ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – Αποτελέσματα Περιοδείας Προέδρου Π.Ο.Σ.Ε.Α. κ. Χρήστου Πρωτόπαπα στην Κεντρική, Βόρεια & Δυτική Ελλάδα για την ανάπτυξη δράσεων που αφορούν την Εθελοντική Αιμοδοσία

Μία ουσιαστική και άκρως εποικοδομητική περιοδεία, 1.760 χιλιομέτρων, είναι ο απολογισμός της περιοδείας του Προέδρου της Π.Ο.Σ.Ε.Α. και στενών συνεργατών του, στην Κεντρική, Βόρεια & Δυτική Ελλάδα για την ανάπτυξη δράσεων που αφορούν την Εθελοντική Αιμοδοσία. Με την απόλυτη συμβολή και στήριξη των συνεργατών του Διοικητικού Συμβουλίου, πραγματοποιήθηκε σειρά από συναντήσεις και ουσιαστικές συζητήσεις με αξιόλογους ανθρώπους αλλά κυρίως ανθρώπους με μεράκι και πάθος για αυτό που υπηρετούμε και ελπίζουμε όλοι μας, την αυτάρκεια αίματος στη χώρα μας.

Πρώτος σταθμός τα Ιωάννινα. Την Πέμπτη 4 Μαΐου ο Πρόεδρος της Π.Ο.Σ.Ε.Α. με το Μέλος του Δ.Σ. της Π.Ο.Σ.Ε.Α. κ. Χρήστο Ιωαννίδη είχαν την ευκαιρία να συναντηθούν με τον Πρόεδρο του Συλλόγου Θαλασσαιμίας Ηπείρου κ. Λεωνίδα Ρουμπάτη και τη Διευθύντρια Υπηρεσίας Αιμοδοσίας Γ.Ν. Ιωαννίνων «Γ. Χατζηκώστα» κα Χρυσάνθη Καθαροπούλου. Διαχρονικοί συνεργάτες και οι δύο και υποστηρικτές των δράσεων της Ομοσπονδίας μας, συζήτησαν με τον Πρόεδρο θέματα που αφορούν στην Εθελοντική Αιμοδοσία στη χώρα μας.

Την επομένη, 5 Μαΐου, ο Πρόεδρος παρευρέθηκε στη Συνέντευξη Τύπου στο Δημαρχείο Ιωαννίνων για το διήμερο Εθελοντικής Αιμοδοσίας (8 και 9 Μαΐου) εν όψει της Παγκόσμιας Ημέρας Θαλασσαιμίας. Στη Συνέντευξη Τύπου συμμετείχαν ο Δήμαρχος Ιωαννίνων κ. Δημήτρης Παπαγεωργίου, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Τμήματος ΕΕΣ Ιωαννίνων κ. Κωνσταντίνος Ντακαλέτσης, εκπρόσωπος του ΚΕΘΑ, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Θαλασσαιμίας Ηπείρου κ. Λεωνίδας Ρουμπάτης και εκπρόσωποι Φορέων της περιοχής. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Περιφέρεια Ιωαννίνων είναι από τις πιο δραστήριες Περιφέρειες σε θέματα Εθελοντικής Αιμοδοσίας, με τρεις Συλλόγους Εθελοντών Αιμοδοτών και μία Φοιτητική Ομάδα Εθελοντικής Αιμοδοσίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, όλοι επίσημα Μέλη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών (Π.Ο.Σ.Ε.Α.), έχοντας δίπλα τους αρωγούς και συνεργάτες, σημαντικούς Φορείς που στηρίζουν αδιαλείπτως τις δράσεις τους.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας ο Πρόεδρος, συνοδευόμενος από τον Α’ Αντιπρόεδρο κ. Ιωάννη Παπαχρόνη, παρευρέθηκε στη Λίμνη Πλαστήρα, στην Καρδίτσα, συμμετέχοντας και απευθύνοντας θερμό χαιρετισμό στις εργασίες της Πανελλήνιας Ενημερωτικής Εκδήλωσης που διοργάνωσε η Ελληνική Ομοσπονδία Θαλασσαιμίας (Ε.Ο.ΘΑ.), υπό την Αιγίδα της Π.Ο.Σ.Ε.Α. Δύο χρόνια μετά, επιστημονικοί συνεργάτες, μέλη και φίλοι της Ελληνικής Ομοσπονδίας Θαλασσαιμίας συναντήθηκαν ξανά σε μία εξαιρετικά παραγωγική συνάντηση. Αξιοσημείωτη είναι η άρτια διοργάνωση καθώς και η φιλοξενία που επιφυλάχτηκε στα Μέλη του Δ.Σ. της Π.Ο.Σ.Ε.Α.

Το πρωί του Σαββάτου 6 Μαΐου, επισκέφτηκε μαζί με τον Α’ Αντιπρόεδρο κ. Ιωάννη Παπαχρόνη, τη Λάρισα και συγκεκριμένα την κεντρική Πλατεία όπου παρέστη στην εκδήλωση, την οποία πραγματοποίησε η Μονάδα Πρόληψης Θαλασσαιμίας και Δρεπανοκυτταρικής Νόσου και η Ν.Υ. Αιμοδοσίας  του Γ.Ν. Λάρισας, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Θαλασσαιμίας που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 8 Μαΐου. Την αντιπροσωπεία της Π.Ο.Σ.Ε.Α., υποδέχτηκε και καλωσόρισε το Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Π.Ο.Σ.Ε.Α και Πρόεδρος του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Φαλάνης, κα Ειρήνη Μάνη. Στην εκδήλωση αυτή η αντιπροσωπεία της Π.Ο.Σ.Ε.Α. συναντήθηκε με τη Διευθύντρια της Μονάδας Πρόληψης Μεσογειακής Αναιμίας, κα Γεωργία Οικονόμου. Συνάντηση είχε επίσης και με τον Δήμαρχο Λαρισαίων κ. Απόστολο Καλογιάννη και τρεις αντιδημάρχους, στο Δημαρχείο όπου μεταξύ άλλων τέθηκε και αίτημα ανάληψης για την 34η Αμφικτιονία Συλλόγων και Φορέων Εθελοντικής Αιμοδοσίας καθώς και για την ένταξη του Δήμου στην πλατφόρμα ΠΟΣΕΑ-ΟΤΑ. Στον χώρο της εκδήλωσης συναντήθηκε επίσης με τον Διοικητή  του Γενικού  Νοσοκομείου Λάρισας κ. Γρηγόρη Βλαχάκη και την προϊσταμένη του τμήματος της Υπηρεσίας Αιμοδοσίας κα Μαρία Φακή.

Επίσης δόθηκε η δυνατότητα στον Πρόεδρο κ. Πρωτόπαπα να απευθύνει χαιρετισμό και έκκληση για προσφορά εθελοντικού αίματος, σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τις 57 ψυχές που χάθηκαν στο τραγικό δυστύχημα των Τεμπών και κάλεσε τους συμμετέχοντες, μετά το τέλος κάθε διαμαρτυρίας τους να προσφέρουν και το αίμα τους, τιμώντας με αυτό τον τρόπο τις ψυχές που χάθηκαν, λέγοντάς τους επίσης πως η πατρίδα μας κάθε μέρα αντιμετωπίζει εκατοντάδες περιστατικά, τα οποία χρήζουν άμεσης μετάγγισης αίματος καθώς και για τις ανάγκες των πολυμεταγγιζόμενων συνανθρώπων μας.

Στη συνέχεια, επισκέφτηκαν από κοινού το φεστιβάλ Skywalker όπου η Ομοσπονδία μας είχε δικό της περίπτερο και συμμετοχή στο workshop, με εισήγηση από τον Γενικό Γραμματέα της Π.Ο.Σ.Ε.Α. κ. Θεολόγο Ζώτο, με θέμα «Τα οφέλη της Εθελοντικής Αιμοδοσίας και τα αντανακλαστικά της Ελληνικής Κοινωνίας μετά από το δυστύχημα των Τεμπών». Το φεστιβάλ αυτό μας έδωσε την ευκαιρία να διευρύνουμε τον κύκλο μας αφού ήρθαμε σε επαφή με άλλες Εθελοντικές Οργανώσεις, ανταλλάξαμε ιδέες και καλές πρακτικές που αφορούν την οργάνωση και τη βελτίωση των δράσεων μας. Επιπρόσθετα, ο Πρόεδρος και αντιπροσωπεία της Π.Ο.Σ.Ε.Α. είχαν τη χαρά να συναντήσουν δια ζώσης τον Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Λάρισας κ. Βασίλη Πινακάκαι αντιπροσωπείες Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών, Σύλλογοι Μέλη της Π.Ο.Σ.Ε.Α., από όμορες περιοχές και συγκεκριμένα τον Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών Φαρσάλων, τον Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών Αμπελώνα και τον Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών Μαγνησίας «Η Αλληλεγγύη». Μετά την επίσκεψη στα περίπτερα της έκθεσης η αντιπροσωπεία του Δ.Σ. της Π.Ο.Σ.Ε.Α. είχε την ευκαιρία να συζητήσει με τους εκπροσώπους των Συλλόγων μας και ομόφωνα να δηλώσουν την επιθυμία για την ανάληψη της 34η Αμφικτιονίας Συλλόγων και Φορέων Εθελοντικής Αιμοδοσίας, στην πόλη της Λάρισας. Το Δ.Σ. απένειμε στον Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών Φαλάνης τιμητική διάκριση για την άρτια εκπροσώπηση της Π.Ο.Σ.Ε.Α. στο φεστιβάλ και για την εν γένει προσφορά του στην ανάπτυξη της Εθελοντικής Αιμοδοσίας.

Την Κυριακή 7 Μαΐου, με αντιπροσωπεία του Δ.Σ. της Π.Ο.Σ.Ε.Α. αποτελούμενη από τον Α’ Αντιπρόεδρο κ. Παπαχρόνη, τον Γενικό Γραμματέα κ. Θεολόγο Ζώτο και το Μέλος κ. Κώστα Βόμβα βρέθηκαν στη Βέροια για να τιμήσουν τον δραστήριο Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών Νέας Νικομήδειας Ημαθίας «Η Αγάπη», απονέμοντας 120 μετάλλια στους Εθελοντές Αιμοδότες του Συλλόγου για την Αιμοδοτική προσφορά τους προς τον άγνωστο πάσχοντα συνάνθρωπο. Στην εν λόγω εκδήλωση και με αφορμή την παρουσία του Υφυπουργού Οικονομικών κ. Απόστολου Βεσυρόπουλου, ο Πρόεδρος μέσα από τον μεστό του χαιρετισμό είχε την ευκαιρία να απευθύνει δημόσια και ανοικτή έκκληση προς τον Υφυπουργό για την οικονομική στήριξη και την διαμεσολάβησή του προκειμένου να εξασφαλίσουν οι Σύλλογοι Μέλη της Π.Ο.Σ.Ε.Α.  λογιστική υποστήριξη χωρίς οικονομική επιβάρυνση για να μπορέσουν να είναι και τυπικά εντάξει όσον αφορά την υποβολή των δικαιολογητικών που αφορούν τις πιστοποιήσεις τους. Το Δ.Σ. απένειμε στον Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών Νέας Νικομήδειας τιμητική διάκριση για την διαχρονική προσφορά του και την ανάπτυξη της Εθελοντικής Αιμοδοσίας.

Η περιοδεία αυτή ήταν μία καλή ευκαιρία για τη σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ των Συλλόγων Μελών της Π.Ο.Σ.Ε.Α., την ενδυνάμωση τους στον κοινό μας στόχο και την προοπτική αύξησης του Εθελοντικά προσφερόμενου Αίματος. Ο Πρόεδρος έκλεισε με ευχές για υγεία και δύναμη ώστε να συνεχίσουμε όλοι την προσπάθεια για αυτάρκεια αίματος στη χώρα μας διαβεβαιώνοντας ότι θα βρίσκεται δίπλα στους Συλλόγους σε κάθε εγχείρημα τους υπερασπίζοντας και στηρίζοντας κάθε επιλογή και κάθε προσπάθεια που καταβάλουν.

Κοινοποίηση
Scroll to Top