ΔΗΜΟΣ ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ – 21η Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία

Ο Δήμος  Παλαιού Φαλήρου συμμετείχε στην 21η Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία Εθελοντών Αιμοδοτών

Μια ξεχωριστή εκδήλωση υλοποιήθηκε την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου 2023, στο Παλαιό Φάληρο, με σκοπό την ευαισθητοποίηση των συνανθρώπων μας για την προσφορά αίματος.

Ο Δήμος Παλαιού Φαλήρου συμμετείχε στην 21η Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία Εθελοντών Αιμοδοτών, μια δράση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εθελοντών αιμοδοτών (ΠΟΣΕΑ) που ξεκίνησε το 2002. Η Φλόγα της Αγάπης όπως έχει καθιερωθεί να ονομάζεται, φέτος ξεκίνησε στις 28/7 από τις Αχαρνές και περνά από όλες τις πόλεις της Ελλάδας μέσα από ένα κλίμα γιορτής, για να καταλήξει στις 20/10 στην Καστοριά.

Την παραλαβή της Φλόγας για τον Δήμο Παλαιού Φαλήρου και την έναρξη της εκδήλωσης τέλεσε ο Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου Γιάννης Φωστηρόπουλος ενώ τη φλόγα παρέδωσαν στον Δήμο Παλαιού Φαλήρου από τον Δήμο Καλλιθέας οι Αντιδήμαρχοι Καλλιθέας Άννα Γιαννάκου-Παράσχου και Γιώργος Καλαμπαλίκης.

Οι λαμπαδηδρόμοι, μεγάλοι και μικροί, με αναμμένες τις δάδες περιδιάβηκαν την παραλιακή ζώνη του Παλαιού Φαλήρου, κάνοντας γνωστή τη δράση στους Δημότες ενώ συμμετείχαν Εθελοντές Αιμοδότες, υπάλληλοι του Δήμου, Αιρετοί, Εθελοντές Κοινωνικής Προσφοράς και πολίτες κάθε ηλικίας που θέλησαν να μεταδώσουν το μήνυμα.

Τον συντονισμό και την διοργάνωση της δράσης είχε ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αρωγής και Υγείας Γιάννης Αρκουμάνης.

Η Φλόγα της Αγάπης, την Τρίτη 20/9, παραδόθηκε σε εκπροσώπους του Δήμου Αλίμου για να συνεχίσει τo ταξίδι της, στέλνοντας το μήνυμα της σημασίας της προσφοράς αίματος.

 

Κοινοποίηση
Scroll to Top