ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΤΡΙΗΜΕΡΗ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΣΤΟΝ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ένας ακόμη κρίκος προστέθηκε στην αλυσίδα προσφοράς προς την Ελληνική Κοινωνία, με την τριήμερη Εθελοντική Αιμοδοσία που διοργανώθηκε από την μεγάλη συμμαχία για την ζωή, το τριήμερο 15-17 Μαΐου, στο Γήπεδο του Πανελληνίου στην Αθήνα.

Την συμμαχία συγκροτούν η δράση «ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ» η Περιφέρεια Αττικής, ο ΕΟΔΥ, το ΕΚΕΑ και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών (Π.Ο.Σ.Ε.Α.), μια συμμαχία η οποία τους τελευταίους δύο μήνες έδωσε αλλεπάλληλες μάχες, για να εξασφαλίσει εν μέσω της πανδημίας περισσότερες από 13.000 μονάδες αίμα για την Ελληνική Κοινωνία.

Την πρώτη ημέρα της Αιμοδοσίας παρευρέθηκαν οι εκπρόσωποι των διοργανωτών φορέων, οι οποίοι αναφέρθηκαν στο μέγεθος και τη σημασία της κοινωνικής αυτής προσπάθειας, τονίζοντας μεταξύ άλλων τα εξής:

Γιάννης Σπανολιός, επικεφαλής  «ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ»: Αυτό που συμβαίνει σήμερα εδώ είναι η ακριβής έννοια του «ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ». Εμείς, η Περιφέρεια Αττικής, ο ΕΟΔΥ, το Ε.ΚΕ.Α και η Π.Ο.Σ.Ε.Α. ξεκινήσαμε αυτή τη μεγάλη προσπάθεια πριν από δύο μήνες για να καλύψουμε τις ανάγκες της χώρας σε αίμα και είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε με την ίδια δύναμη.
Γιώργος Πατούλης, Περιφερειάρχης Αττικής: Αυτή η δράση την περίοδο της υγειονομικής κρίσης που υπήρχε ελάχιστο αίμα κατόρθωσε να δώσει στην Ελληνική Κοινωνία 13.000 μονάδες.

Όλοι μαζί και με την στήριξη της Π.Ο.Σ.Ε.Α. και του Προέδρου της  Χρήστου Πρωτόπαπα δώσαμε την ευκαιρία σε όλους τους Δήμους της Περιφέρειας Αττικής, πλην των νησιωτικών, να διοργανώσουν Αιμοδοσίες και να προσφέρουν αίμα για τις ανάγκες των συνανθρώπων.

Σήμερα βρισκόμαστε σε αυτή εδώ την μεγάλη Αιμοδοσία η οποία σηματοδοτεί την προσπάθεια της Περιφέρειας Αττικής να δημιουργήσει τράπεζα αίματος.

Παναγιώτης Αρκουμανέας, Πρόεδρος ΕΟΔΥ: Η δράση αυτή αποτελεί μία συμμαχία για την ζωή και πρέπει να ευχαριστήσουμε όλους όσους συμμετέχουν στην διοργάνωσή της αλλά πρώτα από όλα θα πρέπει να ευχαριστήσουμε του Εθελοντές Αιμοδότες που είναι η ψυχή αυτής της προσπάθειας.

Από την κρίση της πανδημίας πρέπει να κρατήσουμε σαν κοινωνία την αλληλεγγύη και την συνεργασία.

Χρήστος Πρωτόπαπας, Πρόεδρος Π.Ο.Σ.Ε.Α.: Ως εκπρόσωπος της Ομοσπονδίας θα ήθελα να ευχαριστήσω το «ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ», τον ΕΟΔΥ και τον σκαπανέα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Γιώργο Πατούλη, Περιφερειάρχη Αττικής, για την στήριξη της προσπάθειας να εξασφαλίσει η χώρα μας τις αναγκαίες μονάδες αίματος την κρίσιμη αυτή περίοδο. Επίσης θέλω να ευχαριστήσω την Υπηρεσία Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Παίδων «Η Αγ. Σοφία» για την άψογη διοργάνωση της Αιμοδοσίας.

Την πρώτη ημέρα της Αιμοδοσίας παρευρέθηκαν επίσης ο Αντιπεριφερειάρχης Κεντρικής Αθήνας, Γεώργιος Δημόπουλος, ο Διοικητής του Νοσοκομείου Σωτηρία Σωκράτης Μητσιάδης, ο Α’ Αντιπρόεδρος της Π.Ο.Σ.Ε.Α. Ανδρέας Αδαμόπουλος, ο Πρόεδρος της Ειδικής Συμβουλευτικής Επιτροπής της Π.Ο.Σ.Ε.Α. Γιάννης Κοντός, η Διευθύντρια της Υπηρεσίας Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Παίδων η «Αγία Σοφία» Σοφία Ιωαννίδου, εκπρόσωποι της Διεθνούς Ένωσης Ελλήνων Αστυνομικών, ο Πρόεδρος του Πανελληνίου Αλέξης Αλεξόπουλος, ο βετεράνος μπασκεμπολίστας Δημήτρης Παπανικολάου και εκπρόσωποι Συλλόγων της περιοχής που συνέδραμαν την προσπάθεια.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Συνάντηση εργασίας είχαν μετά την Αιμοδοσία ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, ο Πρόεδρος της Π.Ο.Σ.Ε.Α. Χρήστος Πρωτόπαπας, ο Πρόεδρος της Ειδικής Συμβουλευτικής Επιτροπής της Π.Ο.Σ.Ε.Α. Γιάννης Κοντός, ο Α’ Αντιπρόεδρος της Π.Ο.Σ.Ε.Α. Ανδρέας Αδαμόπουλος και ο Διοικητής του Νοσοκομείου Σωτηρία Σωκράτης Μητσιάδης.

Στην διάρκεια της συνάντησης οι εκπρόσωποι της Π.Ο.Σ.Ε.Α. παρουσίασαν στον κ. Πατούλη ένα σχέδιο δράσης και συνεργασίας μεταξύ Π.Ο.Σ.Ε.Α. και ΟΤΑ με στόχο της προώθηση της Αιμοδοσίας και γενικότερα του Εθελοντικού Κινήματος και της Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Ο κ. Πατούλης άκουσε με ενδιαφέρον την παρουσίαση, εξέφρασε την απόλυτη στήριξή του και πρότεινε να κατατεθεί επίσημα το σχέδιο στις Κεντρικές Οργανώσεις των ΟΤΑ, με στόχο σε πρώτη φάση να αρχίσει η διαβούλευση για την αποδοχή του και σε δεύτερη φάση να περάσουμε στην υλοποίησή του.

Με εκτίμηση,

                                                          Για το Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ο.Σ.Ε.Α.

                                   Ο Πρόεδρος                                                                           Η Γενική Γραμματέας

                         Χρήστος Εμμ. Πρωτόπαπας                                                       Ευαγγελία Ιωαν. Κλούρα

ΤΡΙΗΜΕΡΗ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΣΤΟΝ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ
ΤΡΙΗΜΕΡΗ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΣΤΟΝ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ
Κοινοποίηση
Scroll to Top