ΣΕΑ ΕΛΕΟΥΣΑ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ – 14η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΛΑΜΠΑΔΗΔΡΟΜΙΑ

14η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΛΑΜΠΑΔΗΔΡΟΜΙΑ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΑΙΜΟΔΟΤΩΝ ΣΤΗΝ Π.Ε. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

από Δευτέρα 19 μέχρι Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου,  7.30 μ.μ.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η φλόγα της 14ης Πανελλήνιας Λαμπαδηδρομίας των Εθελοντών Αιμοδοτών, με αφετηρία την πόλη των  Πατρών, διατρέχει από τις 26 Αυγούστου όλη την Ελλάδα, στα χέρια των νέων εθελοντών αιμοδοτών για να καταλήξει στις 14 Οκτωβρίου στο Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας (Ε.ΚΕ.Α) στην Αθήνα.

Η Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία είναι η κορυφαία εκδήλωση των εθελοντών αιμοδοτών. Με την πραγματοποίησή της σκοπεύουμε να μεταφέρουμε το μήνυμα της εθελοντικής αιμοδοσίας σε ένα ευρύτερο κοινό, με τελικό στόχο να καταστήσουμε τη χώρα μας αυτάρκη σε αίμα και παράγωγά του από εθελοντικά προσφερόμενο αίμα. Παράλληλα, σε συνεργασία με τους φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, της Εκπαίδευσης, της Εκκλησίας, της Υγείας, του Πολιτισμού, του Αθλητισμού, του Εθελοντισμού, με τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης  αλλά κυρίως με τους νέους, μας δίνεται η ευκαιρία ενημερώσουμε, να  ευαισθητοποιήσουμε και να ενεργοποιήσουμε περισσότερο κόσμο, κάνοντάς τους εθελοντές αιμοδότες αλλά και κήρυκες της ιδέας της εθελοντικής αιμοδοσίας.

Η 14η Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία θα πραγματοποιηθεί στην Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων από τις 19 μέχρι τις 21 Σεπτεμβρίου από τους Συλλόγους και Φορείς Εθελοντικής Αιμοδοσίας, με τη συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Ηπείρου και των Δήμων Ιωαννίνων και Ζίτσας και τη συμμετοχή της Περιφ. Δ/νσης Εκπ/σης Ηπείρου. Συγκεκριμένα:

Η πρώτη εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Δήμο Ζίτσας και συγκεκριμένα στην Ελεούσα τη Δευτέρα, 19 Σεπτεμβρίου από τις 6 το απόγευμα. Νέοι του Δήμου Ζίτσας θα τρέξουν με τη φλόγα της αγάπης μεταφέροντας το μήνυμα της εθελοντικής αιμοδοσίας, θα καταλήξουν στο παλιό Δημαρχείο όπου θα υπάρχει μουσικό πρόγραμμα με το συγκρότημα του Βασίλη Παπαγεωργίου και χορευτικά συγκροτήματα του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Ζίτσας.

Η κεντρική εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, 21 Σεπτεμβρίου, από τις 10 το πρωί στα Ιωάννινα, στην αρχή του πεζόδρομου της Μιχ. Αγγέλου(κάτω από την Περιφέρεια). Εκατοντάδες μαθητές από Δημοτικά σχολεία, Γυμνάσια και Λύκεια της πόλης θα ξεκινήσουν από τα σχολεία τους μεταφέροντας τη φλόγα της εθελοντικής αιμοδοσίας για να συναντηθούν στον πεζόδρομο της Μιχαήλ Αγγέλου όπου θα ανάψουν το βωμό. Εκεί θα υπάρχει μουσική που θα επιμελείται ο Χάρης Τσίτος, θα γίνεται ανοιχτή αιμοληψία και λήψη δειγμάτων για υποψήφιους δότες μυελού των οστών από την κινητή μονάδα του Νοσοκομείου «ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑ» και ενημέρωση των παιδιά και όλων των πολιτών για την εθελοντική αιμοδοσία και τη δωρεά μυελού των οστών.

Η Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία των Εθελοντών Αιμοδοτών πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (Υ.Υ.Κ.Α.) του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας (Ε.ΚΕ.Α.) και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εθελοντών Αιμοδοτών (Π.Ο.Σ.Ε.Α.)

Κ Α Λ Ο Υ Μ Ε

τους συμπολίτες μας να συμμετέχουν στις εκδηλώσεις, τους νέους να πάρουν ενεργά μέρος στην 14η Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία, μεταφέροντας σ’ όλους το μήνυμα της εθελοντικής προσφοράς αίματος.

Όσους θέλουν να αιμοδοτήσουν ή να ενημερωθούν για την εθελοντική αιμοδοσία και τη δωρεά μυελού των οστών, να προσέλθουν την Τετάρτη, 21 Σεπτεμβρίου από τις 10 το πρωί ως τις 2 το μεσημέρι στον πεζόδρομο της Μιχ. Αγγέλου.

Τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης των Ιωαννίνων σε συνέντευξη Τύπου που θα δοθεί στην περιφέρεια Ηπείρου, την Τρίτη, 20 Σεπτεμβρίου, στις 12 το μεσημέρι.

Η εθελοντική αιμοδοσία είναι πολιτισμός.

Το αίμα δεν είναι βιομηχανικό προϊόν. Δεν πουλιέται, δεν αγοράζεται, δεν παρασκευάζεται. Προσφέρεται από τον υγιή άνθρωπο στον άγνωστο πάσχοντα συνάνθρωπο.

Η εθελοντική αιμοδοσία είναι πράξη ανθρωπιάς και αλληλεγγύης.

Η προσφορά αίματος είναι προσφορά ζωής.

Μπορούμε ν’ απαλλάξουμε τον εαυτό μας, το φίλο μας, το συγγενή μας, τον άγνωστο συνάνθρωπο που κινδυνεύει, από το άγχος να βρει αίμα όταν το έχει ανάγκη.

Πρέπει η Πατρίδα μας να γίνει αυτάρκης σε αίμα, από εθελοντικά προσφερόμενο αίμα, γιατί μόνο αυτό  παρέχει ασφάλεια και ποιότητα στην υγεία.

Κοινοποίηση
Scroll to Top