ΣΕΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ – ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΕΘΕΛΟΝΤΗ ΑΙΜΟΔΟΤΗ

ΚΕΝΤΡΟ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑΣ  ΑΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

ΣΤΑΘΜΟΣ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑΣ  ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ

Φοιτητές εξ αίματος

exaimatosfoitites@gmail.com 

4/6/2016

 14 Ιουνίου  Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη

Θέμα: «Ενημέρωση προγράμματος με τις δράσεις  που οργανώνει η Ένωση Συλλόγων & Ομάδων Εθελοντών Έβρου, την εβδομάδα Εθελοντικής Αιμοδοσίας στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Εθελοντή Αιμοδότη (14 Ιουνίου).

Σας ενημερώνουμε ότι η Ένωση Συλλόγων & Ομάδων Εθελοντών Έβρου στο πλαίσιο του «Ετήσιου Σχεδίου δράσης πρόληψης, ενημέρωσης και προαγωγής υγείας των πολιτών  του Έβρου για το  2016»,  οργανώνει μία εβδομάδα δράσεων αφιερωμένες στην παγκόσμια Ημέρα εορτασμού του Εθελοντή Αιμοδότη σε συνεργασία με την Π.Ο.Σ.Ε.Α., σε πόλεις και χωριά του Έβρου.

Συγκεκριμένα οι δράσεις που έχουν προγραμματιστεί είναι:

Πρόγραμμα Δράσεων

Ευρύτερης περιοχής Νομού Έβρου

6 Ιουνίου

– Δευτέρα πρωί, ανοιχτή Εθελοντική Αιμοδοσία στο 8ο Δημοτικό σχολείο με την συνεργασία του ΣΕΑ Ορεστιάδας και της κινητής μονάδας αιμοληψίας (Η Αγάπη πάει Παντού)  του Κέντρου Αιμοδοσίας του ΠΓΝΕ Αλεξανδρούπολης .

11 Ιουνίου

Σαββάτου πρωί, ανοιχτή Εθελοντική Αιμοδοσία αφιερωμένη στον «μη αμειβόμενο» Εθελοντή Αιμοδότη μπροστά στο Δημαρχείο Αλεξανδρούπολης, με την κινητή μονάδα αιμοληψίας (Η Αγάπη πάει Παντού) με τους ΣΕΑ Αλεξανδρούπολης και ΣΕΑ Τραϊανούπολης .

12 Ιουνίου

– Κυριακή πρωί, Ποδηλατάδα με την ομάδα «φοιτητές εξ αίματος» στην πόλη της Αλεξανδρούπολης ενημέρωση των πολιτών για τις δράσεις των ΣΕΑ και της μεγάλης γιορτής του Εθελοντή Αιμοδότη της 14ης Ιουνίου .

-Κυριακή Απόγευμα, συνέχεια της ποδηλατικής κίνησης για ενημέρωση και συγκέντρωση όλων των πολιτών στην πλατεία Φάρου από τις 19:30 με κόκκινη ενδυμασία, στους μικρούς μας φίλους θα προσφέρουμε κόκκινο μπαλόνι, για την δημιουργία της κόκκινης σταγόνας με στόχο να ξεπεράσουμε το προηγούμενο αριθμό των 150 συμμετοχών. Σε συνεργασία με την ομάδα ‘’Φοιτητές εξ αίματος” ενημερωτικό περίπτερο και με δειγματοληψία σάλιου, για εγγραφή ως δότες Μυελού  Οστών.

-Με την συμμετοχή των φοιτητών όλων των τμημάτων του ΔΠΘ, των πολιτιστικών και αθλητικών σωματίων, με συντροφιά την καλλιτεχνική φιλαρμονική του Δήμου και του γραφείου Εθελοντισμού της Δημοτικής Κοινότητας Αλεξανδρούπολης με τα παιδιά να ζωγραφίσουν  και να παίξουν στην πλατεία. (η αεροφωτογράφιση θα γίνει στις 20:30)

14 Ιουνίου

Τρίτη πρωί,  ανοιχτή Εθελοντική Αιμοδοσία από τον ΣΕΑ Φερών στην αίθουσα Δημοτικού Θεάτρου Φερών .

-Τρίτη απόγευμα: θα υπάρχει Ενημερωτικό περίπτερο και δειγματοληψία μυελού των οστών στην κεντρική πλατεία Νέας Ορεστιάδας, από το σύλλογο εθελοντών αιμοδοτών Νέας Ορεστιάδας Άγιος Παντελεήμων ο Ιαματικός σε συνεργασία με την ομάδα του Πανεπιστημίου της Νέας Ορεστιάδας ¨Φοιτητές εξ αίματος”

16 Ιουνίου

Πέμπτη πρωί, Εθελοντική Αιμοδοσία από τους εργαζόμενους του εργοστασίου Ακρίτας και κατοίκους των χωριών της γύρω περιοχής, τον ΣΕΑ Τυχερού Έβρου, με την κινητή μονάδα αιμοληψίας  (Η Αγάπη πάει Παντού) στις εγκαταστάσεις του εργοστασίου.

18 Ιουνίου

Σάββατο πρωί, ανοιχτή Εθελοντική Αιμοδοσία μπροστά στο Δημαρχείο Αλεξανδρούπολης με στόχο την κάλυψη των αναγκών των χρόνια πασχόντων  με την κινητή μονάδα αιμοληψίας  (Η Αγάπη πάει Παντού) με τους ΣΕΑ Αλεξανδρούπολης και ΣΕΑ Τραϊανούπολης.

<< η Εθελοντική Αιμοδοσία είναι στο χέρι σου >>

Στην διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση.

Με εκτίμηση

το Δ.Σ  της

Ένωσης Συλλόγων και Ομάδων Εθελοντών Αιμοδοτών Έβρου

Κοινοποίηση
Scroll to Top