ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΕΘΕΛΟΝΤΗ ΑΙΜΟΔΟΤΗ ΣΤΗ ΡΟΔΟ

Εορτάσθηκε προχθές στη Λέσχη Εθνοφυλακής Ρόδου η Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη, κατά την οποία τιμάται διεθνώς, ο ανώνυμος εθελοντής αιμοδότης.

Φέτος το  κεντρικό μήνυμα του εορτασμού, ήταν : “Ζούμε, επειδή ΕΣΥ προσφέρεις-Δώσε  αίμα,  δώσε  πλάσμα,  μοιράσου  τη  ζωή, μοιράσου  συχνά”.

Το μήνυμα αυτό  δημιουργήθηκε για να τονίσει τον σημαντικό ρόλο της εθελοντικής, μη αμειβόμενης προσφοράς αίματος στη δημιουργία ενός πλέγματος προστασίας για τους ευάλωτους συνανθρώπους μας και παράλληλα να αναδείξει και να αποτυπώσει το αίσθημα ευθύνης και ανθρωπισμού, που διακατέχει τον εθελοντή αιμοδότη ως μία  συνειδητή έκφραση αλληλεγγύης.

Η Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη ήταν μια καλή ευκαιρία να εξάρουμε το σπουδαιότατο ρόλο που διαδραματίζουν οι οργανωμένοι εθελοντικοί σύλλογοι αιμοδοτών  στον καθημερινό αγώνα της διασφάλισης την επάρκειας αίματος, για όποιον το χρειαστεί.

Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο Σεβ. Μητροπολίτης Ρόδου κ. Κύριλλος, που με την πραγματικά εξαιρετική με Χριστοκεντρικό, σωτηριολογικό και διδακτικό περιεχόμενο ομιλία του, με σύγχρονη γλώσσα και με βαθύτατη επίγνωση των αναγκών των ανθρώπων, προέτρεψε να γίνουν εθελοντές αιμοδότες, εκείνοι που δυσπιστούν, πραγματοποιώντας με αυτό τον τρόπο μια ύψιστη πράξη αγάπης, προσφοράς και θυσίας προς τους συνανθρώπους τους.

Κατά το φετινό εορτασμό τιμήθηκαν ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος, για το εξαιρετικά σπουδαίο έργο σε τομείς κομβικής σημασίας για την αιμοδοσία  και ο Αρχηγός του ΓΕΣ, Αντιστράτηγος Άγγελος Χουδελούδης, στο πρόσωπο του οποίου αναγνωρίσθηκε η σημαντική αιμοδοτική συμβολή του Στρατού Ξηράς.

Η βραδιά έκλεισε με την αναγόρευση σε Επίτιμο Πρόεδρο των Αιμοδοτών του κ. Φιλήμονα Νικολάου, που με την ανιδιοτελή προσφορά του ανύψωσε στην κοινωνία την αιμοδοσία και  διασφάλισε, στα 12 χρόνια της θητείας του ως Πρόεδρος του Συλλόγου των Εθελοντών Αιμοδοτών της Ρόδου, από το 2011 έως το 2023, την επάρκεια αίματος στην περιοχή μας.

Κοινοποίηση
Scroll to Top