ΣΕΑ ΑΓΡΙΝΙΟΥ – ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ!

Γνωρίζουμε άραγε όλοι τις ανάγκες που αντιμετωπίζει η χώρα μας καθημερινά σε αίμα; Έχουμε άραγε όλοι ενημερωθεί για το ότι μπορούμε να προσφέρουμε αίμα εθελοντικά ανώδυνα και ακίνδυνα προκειμένου να καλυφθούν αυτές οι ανάγκες;

Το αίμα είναι το μόνο «φάρμακο» που δεν μπορεί να παρασκευαστεί, παρά μόνο να προσφερθεί από τον ένα άνθρωπο στον άλλο. Είναι αναγκαίο ακόμη και στην πιο απλή εγχείρηση, σε κάποιους τοκετούς, ενώ πολλοί είναι αυτοί που το χρειάζονται ως πάσχοντες από Μεσογειακή Αναιμία.

Η Πανελλήνια Επιτροπή Νέων Εθελοντών Αιμοδοτών (ΠΕΝΕΑ) αποτελείται από νέους ηλικίας 18-30 ετών. Αποτελεί την Επιτροπή Νέων της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών (ΠΟΣΕΑ) και έχει ως στόχο τη διάδοση του μηνύματος της εθελοντικής αιμοδοσίας στις νεότερες γενιές, με απώτερο στόχο η χώρα μας να καταστεί αυτάρκης σε εθελοντικά προσφερόμενο αίμα, χωρίς να χρειάζεται η εισαγωγή του από το εξωτερικό.

Με αφορμή το φετινό εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Εθελοντή Αιμοδότη (14η Ιουνίου) η ΠΕΝΕΑ ερχόμενη σε επαφή με την εταιρεία ΕΛΤΑ-Courier σχεδιάζει μια σειρά δράσεων με τον τίτλο «Διάδωσέ το!». Αρχικά, προέβη στη δημιουργία ενός σποτ με το μήνυμα της Εθελοντικής Αιμοδοσίας, όπου Νέοι από διάφορα μέρη της Ελλάδας συγκεντρώθηκαν, για να εξηγήσουν γιατί είναι απαραίτητο  να αιμοδοτεί κάποιος εθελοντικά.  Στόχος το μήνυμα αυτό να εκπληρώσει τον τίτλο του και να διαδοθεί σε όσο περισσότερο κόσμο είναι δυνατό. Δημιουργήθηκε και σποτ από επώνυμα πρόσωπα, ώστε να προβληθεί και στην τηλεόραση.

Επιπλέον η ΕΛΤΑ-Courier προέβη στην εκτύπωση έντυπου υλικού και χορηγία μπλουζών για τις δράσεις που θα λάβουν χώρα πανελλαδικά στις 14 Ιουνίου. Η ίδια η Εταιρεία θα πραγματοποιήσει εθελοντική αιμοδοσία στο χώρο των κεντρικών της (Λεωφόρος Βουλιαγμένης 115 και Ηλία Ηλιού στο Νέο Κόσμο) σε συνεργασία με τον Ερυθρό Σταυρό ανήμερα του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας.

Σκοπός όλων των δράσεων είναι ένας: να ενημερωθεί ο καθένας, νεότερος ή μεγαλύτερος, για το πόσο ωφέλιμη και ακίνδυνη πράξη είναι η εθελοντική αιμοδοσία, ώστε να γίνει συνειδητοποιημένος εθελοντής αιμοδότης.

Διάδωσέ το!

Κοινοποίηση
Scroll to Top