ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΠΟΛΥΚΡΕΤΗΣ – ΤΟ ΣΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΠΟΣΕΑ

ΤΟ ΣΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΠΟΣΕΑ

Αλήθεια πως πέρασαν 21 χρόνια από τότε που βρέθηκα στο ΔΣ του ΣΕΑ «Ο ΑΙΜΟΔΟΤΗΣ».

Δεν λέω εκλέχθηκα, γιατί όλοι το ξέρετε ό, τι στα ΔΣ των Συλλόγων μας, επειδή τις περισσότερες φορές τα μέλη μας δεν έρχονται να ψηφίσουν, τα καινούργια μέλη επιλέγονται από τους παλιούς.

Άσε που τις πιο πολλές φορές δεν υπάρχουν πρόθυμοι ούτε για να συμπληρωθεί το ενιαίο ψηφοδέλτιο.

Τι τα θέλω και τα λέω – γράφω, εεε πάντα χρειάζεται ένας πρόλογος. Όμως για να μην κουράσω, θα κάνω ένα άλμα και θα φτάσω στις εκλογές για το ΔΣ της ΠΟΣΕΑ στο Ξυλόκαστρο, τότε!

Εγώ και ο Πρωτόπαπας αγορεύαμε και λέγαμε τα όνειρά μας για την Ομοσπονδία (με έντονο ύφος οφείλω να ομολογήσω) και έτερος τις, μοίραζε τριαντάφυλλα και χαμόγελα στις γυναίκες και όχι μόνο.

Δεν θυμάμαι ακριβώς τα αποτελέσματα. Μου έμεινε όμως χαραγμένος στη μνήμη ο αριθμός ψήφων που είχε πάρει αυτός που «επιχειρηματολογούσε» με τα τριαντέφυλλα, 44!!

Εγώ και ο Χρήστος μαζί, εκλεχθήκαμε μεν αλλά, δεν πήραμε όσες ψήφους είχαν πάρει τα ρόδα!!

Έκτοτε η πορεία είναι γνωστή ο Πρωτόπαπας Πρόεδρος και εμείς οι άλλοι δίπλα του με ένα όραμα, να γίνει η Ομοσπονδία αυτό που της άξιζε. Παράγοντας πολιτισμού, αγάπης και προσφοράς για τη Χώρα μας και ελπίδα γι’ αυτούς που έχουν ανάγκη από μερικές μονάδες αίμα.

Και το καταφέραμε.

Η ΠΟΣΕΑ συμμετέχει στο ΔΣ του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας, με ένα μέλος που ορίζεται από το ΔΣ της. Και ενώ πάνε κι έρχονται οι υπουργοί και οι Διοικητές του Εθνικού Κέντρου, εμείς είμαστε εκεί και κανένας δεν μπορεί να μας αμφισβητήσει.

Θα θυμίσω στους παλιούς και θα κάνω γνωστό στους νέους ό, τι παρά τις διαφωνίες μου με το Χρήστο, ευθαρσώς και με παρρησία του είχα πεί:

Εγώ Πρόεδρε δεν θα μπορούσα να κάνω αυτά που κάνεις εσύ για την Αιμοδοσία!!

Το 2020 μας ήρθε φορτωμένο με όσα κακά κι ανάποδα μπορούσε. Η ΠΟΣΕΑ ενώ είχε να αποδείξει μεγάλο έργο, είχε αρχίσει να χάνει τη λάμψη της. Όχι γιατί ο Πρόεδρος και τα νέα μέλη του Συμβουλίου, είχαν υποστήλει την αγωνιστικότητα τους ή άλλο τι, αλλά γιατί δεν πρέπει να ξεχνάμε ό, τι:

«Ελευθερία για το Ρωμιό

θα πεί εάν δεν σφάλλω

να μην ανέχεται ποτέ

κανέναν πιο μεγάλο»!!

Η πανδημία όμως έμελλε πάλι να μας συσπειρώσει. Η Ομοσπονδία χτυπά πόρτες. Δεν επαιτεί, απαιτεί. Συμβουλεύει και προκαλεί. Μιλάς εις ώτα ακουόντων και μή.

Το αποτέλεσμα είναι γνωστό. Συνεργασία της Περιφέρειας Αττικής, του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας, της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών και του ΕΟΔΥ.

Ενωθήκαμε όλοι μαζί.

Πάντα αυτός ο Λαός μας όταν είναι με την πλάτη στον τοίχο ενώνεται και μεγαλουργεί. Ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΙ είναι μαζί μας.

Χρήστο Πρωτόπαπα κάθε μέρα, κάθε φορά, πολλές φορές την ημέρα που ακούω ραδιόφωνο ή στην τηλεόραση το μήνυμα για την ανάγκη προσφοράς εθελοντικού αίματος λέω:

Μπράβο Χρήστο, μπράβο σε όλα τα μέλη του ΔΣ και επαναλαμβάνω:

Εγώ Πρόεδρε δεν θα μπορούσα να κάνω, αυτά που κάνεις εσύ με τους άξιους συνεργάτες σου.

                                                                               Επίτιμος Πρόεδρος του ΣΕΑ ΚΑΡΑΜΑΝΔΑΝΕΙΟΥ

                                                                                             ΛΕΥΤ. Γ. ΠΟΛΥΚΡΕΤΗΣ

Κοινοποίηση
Scroll to Top