ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΟΥΤΣΕΛΙΟΥ – ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ

Την πρωτοχρονιάτικη πίτα  έκοψε   το Σάββατο 4 Φεβρουαρίου  Ο Μορφωτικός  Εκπολιτιστικός Σύλλογος  Κουτσελιού  στην αίθουσα  του Κ. Α. Π. Η. ΣΕ ΜΙΑ ΚΑΤΑΜΕΣΤΗ ΑΙΘΟΥΣΑ ΑΠΌ ΚΟΣΜΟ. Δεν έπεφτε καρφίτσα.  Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν  οι αντιδήμαρχοι του δήμου Ιωαννιτών ΚΚ. Θωμάς Μπέγκας, Γεώργιος Βίνης. Ο Γ. Γραμματέας της Π. Ο. Σ. Ε. Α.  κ. Νικόλαος Τζίμας   από το Κέντρο αιμοδοσίας του Γενικού Περιφερειακού νοσοκομείου Γ. Χατζηκώνστα ο προϊστάμενος  κ. Παπαδόπουλος και η επισκέπτρια κ. Βαρβάρα Κίστη.  Την εκδήλωση  άνοιξε με την ομιλία του ο πρόεδρος του Συλλόγου  Ξενοφών Δρόσος .   χαιρέτισαν  ο. κ. Νικόμαχος Τζίμας  Ως εκπρόσωπος  Της Π. Ο. Σ. Ε. Α.  ο κ. Παπαδόπουλος από το Κέντρο Αιμοδοσίας.   Τους επαίνους πήραν οι ανωτέρω εκπρόσωποι  ο πρόεδρος του Συλλόγου και ο πρόεδρος του  Τ. Σ.  Δόσης Χρήστος

Κυρίες και κύριοι , αγαπητοί αιμοδότες, αγαπητοί προσκεκλημένοι.

Ευχαριστούμε  που ανταποκριθήκατε  στην πρόσκλησή μας  και εύχομαι από βάθος καρδιάς   χρόνια πολλά , καλή δημιουργική χρονιά  και πάνω απ’ όλα υγεία.

 Η σημερινή μας εκδήλωση το κόψιμο της πρωτοχρονιάτικης  πίτας  είναι μια ξεχωριστή εκδήλωση και οι αιμοδότες του συλλόγου μας θα την θυμούνται για πάντα.

Το Διοικητικό Συμβούλιο με απόφαση του στις 25-1-2012  αποφάσισε να απονείμει  έπαινο  τιμής  στους ανιδιοτελείς  εθελοντές αιμοδότες . Σ’ αυτούς που αφιερώνουν  ή αφιέρωσαν  10 λεπτά από τη ζωή τους για να προσφέρουν το πολύτιμο αγαθό  του ανθρώπινου οργανισμού το αίμα, που δεν παράγεται σε κανένα εργοστάσιο αλλά προσφέρεται από τον άνθρωπο για τον άνθρωπο. Όταν το έχει ανάγκη σε μια δύσκολη στιγμή της ζωής του.

Η αιμοδοσία είναι πράξη αγάπης  και αλτρουισμού . Το αίμα δεν εμπορεύεται και οι αιμοδότες αυτό που κάνουν το κάνουν από αγάπη για τον συνάνθρωπο.

Η αιμοδοσία είναι κομμάτι του πολιτισμού γιατί όσο περισσότερους  αιμοδότες έχουμε  τόσο ανεβαίνει και ο δείκτης του πολιτισμού στη χώρα μας. Σήμερα αν έδινε μόνο το 5% του ενεργού πληθυσμού   μας , η Ελλάδα θα ήταν αυτάρκης σε αίμα. Δεν θα υπήρχε λόγος να εισάγει αίμα από την Ελβετία.

Δυστυχώς ο λαός πάσχει από ενημέρωση   γιατί οι αρμόδιοι  εξαντλούν την ενημέρωση μόνο Όταν η Π. Ο. Σ. Ε. Α.  πραγματοποιεί το συνέδριο την αμφικτιονία και τη λαμπαδηδρομία

 Αιμοδότες και αιμοδότριες ,

Αξέχαστη θα μου μείνει η βράβευση  του αιμοδότη   Ραφτόπουλου Τέλη , που είχε δώσει 102 φορές αίμα στην αμφικτιονία της όμορφης πόλης των Σερρών το 2005. Και στη συνέχεια αναλογιζόμουν, σε πόσα άτομα ο τιμώμενος  έδωκε ζωή!

Ο αιμοδότης ενώνει τον κόσμο  και δεν ξεχωρίζει ποιος είναι άσπρος ,ποιος μαύρος, ποιος κίτρινος , ποιος ερυθρόδερμος. . Το αίμα για όλους είναι το ίδιο.  ΚΟΚΚΙΝΟ

Την πλήρη αναγνώριση ο αιμοδότης βρίσκει σε μια Αμοριανή  ΜΑTINAΔΑ  που λέει:

 Αγάπη είναι να αιμοδοτείς

Χωρίς ποτέ να μάθεις

 Ποιος πήρε απ’ το αίμα σου

Δύναμη για να ζήσει

Αγαπητοί αιμοδότες , αγαπητοί προσκεκλημένοι,

Αυτή η εκδήλωση  δεν θα έπρεπε να γίνεται σ’ αυτό εδώ το χώρο. Της αρμόζει να γίνεται σε άλλο χώρο . Είμαστε πολλοί και δεν μας χωράει.   Ο άλλος χώρος στέκει απέναντι μας  και μένει ανεκμετάλλευτος  και τείνει να γίνει  <<άγνωρο ρεποθέμελο το αρχαίον>>. Είναι το παλιό δημοτικό σχολειό.

Αυτό το κτίριο είναι ποιο κατάλληλο για να ξεδιπλώσει ο Σύλλογος  όλες τις δραστηριότητες  του και κυρίως  να συνδέσει  τις μνήμες της παιδείας  με τον πολιτισμό  και τον εθελοντισμό του τόπου μας.

Ήδη ο Σύλλογος στους εκπολιτιστικούς σκοπούς έχει συμπεριλάβει και την αιμοδοσία,  γιατί η αιμοδοσία είναι χρέος όλων μας και οι έπαινοι  για τους αιμοδότες μας  είναι μια ηθική ικανοποίηση  αναγνώρισης της προσφοράς τους   στο κοινωνικό σύνολο.

  Μ’ αυτό το σκεπτικό τιμούμε  τους αιμοδότες, που είναι πολλοί  και από την καρδιά μου  να τους ευχαριστήσω  , και τις ευχαριστίες των ληπτών του αίματος.

ΔΡΟΣΟΣ  ΞΕΝΟΦΩΝ

Κοινοποίηση
Scroll to Top