ΣΕΑ ΕΞΑΜΙΛΙΩΝ – 21η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΛΑΜΠΑΔΗΔΡΟΜΙΑ

Με μεγάλη επιτυχία, πραγματοποιήθηκε η διέλευση της Φλόγας τής 21ης Πανελήνίας Λαμπαδηδρομία Εθελοντών Αιμοδοτών, της Φλόγας της Αγάπης,της Αλληλεγγύης και της Ανθρωπιάς από Τα Εξαμίλια την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2023.

Οι Λαμπαδηδρόμοι μας, μικροί και μεγάλοι μετέφεραν τη Φλόγα στις γειτονιές του Χωριού, διαδίδοντας συγχρόνως την Ιδέα της Εθελοντικής Αιμοδοσίας ως ύψιστη πράξη Αλληλεγγύης και Αλτρουισμού προς τον συνάνθρωπο.

Ακολούθησε η Τελετή Υποδοχής, στην Πλατεία, μπροστά από το Πνευματικό Κέντρο, μια σεμνή Τελετή με μεγάλη συμμετοχή Εθελοντών Αιμοδοτών κυρίως όμως Νέων Ανθρώπων οι οποίοι ενημερώθηκαν από την κ. Χριστίνα Παππά για την ανάγκη σε Αίμα, αλλά και τα οφέλη πού αποκομίζει ο Δότης για την Υγεία του.

Στην Τελετή παρέστη και απήγγειλε χαιρετισμό ο Πρόεδρος της ΠΟΣΕΑ κ. Χρήστος Πρωτόπαπας.

Συγκινητικά τα εγκώμια προς τον Πολιτιστικό Σύλλογο Εξαμιλίων για την βοήθεια του από τα πρώτα βήματα της Λαμπαδηδρομίας καθώς ο Σύλλογος συμμετέχει από το 2005 και την 3η Λαμπαδηδρομία στην προσπάθεια που εμπνεύστηκε και υλοποίησε μέσω της ΠΟΣΕΑ ο ΣΕΑ Ξυλοκάστρου με στόχο τη διάδοση της Ιδέας της Εθελοντικής Αιμοδοσίας και την επάρκεια Αίματος στη χώρα μας.

Τους παριστάμενους καλωσόρισε η Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Κατερίνα Τσουκάτου η οποία παρουσίασε τα μέλη της Επιτροπής Αιμοδοσίας και στη συνέχεια εκ μέρους της ο κ. Μάκης Κίννας κάνοντας μια μικρή αναδρομή στο Ιστορικό Ίδρυσης και Λειτουργίας της, ζήτησε από όλους τη βοήθειά τους, έτσι ώστε η Αιμοδοσία του Συλλόγου και του Χωριού μας να συνεχίσει να αποτελεί σημείο αναφοράς για τον Δήμο μας και το Νόμο μας.

Ακολούθησαν Βραβεύσεις στον Γιώργο Μήτση τον νεώτερο Αιμοδότη της τελευταίας 37ης Εθελοντικής Αιμοδοσίας και στην Ξανθίππη Δ. Κόλλια για την ζωγραφιά της που στόλισε την Αφίσα τής 35ης.

Στη συνέχεια το Χορευτικό Τμήμα Ενηλίκων του Συλλόγου παρουσίασε Παραδοσιακούς Χορούς υπό την καθοδήγηση της Χορό διδασκάλου κ. Σπυριδούλα Κλεμπετσάνη.

Παρέστησαν ακόμη και λάμπρυναν την Εκδήλωση μας, ο Αιδεσιμώτατος π. Νικόλαος, ο πρώην Πρόεδρος του Συλλόγου Παναγιώτης Νικολόπουλος ο Αντιπρόεδρος του ΣΕΑ Ξυλοκαστρου κ. Δημήτρης Εξαδάκτυλος, ο Δημοτικός Σύμβουλος και μέλος του Συλλόγου κ. Χρήστος Μελέτης οι Υποψήφιοι Δήμαρχοι κ.κ. Αλέξανδρος Γκουργιώτης και Δημήτρης Πρωτοπαπάς.

Η Εκδήλωση έκλεισε με όλους τους παρευρισκόμενους να δοκιμάζουν τις λιχουδιές και το κρασί πού ετοίμασαν και προσέφεραν σε μας, Κυρίες φίλες του Συλλόγου και ο κ. Γιώργος Πιετρης, τους οποίους ευχαριστούμε.

Ευχαριστούμε επίσης τους κ.κ. Φάνη Σκρινή,  Αχιλλέα Καρρά, Βαγγέλη Σκούρτη, Γιάννη Τσαγρή για την προσφορά τους και όσους βοήθησαν για την πραγματοποίηση και την επιτυχία της Εκδήλωσης

Ραντεβού στην 38η Εθελοντική Αιμοδοσία στα Εξαμίλια.

Κοινοποίηση
Scroll to Top