ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ – 14η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΛΑΜΠΑΔΗΔΡΟΜΙΑ

ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΚΑΙ ΦΟΡΕΙΣ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗΣ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑΣ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, 21 Σεπτεμβρίου, η Λαμπαδηδρομία των Εθελοντών Αιμοδοτών στα Γιάννινα.

Την Τρίτη, 20 Σεπτεμβρίου, στις 12 το μεσημέρι, δόθηκε συνέντευξη τύπου στην Περιφέρεια Ηπείρου, όπου μίλησαν για τη Λαμπαδηδρομία των Εθελοντών Αιμοδοτών στα Γιάννινα ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Γιάννης Καραμπίνας, ο Αντιδήμαρχος του Δήμου Ιωαννιτών κ. Παντελής Κολόκας, η Περιφερ. Δ/ντρια Εκπ/σης Ηπείρου κ. Αγγελική Φωτεινού και εκ μέρους των διοργανωτών ο Νίκος Τζίμας, ο Ακύλας Πλιάκος και ο Λεωνίδας Ρουμπάτης

Την Τετάρτη, 21 Σεπτεμβρίου, από τις 10 το πρωί, πάνω από πεντακόσιοι (500) μαθητές (Δημοτικού, Γυμνασίου, Λυκείου) μετέφεραν το μήνυμα εθελοντικής αιμοδοσίας στην πόλη των Ιωαννίνων και συναντήθηκαν στον πεζόδρομο της Μιχαήλ Αγγέλου όπου άναψαν το βωμό της Πανελλήνιας Λαμπαδηδρομίας των Εθελοντών Αιμοδοτών.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν και απηύθυναν χαιρετισμό ο Αντιπεριφερειάρχης Ηπείρου Γιάννης Καραμπίνας, ο Αντιδήμαρχος Ιωαννίνων Παντελής Κολόκας, η εκπρόσωπος του Δ.Σ. της ΠΟΣΕΑ Εύη Κλούρα, ο Πρόεδρος των θαλασσαιμικών Λεωνίδας Ρουμπάτης και η παραολυμπιονίκης στο Ρίο Ανθή Λιάγκου. Ακόμα παραβρέθηκαν οι υπεύθυνοι σχολικών δραστηριοτήτων της Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης Ιωαννίνων Κώστας Βέργος και Γιώργος Ράπτης, οι οποίοι είχαν καθοριστική συμμετοχή στην επιτυχία της εκδήλωσης.

Στο χώρο της εκδήλωσης, από τις 10 το πρωί ως τις 2 το μεσημέρι, η κινητή μονάδα του Νοσοκομείου «ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑ» πραγματοποίησε ανοιχτή αιμοληψία και λήψη δειγμάτων για υποψήφιους δότες μυελού των οστών καθώς και ενημέρωση των διερχόμενων πολιτών

Την όλη εκδήλωση διοργάνωσαν οι Σύλλογοι και Φορείς Εθελοντικής Αιμοδοσίας της Περιφερειακής Ενότητας Ιωαννίνων και ο Αντιαναιμικός Σύλλογος Ιωαννίνων (θαλασσαιμικοί) με τη συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Ηπείρου και του Δήμου Ιωαννιτών και τη συνεργασία της Περιφερειακής Δ/νσης Εκπαίδευσης Ηπείρου.

Κοινοποίηση
Scroll to Top