ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΕΣ ΑΙΜΟΔΟΣΙΕΣ ΚΑΙ ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ COVID-19

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Σε συνέχεια του χθεσινού Δελτίου Τύπου, στις 5 Μαρτίου 2020, παρακαλούμε να φροντίσετε στις Εθελοντικές Αιμοδοσίες που έχετε προγραμματίσει ή που θα προγραμματίσετε για το επόμενο διάστημα σε χώρους κατά προτίμηση εκτός νοσοκομείων και εφόσον συνεργαστείτε και με τη Δημοτική Αρχή της πόλης σας προκειμένου να σας διαθέσουν αίθουσες εκτός νοσοκομείων (εάν είναι δυνατόν) να φροντίσετε με Μέλη του Συμβουλίου σας ή Εθελοντές που βοηθούν το έργο σας να αποφεύγετε ο συνωστισμός εντός του χώρου υποδοχής των υποψήφιων Εθελοντών Αιμοδοτών (να προσέρχονται προς εξέταση ένας ένας υποψήφιος Αιμοδότης) ούτως ώστε να αποφύγουμε μετάδοση ακόμα και από μιας απλής γρίπης προς τους άλλους υποψήφιους αιμοδότες.

Να φροντίζετε επίσης και εσείς με σχετικές ερωτήσεις σας προς τους υποψηφίους Εθελοντές Αιμοδότες να ενημερώνεστε εάν έχουν επισκεφτεί χώρες ή περιοχές της Ελλάδας που ήδη έχουν προσβληθεί από τον Κορονοϊό.

Έτσι θα διευκολύνουμε και το έργο των γιατρών της Αιμοδοσίας και το παραϊατρικό προσωπικό. Επιπλέον μπορείτε στους χώρους που θα πραγματοποιείται η αιμοληψία να έχετε και αντισηπτικά υγρά ή μαντιλάκια.

Σας ευχαριστούμε και για οτιδήποτε νεότερο θα επανέλθουμε για να έχετε πλήρη ενημέρωση σχετικά με τα απαραίτητα μέτρα. Επίσης σας ενημερώνουμε πως οι Υπηρεσίες Αιμοδοσίας έχουν λάβει εντολές για επιπρόσθετες ερωτήσεις προς τους υποψήφιους Εθελοντές Αιμοδότες για την καλύτερη ασφάλειά τους.

Με εκτίμηση,

                                       Για το Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ο.Σ.Ε.Α.

            Ο Πρόεδρος                                                                                   Η Γενική Γραμματέας

    Χρήστος Εμ. Πρωτόπαπας                                                               Ευαγγελία Ιωαν. Κλούρα

Κοινοποίηση
Scroll to Top