ΕΚΕΑ – Παρουσίαση παραμυθιού και εκπαιδευτικού υλικού

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«Τι ζητούσε μια φορά η αλεπού στη ρεματιά?»

Παρουσίαση παραμυθιού και εκπαιδευτικού υλικού στη Στοά του Βιβλίου (Παρασκευή 13 Μαρτίου 2020)

Την Παρασκευή 13 Μαρτίου, στις 19.30 το απόγευμα, στη Στοά του Βιβλίου (Πεσμαζόγλου 5) το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας (E.KE.A.) ξεκινάει το καινούριο του ταξίδι στον χώρο της εκπαίδευσης.

Βασικό όχημα στο ταξίδι αυτό θα είναι το παραμύθι «Τι ζητούσε μια φορά η αλεπού στη ρεματιά;», και το εκπαιδευτικό πακέτο (σακίδιο πλάτης, μολύβι με λογότυπο του Ε.ΚΕ.Α., τετράδιο δραστηριοτήτων,  antistressμπαλάκι αιμοδοσίαςκαι παζλ με εικονογράφηση από το παραμύθι) τα οποία έχουν σαν στόχο να ευαισθητοποιήσουν παιδιά της προσχολικής και πρώτης σχολικής ηλικίας γύρω από θέματα αιμοδοσίας και εθελοντισμού χρησιμοποιώντας παιχνίδια και ευχάριστες δραστηριότητες. Μέσα από αυτή την  αλληλεπίδραση εκπαιδευτικού-μαθητή θα σφυρηλατηθεί ένας νέος δημιουργικός τρόπος καλλιέργειας ταυτότητας εθελοντή αιμοδότη. Το όραμα του Ε.ΚΕ.Α. είναι τα παιδιά να έρθουν σε επαφή με την έννοια της εθελοντικής προσφοράς και σταδιακά να την ενστερνιστούν ως τρόπο σκέψης και ζωής που έχει ως επίκεντρο τον «άνθρωπο».

Το Ε.ΚΕ.Α. πάντα αντιλαμβανόταν τον προγραμματισμό για τη διδασκαλία της εθελοντικής αιμοδοσίας στο σχολείο ως γεγονός ύψιστης σημασίας στην καλλιέργεια αιμοδοτικής συνείδησης. Είναι χαρακτηριστική η απήχηση των βιωματικών δράσεων που φιλοξενεί τα τελευταία 3 χρόνια στις εγκαταστάσεις του, στις οποίες έχουν συμμετάσχει χιλιάδες μαθητές και εκπαιδευτικοί.

Καινούριο εργαλείο για το νέο αυτό εγχείρημα θα αποτελέσει το εικονογραφημένο παραμύθι «Τι ζητούσε μια φορά η αλεπού στη ρεματιά;» από τις εκδόσεις Καλειδοσκόπιο αλλά και το εκπαιδευτικό πακέτο το οποίο πολύ σύντομα θα είναι διαθέσιμο σε εκπαιδευτικούς, μαθητές και γονείς, φιλοδοξώντας να αποτελέσουν πολύτιμα εγχειρίδια στην πολιτιστική διάπλαση των παιδιών και στην ένταξη όλων των εμπλεκομένων στον χώρο της εκπαίδευσης, σε ένα Εθνικό Πρόγραμμα επιμόρφωσης και ευαισθητοποίησης γύρω από το αίμα και την εθελοντική αιμοδοσία.

Στην παρουσίαση θα παρευρεθούν:

Κωνσταντίνος Σταμούλης, επιστημονικός διευθυντής του Ε.ΚΕ.Α.

Κώστας Μάγος, συγγραφέας του παραμυθιού και Αναπληρωτής Καθηγητής

στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

Μιχάλης Καζάζης, εικονογράφος του παραμυθιού

Τάσος Παπαναστασίου, Διευθυντής του Δημοτικού Σχολείου Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής Θεσσαλονίκης

Εύη Γεροκώστα, αφηγήτρια-συγγραφέας θα «δώσει» φωνή στη Μαριλού και την    παρέα της

Σας περιμένουμε…

Κοινοποίηση
Scroll to Top