ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΕΘΕΛΟΝΤΗ ΑΙΜΟΔΟΤΗ ΣΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ

                                                                                ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τον εορτασμό της Παγκόσμιας ημέρας Εθελοντή Αιμοδότη στις 14 Ιουνίου, ημέρα τιμής της πανανθρώπινης προσφοράς αίματος, σε κλίμα εορταστικό ολοκληρώθηκε με επιτυχία η εθελοντική αιμοδοσία, που έλαβε χώρα στο Παπαστράτειο Μέγαρο της Γυμναστικής Εταιρείας Αγρινίου. Ευχαριστούμε όλους τους εθελοντές αιμοδότες για την προσφορά τους!

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Αγρινίου κ. Γεώργιος Παπαναστασίου, ο Αντιδήμαρχος κ. Κωνσταντίνος Καλαντζής, ο Διοικητής του Νοσοκομείου κ. Σερασκέρης Μιχαήλ και ο κ. Σωτηρόπουλος Γεώργιος, μέλος του Δ.Σ. του Παναιτωλικού που είναι πρεσβευτής του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Αγρινίου.

Ευχαριστούμε για τη συνδιοργάνωση τον Σύνδεσμο Προπονητών Ποδοσφαίρου Ν. Αιτ/νίας και τις Δομές Αστέγων Δήμου Αγρινίου.

Ο κ. Γιώργος Σωτηρόπουλος έκανε την ακόλουθη δήλωση:

“Να κάνουμε την αιμοδοσία μέρος της εταιρικής ευθύνης στην περιοχή μας”

«Με την ιδιότητά μου ως μέλος του Δ.Σ. του Παναιτωλικού, θέλω να εκφράσω την χαρά και την υπερηφάνεια όλου του οργανισμού της ομάδας μας για το γεγονός ότι είναι πρεσβευτής μιας τόσο σημαντικής κοινωνικής προσπάθειας, όπως αυτή του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Αγρινίου.

Η συμμετοχή στα κοινά και η αλληλεγγύη μας κρίνεται και από τα πιο απλά, από το αν μπορούμε, δηλαδή, να δώσουμε λίγο από τον χρόνο μας για να προσφέρουμε ζωή στον συνάνθρωπό μας.

Παράλληλα όμως, έχοντας και την ιδιότητα του αντιπροέδρου του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας, θέλω να επισημάνω ότι η εθελοντική προσφορά αίματος δεν αρκεί για να καλύψει τις ανάγκες όσων αγωνίζονται συστηματικά για τον θαυμάσιο στόχο της βοήθειας προς τον πάσχοντα συνάνθρωπό μας.

Υπάρχουν οικονομικές ανάγκες για την προσπάθεια των εθελοντών που ζητούν την αρωγή όλης της κοινωνίας και ειδικότερα όσων δραστηριοποιούνται επιχειρηματικά στην περιοχή μας.

Η εταιρική ευθύνη δεν είναι ένα σχήμα λόγου, πρέπει να έχει υπόσταση κι όσοι έχουμε την δυνατότητα να βοηθήσουμε τόσο σημαντικές πρωτοβουλίες, όπως των Εθελοντών Αιμοδοτών, οφείλουμε να το κάνουμε.

Σε τελική ανάλυση, οι επιχειρήσεις μας από τις τοπικές κοινωνίες ζουν και σε αυτές πρέπει να επιστρέφουν, εφόσον έχουν την δυνατότητα, ένα μέρος των όσων αποκομίζουν.

Με αυτές τις σκέψεις εμείς ως Παναιτωλικός καλούμε κάθε επιχειρηματία/επαγγελματία που δραστηριοποιείται στην περιοχή μας να επικοινωνήσει με τον Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών Αγρινίου και να μάθει πως μπορεί να στηρίξει έμπρακτα αυτή την σπουδαία κοινωνική συλλογική προσπάθεια».

Ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Αγρινίου, μέλος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών (Π.Ο.Σ.Ε.Α.), συνεχίζει τις δράσεις και τις πρωτοβουλίες του, που έχουν ως στόχο την ανάδειξη της πανανθρώπινης ιδέας της εθελοντικής αιμοδοσίας,την ευαισθητοποίηση  των πολιτών, καθώς και την προσέλκυση νέων εθελοντών αιμοδοτών, ώστε η χώρα μας να επιτύχει την αυτάρκεια σε εθελοντικά προσφερόμενο αίμα.

Κοινοποίηση
Scroll to Top