών Αιμοδοτών της Λέρου, Δωρεάς Οργάνων Σώματος και Αιμοποιητικών Κυττάρων ‘’Η ΖΩΗ’’ το περασμένο Σαββατοκύριακο 3 & 4 Μαρτίου 2018.

Πιο συγκεκριμένα:

Το Σάββατο 3 Μαρτίου προσήλθαν για να αιμοδοτήσουν 130 άτομα από τα οποία περισυλλέχθηκαν 109 μονάδες αίματος και 28 δείγματα για δωρεά Μυελού των Οστών.

Επίσης την ίδια μέρα και έπειτα από την άψογη συνεργασία του συλλόγου μας, με το Εθνικού Κέντρο Αιμοδοσίας και τον διοικητή του 588 ΤΕ κύριο Ηλία Ζωγράφο, αιμοδότησαν 15 στρατιώτες οι οποίοι υπηρετούν τη θητεία τους στη στρατιωτική μονάδα του νησιού μας, βοηθώντας έτσι να διευκολυνθεί η διαδικασία αιμοδοσίας των ενόπλων δυνάμεων, οι οποίες αποτελούν ξεχωριστό και πολύ σημαντικό κομμάτι για τις κρατικές υπηρεσίες αιμοδοσίας της χώρας μας.

Την Κυριακή 4 Μαρτίου προσήλθαν για να αιμοδοτήσουν 146 άτομα από τα οποία περισυλλέχθηκαν 126 μονάδες αίματος και 34 δείγματα για δωρεά Μυελού των Οστών.

Δεδομένων των προβλημάτων που είχαμε να αντιμετωπίσουμε και προέκυψαν πρώτον λόγω της έλευσης της κινητής μονάδας του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Αθηνών ακτοπλοϊκώς τα ξημερώματα του Σαββάτου, και δεύτερον λόγω του μεγάλου αριθμού των ιώσεων οι οποίες μαστίζουν το νησί μας αυτή την εποχή, τα αποτελέσματα της συλλογής των 235 μονάδων αίματος και των 62 δειγμάτων για δωρεά Μυελού των Οστών ,και για τις δύο ημέρες, χαρακτηρίζονται άκρως ικανοποιητικά και αισιόδοξα.

Στα πολύ θετικά στοιχεία του διημέρου καταγράφονται α) η έλευση 25 νέων εθελοντών αιμοδοτώνοι οποίοι αιμοδότησαν για πρώτη φορά καθώς επίσης και το ότι δύο παιδιά ηλικίας 17 ετών αιμοδότησαν για πρώτη φορά και το έπραξαν συνειδητά με τη γραπτή συγκατάθεση των γονέων τους, και β) τη συντριπτική πλειοψηφία των αιμοδοτών αποτελούσαν μόνιμοι κάτοικοι με καταγωγή από τη Λέρο σε ποσοστό μεγαλύτερο του 80% σε αντίθεση με ότι παρατηρούσαμε σε προηγούμενες αιμοδοσίες.

Ο σύλλογος μας επιθυμεί να εκφράσει τις θερμότερες ευχαριστίες του σε όλους όσους τίμησαν με την παρουσία τους και τη συμμετοχή τους την εθελοντική αιμοδοσία και για ακόμα μία φορά όλους τους χορηγούς και συντελεστές, οι οποίοι συμμετέχουν και συμβάλουν κάθε φορά στο να γίνονται πιο ευχάριστες οι συνθήκες για την αιμοδοσία στο νησί μας.

Πιο συγκεκριμένα, ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΘΕΡΜΑ:

Τον συμπατριώτη μας γενικό ιατρό ΕΥΑΓΓΕΛΟ ΜΑΡΚΑΚΗ για την πολύτιμη βοήθεια και την μεγάλη συμβολή του στην επιτυχημένη και πιο σύντομη διεξαγωγή της αιμοδοσίας.

Τον κύριο ΚΑΛΑΝΔΡΑΝΗ ΒΡΕΤΟ και το κατάστημα ”Vretos Market” για την χορηγία των αναψυκτικών και χυμών.

Τον κύριο ΤΑΧΛΙΑΜΠΟΥΡΗ ΦΛΩΡΕΝΤΗ και το αρτοζαχαροπλαστείο ”Mike’s Bakery” καθώς και τον κύριο ΡΕΠΑΠΗ ΓΙΑΝΝΗ και το ζαχαροπλαστείο ”Ρεπαπής” για την χορηγία σε αλμυρά σνακ.

Την κύρια ΚΑΠΟΥΛΑ ΔΗΜΗΤΡΑ και το προσωπικό του καταστήματος ”Panino” ‘όπως επίσης και τον κύριο ΓΙΑΝΝΑΚΟ ΓΙΑΚΟΥΜΗ και το προσωπικό του καταστήματος ”Πολύτιμο” για την χορηγία σε ροφήματα και καφέδες για το προσωπικό της αιμοδοσίας.

Την αγαπητή φίλη και μέλος του συλλόγου μας ΣΟΥΛΟΥ ΜΑΡΙΑ καθώς και την φίλη ΑΝΝΑ ΜΑΡΙΑ ΠΕΤΡΟΥΤΣΟΥ στέλεχος της επιτροπής νέων του συλλόγου μας,για την φωτογράφηση που πραγματοποιήθηκε και τις δύο ημέρες.

Τον αγαπημένο φίλο ΣΤΑΥΡΟ ΔΡΑΓΑΤΗ για την μεταφορά των υλικών αλλά και την διάθεση του οχήματος του.

Τον ΔΗΜΟ ΛΕΡΟΥγια την διάθεση της αίθουσας που πραγματοποιείται κάθε φορά η αιμοδοσία στο νησί μας.

Όλα τα κορίτσια τα οποία στελεχώνουν την επιτροπή νέων του συλλόγου μας για την πολύτιμη βοήθεια τουςτην οποία προσφέρουν προς το σύλλογο με μεγάλη προθυμία και βοηθούν στο να επιτευχθούν οι στόχοι του.

Όλα τα στελέχη (ιατρικό, νοσηλευτικό & βοηθητικό προσωπικό) που απαρτίζουν την κινητή μονάδα αιμοδοσίας του Ιπποκράτειου Γενικού Νοσοκομείου Αθηνών καθώς και την προϊσταμένη του τμήματος αιμοδοσίας κυρία Αλμπάνη για την άριστη συνεργασία τους με το σύλλογο μας.

και για το τέλος θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά

ΟΛΟΥΣ ΕΣΑΣ ΠΟΥ ΑΠΑΡΤΙΖΕΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΩΣ ΜΕΛΗ, ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΑΙΜΟΔΟΤΕΣ ΚΑΙ ΩΣ ΤΕΤΟΙΟΙ ΠΡΟΣΦΕΡΕΤΕ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΤΗ ΖΩΗ ΜΕ ΤΟ ΑΙΜΑ ΣΑΣ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ!!!

Ανανεώνουμε το ραντεβού μας για τονΙούλιο του 2018 με ένα πιο δυναμικό παρών από όλους τους κατοίκους του νησιού μας!!!

Εκ του Δ/Σ

Κοινοποίηση
Scroll to Top