ΕΚΕΑ – Εθελοντική Αιμοδοσία 15 Οκτωβρίου στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Εθελοντική  Αιμοδοσία στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά σε συνεργασία με το ΑΠΟΘΑΙΜΑ

Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2022

10:00 – 15:00

 

Το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας είναι ο υπεύθυνος φορέας για την ύπαρξη, διατήρηση και  ανανέωση των αποθεμάτων αίματος, διασφαλίζοντας την αιμοδοσία ως βασικό πυλώνα του  Εθνικού Συστήματος Υγείας. Ειδικότερα για την ανανέωση και αύξηση των αποθεμάτων αίματος, υλοποιείται ένα πλάνο προσέλκυσης νέων εθελοντών αιμοδοτών που θα αποκτήσουν σταθερή αιμοδοσιακή συνείδηση, ενισχύοντας το σύστημα αιμοδοσίας, μέσα από την αύξηση της εξωστρέφειας του φορέα με τη διοργάνωση δράσεων κοινωνικής αλληλεγγύης σε κεντρικά σημεία ενδιαφέροντος, σε συνεργασία με σημαντικούς κοινωνικούς φορείς, εθελοντικές ομάδες, φορείς και υπηρεσίες του Κράτους και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και φυσικά ομάδων που εκπροσωπούν την κοινωνία των πολιτών.

Στο πλαίσιο αυτό και για την αντιμετώπηση των αυξημένωνν αναγκών σε αίμα, που έχουν παρουσιαστέι την τελευταία περίοδο, το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας και η εθελοντική ομάδα ΑΠΟΘΑΙΜΑ, ενώνουν τις δυνάμεις τους, πραγματοποιώντας δράση αιμοδοσίας για πρώτη φορά στο ιστορικό Δημοτικό Θέατρο Πειραιά (Λεωφόρος Ηρώων Πολυτεχνείου 32 Πειραιάς, www.dithepi.gr ), έναν χώρο που αποτελεί σημείο αναφοράς για τους κατοίκους του Πειραιά και των νοτίων προαστίων, το Σάββατο 15/10/2022 από τις 10.00πμ-15.00μμ. Η πρόσβαση στον χώρο διευκολύνεται ακόμα περισσότερο με την παράδοση και χρήση από το επιβατικό κοινό, του νέου σταθμού Μετρό «Δημοτικό Θέατρο Πειραιά».

Την αιμοληψία θα διενεργήσει το εξειδικευμένο νοσηλευτικό προσωπικό του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας, τηρώντας όλα τα προβλεπόμενα μέτρα ασφαλείας και οι μονάδες αίματος που θα συγκεντρωθούν, θα διατεθούν για την κάλυψη των μεταγγίσεων ασθενών, σε όλα τα Νοσοκομεία της χώρας. Παράλληλα, στον χώρο θα βρίσκονται εθελοντές, οι οποίοι θα παρέχουν κάθε είδους διευκόλυνση και ενημέρωση στους εθελοντές αιμοδότες που θα επισκεφτούν τη δράση.

Αν θέλεις να συμβάλεις στη νέα προσπάθεια αντιμετώπισης των τρεχουσών αναγκών σε αίμα, υπάρχουν 3 τρόποι επικοινωνίας για τον προσδιορισμό ραντεβού:

  • Tηλεφωνικά στα 2132146716 και 726 (από Δευτέρα 10.10 έως και Παρασκευή 14/10), καθημερινά, 8.30-14.30
  • Ακολουθώνας τον σύνδεσμο https://forms.gle/VaV6wTnqZAkcqJiS6
  • Στέλνοντας ηλεκτρονικό μήνυμα στο apothaimacommunity@gmail.com

Όσοι αιμοδότες έχουν εμβολιαστεί στο πλαίσιο του Εθνικού Προγράμματος Εμβολιασμών, μπορούν να αιμοδοτήσουν εφόσον αισθάνονται καλά. Στην περίπτωση που μετά τον εμβολιασμό παρουσιαστούν ήπιες αντιδράσεις μπορεί να προσφέρει αίμα 7 ημέρες μετά την πάροδο των συμπτωμάτων.

Για να δώσεις αίμα χρειάζεται:

  • Να είσαι 18-65 ετών
  • Να έχεις πάρει ένα ελαφρύ γεύμα πριν την αιμοδοσία
  • Να έχεις κοιμηθεί τουλάχιστον 5 ώρες
  • Εάν έχεις κάνει τατουάζ ή piercing να έχουν παρέλθει 4 μήνες

Γίνε και εσύ σήμερα εθελοντής αιμοδότης, βάλε στη ζωή σου την πιο υγιή και ωφέλιμη συνήθεια, αρχίζοντας από μια επίσκεψη στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά.

#δώσε_αίμα

#κάνε_καλό

#νιώσεκαλύτερα

#μία_φορά_δεν_είναι_αρκετή

 

 

Κοινοποίηση
Scroll to Top